Scudo Sports

Kalça sıkışma sendromu olanlar, ameliyat geçirenler vb. buyurun başlığa

Adem Tırpancı

Daimi Üye
Tepki
1.188
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhaba arkadaşlar,

Geçmişe dönük düşünüyorum da, 3 yıl önce arabadan inerken dışa rotasyonda sol kalçamın dış tarafında keskin ağrılar hissediyordum. 1-2 hafta gibi kısa bir süre devam etti ve kendiliğinden geçti. En son Mayıs ayında aniden her iki kasık bölgemde ağrıyla başladı bu kez de. Ağrıyı bazen kalçamın dış tarafında, bazen dize doğru inen bir sızı şeklinde ve genellikle de kasıktaki kalça ekleminde hissetmeye başladım.

Buradaki ortopedistlere pek güvenmediğim için sadece MR için randevu aldım. MR sonucunda doktor avasküler nekroz tanısı koydu. Asıl doktoruma gittiğimde mevcut verilere göre her ikisinde de cam tipi kalça sıkışma sendromu olduğu ortaya çıktı. Röntgen ile kalça sıkışma sendromu olduğu kesinleşti.

3 farklı çeşidi var. Cam tipi, pincer tipi ve her ikisinin birlikte görüldüğü tip. Bazen soruna labrum yırtığı da eşlik edebiliyor ve ne yazık ki tek çözümü önleyici cerrahi. Tedavi edilmezse artroza, en sonunda da total kalça protezine kadar gidiyor. Kapalı yöntem ameliyat ile kemik üzerinde sonradan oluşan yapılar tıraşlanarak eklem yapısının eski haline döndürülmesi amaçlanıyor.

Bu rahatsızlığı olan ya da ameliyat geçirenlerin tecrübelerinden faydalanmak amacıyla oluşturdum başlığı. Geçmiş olsun şimdiden.

Scudo
Geri