Scudo Sports

Kadronun maşadan öne doğru esnemesi

erginsak

Üye
Tepki
17
Merhabalar.
Dağ bisikletim var , son zamanlarda şunu farkettim ;
Bisiklet dururken ön freni sıkıp öne doğru çektiğimde bisikletin maşa tarafından öne doğru esnediğini fark ettim , sanki boşluk var gibi.Gidondaki tek alyanı kontrol ettiğimde sıkı olduğunu gördüm.

Neden ileri gelir acaba ?
Teşekkürler.

Scudo
bence kaza değil çünkü o maşa boşluğu sanırım

@O.ASTRO:))
Kaza değilse maşa boşluğudur diyecektim bende zaten :)

@Ahmet Onur Çakmak

Cevaplar için saolun , kaza söz konusu değil.

"Once furc denen parcadaki vidayi sikin"

Hocam bu nasıl bir parça ? Gidon boğazının maşayı kavramasını sağlayan tek alyan vida mı ?

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Bısıkletınızın furc yanı headset fotografını atabılırmısınız ?

@Ahmet Onur Çakmak

O tek alyanı sıktım , gayet sıkıydı boşluk yoktu.

Yarın foto atabilirim.

@erginsak bısıkletınızın tam modelı nedır eger eskı bır bısıkletse furc setını anahtar ıle sıkmalısınız

@erginsak

Herhangi bir magazadan eksra bir spacer (kadro ile gidon bogazi arasindaki halkalar) daha alarak, onu takip deneyin.

@erginsak bisikletin modeli de önemli, eğer kapaklıysa @Ahmet Onur Çakmak ın dediği gibi gidon boğazı gevşekken furş kapağını sıkıp gerdirmek gerekir, sonrasında gidon boğazı sabitlenir, fakat buna rağmen o boşluk varsa araya spacer denilen halkalardan koyup gidon boğazını biraz yükseltmek gerekir ki iyi bir germe yapsın diye fakat @kudretozbay doğru bir noktaya değinmiş bisiklet eski bisiklet ise o zaman anahtar ile furş takımını sıkmak gerekir...

Eski bisikletimde bulunan Suntour maşada da aynısı vardı. Sorun var sanıyordum meğerse maşanın kendi esneme payıymış. Alt grup bir maşa olduğu için payı da güzeldi :))

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Daha önce bu kadar esnemiyordu hocam.
Bisiklet Scott Aspect 45 2009 model.

@tolga akyol bu esneme bendede var maşa xct v2 2008 model arazide takırdama yapıyor internette araştırma yapınca herkesin şikayetçi olduğunu gördüm keçe değişim olarak arayınca keçe yerinde silindirik slider sleeve adında plastik ortası dar bir parça var onu değiştirerek çözüme ulaşırmıyım bu parça türkiyede mevcutmu alternatifi var mı?

Geri