Scudo Sports

kapalı kol kırılmaları hakkında

cedrick41

Forum Bağımlısı
Tepki
1.358
ön kol kapalı kırık vakalarında kırığın daha hızlı iyileşmesi için bir beslenme şekli varmıdır yardımcı olabilirmisiniz(yemek yeme,vitamin,mineral,ilaç,v.b.)

• Beğen
Tepkiler: serhad
Scudo
Şenol bolca süt içmeye çalış ve kemik suyu ile pişirilmiş çorbalar iç. Benim bildiğim bunlar var. Senin kol tam olarak nereden kırıldı? Dirsekten mi yoksa dirsek altından mı?

• Beğen
Tepkiler: cedrick41
valla 17 haziranda ameliyatla tam bahsettiğiniz gibi sol ön kol kırığıma müdahale edilerek platin takıldı..(yanlış alçıdan dolayı tek kırığa müdahale bu şekilde oldu..)

doktor madem sporcusun kesin 1 ay da iyileşir ve 1 ay sonra platini çıkartırız dediği platin halen kolumda ve tam olarak kaynamış değil...

bu sonuç itibariyle başka bir doktorla görüşmem sonucunda bana önerisi şu oldu;

1)paça çorbası
2)pişirilmiş kemikli yemeklerin suyu(yane kemik suyu)
3)yeşil yapraklılar(bol bol bamya,fasulye,börülce yemekleri)
4)bol su...

valla benim kemik neden geç kaynadı biraz da anlamış durumdayım;
hayatımda balık yiyemedim(istediğim halde bi türlü sevemedim)
paça corbasını dr. söyleyince zaten midem bulandı...
bamya da öle,halen daha midem kabul etmiyor...

artık fasulye,börülce ve bol bol süt yumurta yoğurt ve su ya kaldı işim....

Balık olarak da ton balığını tavsiye ederim. her zaman her yerde diğer balıkları bulamayabilirsin ama 2 günde bir ton balıklı sandviç yenilebilir.

• Beğen
@Mirza Kuzu

arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim kırık aşağıda gözüktüğü gibi çerçeve içinde dirsek dibinden bana çatlak gibi geldi ama doktor kırık diyor!
http://img43.imageshack.us/img43/1412/tara0004b.jpg

galiba bi yanlış anlaşılma var. balık yemek kırık kemiği daha kötüye götürür. biraz araştırırsanız balığın kemikleri yumuşattığını öğrenirsiniz. bizim bir arkadaşımızda köprücük kemiği kırılması vardı. bi kere balık yemeye gittik. yemekten sonra acı çektiği gayet anlaşılıyodu yüzünden. nedenini sorduğumda kırık yer yumuşayınca çok acıyo dedi. ben pek tavsiye etmem. doktora danışman daha iyi. kemiğin ne sertleşmesi nede yumuşaması gerekir.

• Beğen
Özel bir beslenme yokmuş. Sadece günlük karbonhidrat ve protein alımını biraz artırmanız yeterliymiş. Geçmiş olsun.
(Ortopedi uzmanından alınmış bilgidir.)

@cedrick41

• Beğen
@ahmetdogan

Geçmiş olsun..

Acele etmeden mümkün olduğunca hareketsiz tutarsanız kolunuzu sizin için daha iyi. E platinlik olmuş ikinci bir olayda daha çok üzülürsünüz.

Aslında ben kolunuzu nasıl kırdığınızı merak ettim. Güçlü kasınız kemiğe tutunma yerini kendine sıkıca çekmiş ve buradan ayrılmışa benziyor. Birde platinli röntgenini koyarsanız sevinirim.

Teşekkürler geçmiş olsun tekrar..

Arkadaşlar, hepimizin bildiği gibi kemik gelişmesinde kalsiyumun önemi tartışılmaz bilimsel bir veridir. Belirli balıklarda da kalsiyum miktarı yüksek olduğu için, bu balıkların yenmesi, kemik iyileşmesi, güçlenmesi ve beslenmesi açısından epey faydalıdır. Basit bir çıkarsama...

Şenol, aşağıda vereceğim link kemik iyileşmesi için en yararlı yiyecekleri belirtiyor. Göz atabilirsen yararlı olacağından eminim. (Mesela badem çok yararlıymış)

(link)

@Mirza Kuzu

evet badem kıkırdak dokuların yenilenmesi için gereken yapı taşlarını içinde barındırıyormuş kırık yerdede bir çeşit kıkırdak doku oluşacak ve bu doku zamanla sertleşerek kemiği oluşturacak diyebiliriz sanırım!

• Beğen
Tepkiler: burhan çetin
Geri