Scudo Sports

Kamp yapmak ne kadar tutar ? , neleri almalıyız ? temel malzemeler

İltergüvenc

Aktif Üye
Tepki
110
İsim
İlter
Bisiklet
Ghost
Gezginiz Biz kanalından herkese merhabalar.Bu videoda kamp yapmak ne kadar tutar ve neler almalıyız sorularına cevap vereceğiz.Temel ihtiyaçlar sıralanmıştır.Kişisel eşyalar size kalmıştır.

1-Çadır
-190T POLYESTER SILVER COATED KUMAŞİ SAYESINDE 600 MM SU GEÇIRMEZLIK SÜTUNUNA SAHIPTIR.
-8,5 MM ÇAPİNDA KATLANABILIR FIBERGLASS ÇUBUKLARİ HER TÜRLÜ HAVA KOŞULUNDA ÇADİRİNİZİ AYAKTA TUTAR.
-KAMP, AVCİLİK, BALİKÇİLİK VE FESTIVALLER GIBI TÜM AÇİK HAVA ETKINLIKLERINDE GÜVENLE KULLANABILIRSINIZ.
-OLDUKÇA KOLAY KURULABILLIR BIR YAPİDA TASARLANMİŞTİR.
-FILELI KORUMALARİ SAYESINDE HAŞERELERE KARŞİ KORUNAKLİDİR.
-TAVANDA VE ARKA KİSMİNDA BULUNAN PENCERELERI IYI BIR HAVALANDİRMA SAĞLAR.
-TABAN: 205X150 CM
-YÜKSEKLIK: 105 CM
İnternetten Almak için: (link)

2-Uyku Tulumu
Trekmates su geçirmez uyku tulumu çantası. Hafif, su geçirmez ve bunun yanında dayanıklı malzemesi ile yürüyüş süresince size büyük faydası olacaktır.- Hafif- Dayanıklı- Su geçirmez- Güvenli sabitleme- Minimum %50 oranında boyutu azaltılabilir- M: 8 Litre- L: 12 Litre- XL: 17 Litre

3- Mat
Mükemmel ısı ve nem izolasyonu sağlar.
• Kapalı gözeneklidir.
• Anti bakteriyal, hijyeniktir.
• Yıkanabilir.
• Hafif, elastik ve dayanıklıdır.
• Çevre dostudur. HCFC içermez
- Kalınlık 10 mm

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
Scudo
Çadırın 600mm su geçirmezliği bana göre düşük. Ayrıca çadır tek katlı olduğundan terleme yapar.
Uyku tulumu kitre olarak değilde derecelendirme olarak değerlendirilir ilk kez böyle birşeyle karşılaşıyorum. Mat zaten dilediğini kullan o sana kalmış.
Bana kalırsa, decathlondan çadır almanı öneririm. Uyku tulumunuda iyi marka tercih edersin, kullanacağın koşullara göre derecesini belirlersin. Normal bir markanın -10 alacağına husky nin 0 dereceliği alsan bana göre daha yerinde tercih olur.

Başlığa uygun olarak bu üçlü evet, bunun dışında;
Listelemeye kalkar isek kişi ve becerisine, kayfine ve maddi yapısına göre uzayıp gider.
El becerisi olan ve biraz araştırma ile doğa şartlarında yaşanacak ve kullanılacak malzeme teminleri öğrenilir sadece çadır ve uyku tukumu ile iş çözülebilir. Kimisi var çadır bile taşımıyor ;)

@huseyinbozan Aynen öyle hocam ben temel malzemeleri sıralamak istedim , bütçeye göre arttırabiliriz

Bisiklet ve kamp biraz zor olur gibi. Okadar malzemeyi taşımak zor olabilir.

• Beğen
Tepkiler: İltergüvenc
@zekizeki bünyeye göre hocam isteyen kamp çantası olarak beduşluk tarzında yapabilir illam bisiklet ile yapacak kaidesi yok :)))

@zekizeki bey, kamp olayında aslında en güzeli bisikletli olanı, sebebi ise;
Kamp atacağınız yere ulaşana kadar yolu sindiriyorsunuz detayların keyfini sürerek. Üstüne gün boyu yahut, yapılan yola göre edindiğiniz yorgunluğu ateş karşısında pekiştirerek çadıra bi çakiliyorsunuz. Ohh mis.
Birde ağırlıktan bahsetmek gerekirse, aslında yapacaklarınız karşısında taşıdığınız yükün bir önemi kalmıyor :)
Sırf semaverde çay için onca şey taşımışlığım var :)
Ne la bu ıstırap diye hiç düşünmedim.

Yahu hiç bişey sıkıntı değil de gözümde,bu böcekleri ne yapıcaz...Felaket tiksiniyorum böceklerden.

İdrarla çözebilirsiniz,idrarınızı çadırın çevresine yapın. böcek vs gelmez.

Temel için iyi ama ileriye dönük malzemeler almanızı tercih ederim

• Beğen
Tepkiler: İltergüvenc
Geri