Scudo Sports

Kampta yemeği nerede muhafaza edeceğiz?

emreogut

Üye
Tepki
5
Ben bisikletle uzun tura çıkacağım. Mecbur olmadıkça çok ekstrem yerlerde (Ormanın içi vs.) kamp atmayacağım. Genellikle herkesin yaptığı gibi gözden uzak yerler, benzinlik gibi yerlere kamp atacağım. Ama öğrenmek istediğim bir husus var: bloglarda okuyorum kamptayken çadırınızda yemek bulundurmayın, bütün yiyeceklerinizi kamptan uzakta bir çadıra asın diyorlar. Peki makarna vs. de mi bulundurmak tehlikeli? İyice poşetleyip paketlesek hayvanlar yine de kokusunu alıp çadıra dadanırlar mı? Yoksa bu kural çok ekstrem yerlerde kamp yapanlar için mi geçerli?

Scudo
@emreogut
Bu kural çok tenha ve doğanın içinde geçerli,çünkü ben böyle bir sorun yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@emreogut bozulcak yiyecek olmadıkça ve @Fırat Ç. 'nin de dediği gibi ormanlık doğal alanların içine girmedikçe çadırda bir şey olmaz. Biz sahil kenarında kamp yaptığımızda peyniri bozulmasın sıcaktan diye iyice poşetleyip denizin içine gömmüştük 2-3 işimizi gördü. Geri kalanları da ağaca asıyorduk. Turistik bir bölgede olduğumuz halde yaban domuzları evcilleşmiş her akşam çadır kenarında bir şeyler arıyorlardı.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ç.
Başlıktaki soruya cevap:
Midende.

Vahşi hayvan varsa kokuyu illa ki alır. Zaten yazın yemek saklamayı tavsiye etmem, zehirlenmeyin sonra. Az pişirin her öğünde taze tüketin.

Geri