Scudo Sports

Kapılar

TeamO2.cc

TeamO2.cc
Tepki
11.962
İsim
TeamO2.cc----Strava----
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Kapı, mekânın kullanıcısının sosyo- kültürel ve ekonomik anlamda dışavurumudur.
Birçok çeşidi, görevi bulunan kapıların tarihsel süreçleri incelendiğinde şekil, çeşit
ve malzeme kullanımı olarak biçim açısından çok fazla değişmemiştir…’’
Bir araştırma yazısından....

kapı.jpg

Daha önce Bisikletler ve Kapılar adlı konu açmıştım. Konunun sanatsal yönünden
bahsetmiştim. Onlarca foto gelmiş , hatta özelden teşekkür eden arkadaşlar olmuştu.
Konu Kapılar önünde çekilen bisiklet fotoğrafları idi. İki materyal arasında bir etkileşim
söz konusu idi. Bunun neden ve niçin lerini sorguluyorduk. Sırf bu konuya fotoğraf atmak
için taaaaaa nereler gidip tarihi yaşanmışlıkları olan kapılar önünde foto çekip atan arkadaşlar
olmuştu.Fakat yöneticilerden biri çıkıp ne sanatı , ne kapısı vs gibi konuyu ve foto atanları
üzecek bir yazı yazıp bana yollamıştı. Ama göremediği bir gerçek var ki bu konu özelinde makaleler
yazılmış ! Şimdi soruyorum o arkadaşa neden bu konuyu kaldırıp ,o kadar emek harcanmış fotoları
silip Kedi sever bisikletçiler adı altında onlarca foto atılan bir konu duruyor ? Bana fotolar çok yer
kaplıyor gibi mesaj atıldı daha sonra ama Kedi sever bisikletçiler konusunun fotoları yer kaplamıyor mu?
Bu konu kaldırılsın demiyorum ama gerçekten bana saçma geliyor yani. Fotoysa foto. Onda da onlarca foto var.
Sanatsal olan bir konu neden kaldırılır abi anlam veremiyorum. İçimde kalmıştı yazayım istedim.
Saygılar...

Scudo
Yönetimin zaten bazı davranışlarını anlayabilmek gerçekten çok zor bunu şu an daha da iyi anlıyorum.
Eline sağlık o2!

Size kesinlikle katılıyorum. O kadar ilginçtir ki; bisiklet ve kapılar görselleri içinde sadece yol bisikletleri olmadığı halde bazı görsellerin, benim yol bisikletine geçiş yapmamda ufak ta olsa etkisi oldu diyebiliyorum. Gerçekten bazı kapılar tarih kokuyor. Önüne de tamamen zararsız ve çevre dostu bir makine o kadar yakışıyor ki, konunun kaldırılmasına çok şaşırmıştım. Aslında bu konuda yeni bir oylama yapılsa, ben konunun tekrar açılması tarafında olurdum.

Size kesinlikle katılıyorum. O kadar ilginçtir ki; bisiklet ve kapılar görselleri içinde sadece yol bisikletleri olmadığı halde bazı görsellerin, benim yol bisikletine geçiş yapmamda ufak ta olsa etkisi oldu diyebiliyorum. Gerçekten bazı kapılar tarih kokuyor. Önüne de tamamen zararsız ve çevre dostu bir makine o kadar yakışıyor ki, konunun kaldırılmasına çok şaşırmıştım. Aslında bu konuda yeni bir oylama yapılsa, ben konunun tekrar açılması tarafında olurdum.
Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. İnsanların içlerindeki heyecanları öldüren insanlar her yerde var maalesef. Tekrar açılmasa da çok sorun değil.
Artık forumda olanlara çok kafa yormuyorum.Arada günün fotolarda paylaşım yapıyorum.

Heyecanla takip ettiğim konulardandı.. Tarih, sanat kokan bir birleşim yaratılıyordu umarım talep karşılıksız kalmaz ve tekrar açılır.

Bisikletler ve Kapılar adlı konuya kaldığımız yerden devam ediyoruz arkadaşlar. @Anonim arkadaşımızın uğraşıları sonucu konu tekrar açılmıştır.
Konu başlığının da güncellenmesi dileği ile.Saygılar...
IMG_0640.JPG

Sevindim konunun tekrar açılmasına.

Böyle sanat mı olur yaa denilen pek çok şey daha sonra sanat olmuştur.

ayrıca avm, plaza, hastane vb. büyük binaların girişlerindeki döner kapılar millet girip çıkarken eğlensin azıcık diye yapılmamıştır, içerideki sıcak veya serin havayı sabit tutup iklimlendirme masraflarını minimuma indirmek açısından döner şekilde yapılır.
şimdi alın bu bilgiyi ne yapıyorsanız yapın...

sevgili dindar müslüman kesim, kapılar yenmez. lütfen yemeyin
1622708126031-01.jpeg

ayrıca avm, plaza, hastane vb. büyük binaların girişlerindeki döner kapılar millet girip çıkarken eğlensin azıcık diye yapılmamıştır, içerideki sıcak veya serin havayı sabit tutup iklimlendirme masraflarını minimuma indirmek açısından döner şekilde yapılır.
şimdi alın bu bilgiyi ne yapıyorsanız yapın...

sevgili dindar müslüman kesim, kapılar yenmez. lütfen yemeyin
286856 dosyayı görüntüle
Mükemmel bir sanat ve işçilik örneği.
Fakat 2. paragrafta ki düşünceniz polemik oluşturabilecek ve kışkırtıcı geldi. Bari burada bu tür tutumlardan arınalım. Hepimiz 2 teker üzerinden yakınlaşalım. Saygılar

Özellikle bu konuda ki istirhamımı dile getirmek isterim ki paylaşımlarımız (sanatsal açıdan) kapıların önünde çekilmiş bisiklet fotoğrafları olsun.
Özellikle kendi çektiğimiz fotoğraflar olsun ve çektiğimiz bu fotoğraftaki kapı hakkında bilgilerde içersin.

Özellikle bu konuda ki istirhamımı dile getirmek isterim ki paylaşımlarımız (sanatsal açıdan) kapıların önünde çekilmiş bisiklet fotoğrafları olsun.
Özellikle kendi çektiğimiz fotoğraflar olsun ve çektiğimiz bu fotoğraftaki kapı hakkında bilgilerde içersin.
gaz vermek gibi olmasında sizin yerinizde olsam bırakmıştım forumu. yer kaplıyo diye koca konu silinir mi. gereksiz konular varken.

Konyada herkes bilir burayı ev eski restore edilmiş. Genelde arabacılar çekerler bu kapının önünde fotoğraf ama gerçekten çok güzel yeri. Tarihinide bilsem keşke.
WhatsApp Image 2022-04-26 at 12.57.02.jpeg
(link)

Bisikletler ve Kapılar adlı konuya kaldığımız yerden devam ediyoruz arkadaşlar. @Anonim arkadaşımızın uğraşıları sonucu konu tekrar açılmıştır.
Konu başlığının da güncellenmesi dileği ile.Saygılar...
286855 dosyayı görüntüle

Bu mesajı okuduğumda kaldırılan eski konunun tekrar açılacağını ve ondan devam edileceğini anlamıştım ama sanırım yanlış anlamışım.

Bu mesajı okuduğumda kaldırılan eski konunun tekrar açılacağını ve ondan devam edileceğini anlamıştım ama sanırım yanlış anlamışım.
Eski konu arşivlerden de kaldırılmış maalesef. Onca paylaşım su oldu gitti.

Öncelikle sevindim adınıza sayın @TeamO2.cc . Teşekkürler sayın @Anonim ve emeği geçenler.

Kapımızın hikayesine gelirsek, benim bu dünyaya gözlerimi ilk açtığım evin ve yazın 15 saat bisiklet üzerinde kalarak vardığım hedefin kapısı. Doğduğum ev yani.😅 Yolculuk biraz çetrefilli olunca bu görselle konuya gireyim dedim.
Yolun tamamı 365 km gibi bir şeydi ve yaklaşık 300 km boyunca sert kafa rüzgarıyla mücadele ettim. Boğuştum, sakatlandım, yavaşladım ama bırakmadım. Fatih Sultan Mehmet'in "ya sen beni alırsın ya ben seni İstanbul" kararlılığıyla ben İzmir-Dinar arasını 20 saatte geçtim.
20210812_110934.jpg
Keşke irtibatı koparmasaydık da kayınbiraderden 100€'yu tokatlasaydım.😏 Garibim herkesi kendi gibi şıpsevdi sanıyor.

Geri