Scudo Sports

Kaliteli kadro yol bisikleti 2000 tl butce

D6Vinci

Üye
Tepki
4
İsim
Aytekin Mesut
Herkese merhabalar.Araniza yeni katilmak ile birlikte forumun misafir olarak bir suredir takipcisiyim.Degerli arkadaslarin fikir ve tekliflerinin bana yardimci olabilecegini dusundugum icin bu konuyu olusturuyorum.Amacim 2000 tl ( +/- 200 ) civarinda onceligi kaliteli kadro olan ikinci kriteri ise baslangic seviyenin mumkunse biraz ustu bir jant setine sahip bir yol bisikleti bulmak.Bu bisiklet 2. Elde olabilir.Boyum 172 cm.Scott ,Specialized,Lapierre markalarina karsi bir sempatim bulunmakta fakat diger oneri ve teklifleri de merakla beklemekteyim.Yardimda bulunacak herkese tesekkur ediyorum.

Scudo
Sıfır arıyorsanız
Salcano xrs030
Carraro cr052 en iyi iki seçim.
Ha derseniz ki aynı parayı verip diğer markalarda daha düşük kompanent alayım hiç tavsiye etmem

İkinci el arıyorsanız orasını bilemem şansınıza ne çıkarsa

@D6Vinci

Sağlam kadro arıyorsanız buyrunuz : Mosso 730TCA Tiagra

Neden sağlam olduğuna gelince, Mosso'nun kullandığı alaşım türü bu kaliteyi ortaya çıkarır. Mosso 7005 Alüminyum (Alüminyum+ Çinko) kullanırken, diğer firmalar 6061(Alüminyum+ Magnezyum) alaşım kullanırlar. 7005 alaşım çok daha hafif ve daha sağlam bir alaşımdır ki uçakv e hava taşıtlarında bu alaşım kullanılır.
Geriye kalan parçaları ise zaten her firma shimano, sram, oval vs.... kullanır.

• Beğen
Tepkiler: mtbcanavarı
@M.Fatih
Mosso madem bukadar kaliteli kadro kullaniyorda neden ozaman pek taninmiyor ve tutulmuyor? Yanlis anlamayin lutfen, sadece merak ettigimden soruyorum.

• Beğen
Tepkiler: Berke ve M.Fatih
@Murat Cömez Estağfurullah hocam neden yanlış anlayayım sonuçta Mosso benim markam değil. Ben de sadece bisiklete para dökecek arkadaşlarımızın boş yere çok para dökmeden kaliteli bisiklet almaları için savunuyorum Mosso'yu. Sorunuzun cevabına gelince Mosso daha çok yıllarca daha iyi tanıdığımız markalara fason kadrolar üreten bir marka ve ülkemize de yeni yeni girmeye başlamış bir marka olduğu için tanınmıyor. Bakın forumumuzda arkadaşlar Mosso'yla ilgili sorduğunuz soruyu da kapsayan çok faydalı bilgiler vermişler: www.bisikletforum.com/konu/mosso-hangi-ulkenin-bisiklet-markasi.89551/
Buna benzer bilgilere gerçekten çok yerde rastladım bu yuzden rahatlıkla kaliteli olduğunu söyleyebiliyorum.
Hayırlı geceler...

@Murat Cömez Hocam özellikle bu arkadaşımızın yazdığı bilgiler gerçekten faydalı :
@Ömer KARAN

btwin'in karbon kadrosunu alıp jantlarını yükseltelebilirsin

(link)

Bunlardan birini sürdün de mi konuşuyorsun derseniz, hayır ancak ben de bu fiyat aralığında bir şeyler baktığım için sürekli bir araştırma halindeyim. Gerçi benim acelem yok. Önümde 1 sene belki daha fazlası var ancak kullanıcı tecrübelerinden yola çıkarak sıfır olacaksa ben de ilk sıraya Mosso'yu koyuyorum (jant + lastik kesin değişmeli tabi), sonra Salcano ve Carraro.

Ancak ikinci elde bir üstteki arkadaşın Scott da fena durmuyor hani, boyu uyarsa tabi ve fiyatta anlaşabilirseniz. 2. elde yine güzel bisikletler çıkabiliyor.

Eğer bunların hiçbiri içinize tam manasıyla sinmeyecekse, almayın, hem de kesinlikle almayın. :) Eğer bütçenizin üzerine 1000 TL daha koyabilirseniz işte o zaman alternatifleriniz inanılmaz çeşitleniyor ve kadro kalitesinin yanında bir miktar da donanım eklenebiliyor diyebilirim. Yalnız bu işi tam da bu sıralar yapmak gerekir diye düşünüyorum, çünkü seneye 2016 modellerin kur artışından kaynaklı çok yüksek fiyatlarla geleceğini düşünüyorum. :(

Arkadaslar tum yazilanlar icin sizlere tesekkur ederim, suanda bunlara geri donus yapabilecek zamana sahip degilim.Aksam is cikisindan sonra geri donus yapmaya calisacagim mesajlariniza.Tekrar tesekkur ediyorum ve iyi gunler dilerim.

@M.Fatih
Yani bu marka yurtdisinda taninmis ve tutulan bir markami oluyor, türkiyeye yeni geldigi icinmi türkiyede pek taninmiyor?

Birde söyle bir sey yazmssiniz.... Ben biraz baktimda, 7005 aluminyum kullanan baska markalarda var, sizin demenize göre yok.
"Mosso 7005 Alüminyum (Alüminyum+ Çinko) kullanırken, diğer firmalar 6061(Alüminyum+ Magnezyum) alaşım kullanırlar".

Carraro cr052 de 7005 alüminyumdur

salko yada carraro alın geçin hocam. kadrosu da sizi tatmin eder donanımı da

@Murat Cömez Tanınmama sebeplerinden birincisi; yıllarca kendi ürünlerine önem vermeden sizin bizim çok kaliteli bildiğimiz firmalara kadro üretimi yapmış olmaları, ikincisi; evet Türkiye'ye henuz yeni girmiş olması.

7005 alüminyum kullanan firmalar var evet ama özellikle ust seri modellerin hepsinde 7005 kullanan yok. Genelde 6061 kullanılıyor.

@M.Fatih
1. Benim kullandigim markaya daha mosso hic bir defa kadro üretimi yapmadi, böylece sizin bizim demek cok yanlis.
2. Türkiyeye yeni gelmis ve daha taninmiyo olabilir ama almanyada bildigim kadari ile mossonun m harfini bile tanimiyorlar.
3. cogu firma fazlasiyla benim görüsüm 7005 alu kullaniyor özellikle üst deri modellerde.
4. Yasinizi ögrene bilirmiyim, burada kiminle yazisdigimi bilmek isterim.

@Murat Cömez Öncelikle benim burada amacım okuyup edindiğim bilgiler dahilinde bisiklet arayan arkadaşlarımıza çok paralar dökmeden bisiklet almalarına yardımcı olacak bilgiler vermek. Bununla birlikte şuan burada Mosso'nun avukatıymışım da haksızlık davasında yargılanıyormuşum gibi sorulardan ve gittikçe ağırlaşan usluptan rahatsız olduğu belirtmek isterim. Mosso ya da başka firma beni ilgilendirmemekle beraber hangi firma f/p açısından daha uygunsa bunu buradaki arkadaşlara aktarmak istedim. Bu bugün Mosso olur yarın Bisan olur. Benim bu forumda hiçbir kimseye bir saygısız davranışım olmadığı forumdaki insanlara davranış ve uslubüm yazdığım tüm gönderilerde aşikârdır.
Kim olduğuma gelince ismim göründüğü üzere M.Fatih. Hatay M.Kemal Üniveristesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi ve Türkçe Öğretmeniyim, yaşım 25, Kahramanmaraş'lıyım.
Hayırlı akşamlar dilerim.

@M.Fatih kardeşim @murat comez in tarzı bu onun kullandığı markayı uzaktan yakından veya dolaylı yoldan laf dediğin an bittin sıralama başlar 1. 2. 3. Diye kafana takma [emoji2]

• Beğen
Tepkiler: M.Fatih
@i. gürle Üstad ben hiçbir zaman hickimsenin bisikletine ya da markasına laf etmem ki haddim de değil. Ben f/p markaları burada değerli forum üyelerine anlatmaya çalışıyorum yazık para kolay kazanılmıyor neden millet çok para versin. Burada tavsiysmle en az 6-7 kişi Mosso aldı ve hepside geldi teşekkür etti sonra. Yani şimdi herşey ortada aynı komponentlere sahip bisikleti bi firma sırf adından dolayı 1000 TL ye veriyor başka firma 800'e veriyor. İnsanlar bundan haberdar olsun ve boşuna para vermesin tek amacım bu.

• Beğen
Tepkiler: i. gürle
Geri