Scudo Sports

Karadeniz sahilinin en güzel tur rotası ordu yason burnu

karaduman61

spor&sohbet&seyahat
Tepki
629
İsim
emin
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhaba Değerli Dostlar,

Bisiklet sürmeyi alışkanlık haline getirdiğiniz zaman, birazda seyahat etmeyi seviyorsanız içinizde gezebileceğiniz yerleri keşfetmek isteği uyanır. Bu istekle çevrenizde farklı rotalar ararsınız. Her gidilen tur başka bir turun takipçisi olur çıkar.İşte bu noktada Orta Karadeniz’de sahilden doğayla baş başa, fazla trafiğin olmadığı, bisiklet sürmekten zevk alacağınız, benimde zaman zaman sürekli gittiğim bu rotayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunun için üç sene zarfında çektiğim videoları ve fotoğrafları bir araya getirdim. Şunu söylemeliyim ki bu yazıyı yazarken daha fazla enerji harcadım. Ne zor işmiş yahu.:hihi:
Ordu sahil bisiklet yolundan pedal basmaya başlıyoruz. Bisiklet yolunun bitiminde, Anemon Otel’in hemen yanından araç trafiğine giriyoruz ki Perşembe yol ayrımına kadar yaklaşık 2km lik bir yol var bence turun en tehlikeli bölümü, dikkatli olmakta fayda var. Asıl turumuz Perşembe yol ayırımından Efirli’ ye doğru saptığımızda başlıyor. Ordudan çıkıp bu turu Fatsa yoluna kadar tamamlarsanız dönüşü çevre yolundan tünellerden yapabilirsiniz. Açıkçası ben bunu fazla tavsiye etmiyorum çünkü tünellerin içi tehlikeli. Ben bir defa bu yolu kullandım çok tedirgin oldum. Zaten İşin büyüsü çevre yoluna çıkınca bitiyor . Efirli den Yason burnuna kadar hatta Fatsa yol sapağına kadar yaklaşık 40 km lik bir yol ki görülmeye değer. Ben sizlerle Yason’a kadar olan kısmını paylaşıyorum.
Umarım zevk alırsınız.:harika::hhhhhh:

ORDU/Sahil
IMG_5797.jpg
Perşembe Liman
IMG_5939.jpg

IMG_4374.jpg

IMG_4376.jpg
Perşembe Sahil Parkı
IMG_9904.jpg

IMG_3753.jpg

IMG_4188.jpg
wdcv.jpg

IMG_5953.jpg
Perşembe Balıkçı Barınağı
IMG_4220.jpg
IMG_0847.jpg

IMG_0856.jpg

IMG_4211.jpg

IMG_0875.jpg

IMG_4274.jpg

IMG_4294.jpg

IMG_4344.jpg
Hoynat Adası
IMG_5354.jpg

IMG_0958.jpg
Çakaya Doğru
2018_0501_154636_006d.jpg
Çaka Plaj
IMG_9033.jpg
Çaka Plajı Uzakta Görülen Küçük Ada Hoynat Adası
IMG_4523.jpg
Altın Postun İzinde :ssrtcbya:
IMG_5361.jpg
Yason Kilisei
IMG_8964.jpg

IMG_8949.jpg

IMG_7648.jpg

IMG_5370.jpg

IMG_5398.jpg
Yason Burnu Feneri
IMG_9023a.jpg

IMG_5411.jpg

Sağlıcakla Kalın :harika:

Dosyalar

• IMG_9025.jpg
    IMG_9025.jpg
    121,6 KB · Okunma: 3
Scudo
@karaduman61 Resimlerin her biri Windows'a arka plan yapılacak güzellikte. "Beğen" tuşu maalesef yetersiz kalıyor, bir "Aşırı Beğen", "Bayıl" tuşu falan olmalı, adminlere duyurulur... Yalnız kalbin içinde "We love Perşembe" yazan resimdeki "Vona" nedir, anlamadım, başı, sonu var mı onun??

@Devenez ce que vous etes Vona, Perşembe'nin eski ve orijinal adıdır. Orada yaşayanlar için Perşembeli demezler, Vonalı derler. Çarşamba, Perşembe, Salıpazarı vs gibi yeni ve anlamsız isimler koyarak, sözüm ona memleketi Türkçeleştirmeye çalışmışlardır.

@can onur Hmm, aslında biz biraz şehir isimlerini dilimize yaklaştırarak yapardık bunu ama, İznik, Bursa, Didim, Edirne vb. olduğu gibi... Vona'yı Perşembe yapanınki biraz radikal bir yaklaşım olmuş tabii...

• Beğen
Tepkiler: karaduman61
Harika gezi, harika fotoğraflar. Fotoğrafları izlemesi bile huzur verdi. Gidilmesi gereken yerler listeme ekledim Vonayı :)

Fotoğraflar cok basarili. Devamini bekleriz. Tebrikler

• Beğen
@Devenez ce que vous etes @H.T @Özcan. Temennileriniz için teşekkürler. Evet fotoğraf ve görüntüler benim üç yıllık birikimim. Üzerlerinde emeğim var :srnsml:Arkadaşlar Vona'nın nerden geldiğini yazmışlar tekrar değinmiyorum o konuya :) Bahsettiğim gibi benim bildiğim Orta ve Doğu karadeniz sahilinde bisikletle huzur bulabileceğiniz en iyi rota :harika:

@karaduman61 rota çok harika memleketimin(Ordu) her tarafı öyledir. Turunuz çok güzel. Tebrikler...

Anlatım ile ilgili bir iki noktaya değinmek istiyorum. Video var ama özellikle mobil den okuyanlar videoyu izlemeden sadece foto ve yazı ile yetinmek zorunda kalabiliyor.(internet ve vakit sorunu)

Anlatımı yaparken yolculuk yaptığınız rotada ilerledikçe o kısım ile ilgili kısa kısa yazsanız çok daha güzel olur kanaatimce. Benim ki sadece öneri, eleştiri değil. Yanlış anlaşılmasın.

+ videolarla ilgili bir diğer problem, benim gibi işyerinden girenler veya o anda sesi açamayacak durumda olanlar için; ses olmadan, sadece görüntüyü izlemek zorunda kalmak...

• Beğen
Bir Ordulu olarak ve hem motosiklet ile hemde bisiklet ile sürekli zevkle kullandığım bu güzergah tartışmasız bir efsane çok çok güzel fotoğraflar çekmişsiniz ama binlerce fotoğraf çekilse yinede ORDU FATSA arası Sahil güzergahının güzelliklerini gösteremeyiz.
Muhteşem doğası ve manzarası, motosiklet kullanıcıları için efsane virajları, bisiklet kullananlar için tatlı rampaları manzaralı düzlükleri, ve rota çevresinde yaşayan hoşgörülü misafirperver insanları, gurme ikitekerciler için rota üzerindeki farklı ve eşsiz lezzetleri ile ORDU FATSA arasındaki sahil rotası mutlaka sindirilerek deneyimlenmesi gereken bir rota.......

Edkiden bu yol inanılmaz yogun olurdu. Tek şerit gidiş geliş ve inanılmaz virajlar. 30 40 arabalık konvoylar. Cevre yolu sonrası cok sakin bir yol oldu. Cok iyi oldu :)
Gıresun sonrası hopaya kadar deniz doldurularak cift serit otoban yapıldı. Halk ile deniz arasına koskoca hayvan gibi otoban yaptılar. Sehirlerin denizle ilişkisi kalmadı. Orduyu bir sekilde korumuş Enis Ayar basta olmak ızere tum. Cevre dostlarına tesekkuru borc bilirim

@Devenez ce que Bahsettiğiniz isimler, şehirlerin zaman içinde evrilmiş orijinal isimleridir. Karadeniz Bölgesi'nde isimler özellikle değiştirilmiştir. Karadeniz'i çok iyi bilirim. Köylerde yaşayanlar yeni isimleri pek bilmezler. Geçen sene Bayburt-Of Yolu'nu geçtim. Kılıçkaya denen bir köyde konaklayacaktım. Bu köyü bilen bir kişiye rastlamadım o civarda. Herkes orijinal ismini biliyordu köyün. Şöyle bir şey canlanmıştı gözümde: Yöreyle alakasız bir devlet memuru gelir, yürürken civardaki sivri kayaları görür ve yardımcısına, "Yaz oğlm, buranın adı Kılıçkaya olsun" der. Saçma saçma başka isimler de vardı. Mesela Sırataşlar, Erikdibi, Çiğdemlik... Adam bakar etrafına, aboo daşlara bah hele, sıra sıra dizilmişler, buranın adı Sırataşlar olsun. Köylüyü çağırır, bu ne ağacı diye sorar. Köylü, erik efendim der. Tamam, buranın adı bundan böyle Erikdibi... Alay eder gibi isimler değiştirildi bu bölgede. Oysa Soğanlı'yı geçip Karaçam'a gelince, Lazca ya da Hemşince değil, Rumca konuşan insanlara rastladım. Kendileriyle uzun uzun sohbet ettik. Yer isimlerini değiştirince dilin, anıların ve kültürün değişeceğini mi düşündüler acaba bunu yapanlar? Kim bilir Karaçam'ın gerçek adı neydi? Üzüldüğüm ve araştırdığım bir konudur.

@karaduman61 Sizin gezi yazınızın altına başka bir arkadaşa biraz uzun bir cevap yazdım. İşgal etmiş gibi olmamışımdır umarım. Güzel bir gezi olmuş. Daha iyilerini yapmanız dileğiyle. Bu arada, Yason'da Rıfat abinin yerinde oturmuşsunuz. Fındık tatlısı yemişsinizdir umarım.

Merhaba,

Fotoğraflar muhteşem. Özel çalışılmış, belli. :)

Eskiden çok geçerdim sahil yolundan. Levhada Yason (Jason) yazardı da ne olduğunu, ne anlattığını bilemezdim. En sonunda bisiklet turumda (Samsun-Sarp) yolumu oradan geçirdim de anladım ne olduğunu. O kilisede ve burunda fotoğraflar çektim. Çok güzeldi. Yol da çok sakindi. Perşembe'nin sakin şehir oluşuna da çok sevinmiştim. Yol sayesinde bu yapısını umarım uzun süre korur.

Selamlar

Kazasız ve keyifli turlar

five

@can onur bilgilendirme yaptığınız için Teşekkür ederim. Evet Anadolunun her yerinde durum böyle. Bir uygarlık geçince yerini başkası alıyor tabi bunla beraber isimlerde yaşayışlarda değişiyor. Tarihte hep böyle olmuştur. Rıfat beyin yetine uğrayınca bir çay içmeden geçmiyorum. Kendisi çok cana yakın naif bir insan.@five güzel temennileriniz için teşekkür ederim Hep birlikte sağlıkla nice turlara diyelim.

@mimiksiki teşekkür ederim memnun olurum ne demek rotayla ilgili geniş yazı yazamadım çünkü üç senelik farklı zamanlara aitler. Birde herkes yazılanları okumuyor ne yazıkki. @Ahmet.YILDIZ bey konuyu harika özetlemişsiniz tebrikler@Erdem Topal Karadeniz sahil yolu ne yazıkki insanların denizle bağlantısını kesti. Bu yol yapılırken hiç olmazsa bazı yerlerin korunmasını umardım. Benimde müzdarip olduğum bir konudur bu. İnşallah zamanla bu yol ve çevresi de ranta kurban gitmez.

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
  • Beğen
@Atasoy teşekkür ederim Atasoy bey:harika:

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Ordu - Yason orası harika bir güzergah ara ara ordu - yason arası gidip geliyorum bol iniş çıkışlı kondisyon gelişimi için bol oksijenli bir yanda dağlar , tepeler bir yanda deniz manzarası araç trafiği pek olmayan sakin güzergah.

(link)

Dosyalar

• 836.JPG
    836.JPG
    189,2 KB · Okunma: 12
  • 838.JPG
    838.JPG
    68,5 KB · Okunma: 11
Geri