Cem Özyurt
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 292
- Bisiklet
- Mosso
Merhabalar,
İlk kadro boyama deneyimimiz oldukça ilgi toplamıştı (https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=93763)
Aradan uzun zaman geçti ve tecrübelerimiz arttı, yeni bir çalışma ile yine buradayım
Kadro, oturduğum sitede arkadaşlarıyla bisiklet süren küçük bir arkadaşımıza ait, Berk Yılmaz. (kendisini birazdan bisikletinin başında göreceğiz
)
Kadro over size olduğu için bisikletini yavaş yavaş geliştirmeye başladık, geliştirme dediysek mütevazi değişimler, zoom maşa yerine xcm, gidon, boğaz derken aniden bisikleti boyamaya karar verdik, kendi bisikletim kadar özenli olduğunu söyleyemem çünkü 1-2 ay boyunca bisikletsiz bıraktık arkadaşı, acele acele bitirmeye çalıştık
bütün küçük tayfa yanımızda oldu sürekli, hepsinin emeği vardır bu işte, fotoğraflar üzerinden anlatmaya devam edeceğim hikaye tadında.
(link)
Fabrika çıkış halinden, ufak gelişimlerle aldığı hal
(link)
Bisikletin parçalanma işlemi tamamlandıktan sonra, kadro birkaç arkadaşıyla birlikte zımparalanmaya başlandı ve bitti
(link)
Proje pozu
(link)
Kadroyu nasıl boyayacağımızı yine sanal ortamda çizimlerle belirledik, 1-2 tasarım ve renk kombinasyonunu Berk'e sundum
(link)
(link)
Kendi istediği renk kombinasyonu ve tasarım bu oldu
(link)
Şeritler için ölçüm yapıp sınırları belirledikten sonra bantlama işlemini hallettik
(link)
(link)
(link)
Berk
(link)
Sarı katları attıktan ve bantlarını açtıktan sonra
(link)
(link)
Yardım eden diğer arkadaşları Göksu Bilgin ve Yasin çiçek
(link)
2. bantlama işlemi ve siyah katları
(link)
(link)
(link)
Son rötuşlar için ince bir bantlama faslı daha, çok uzaktan da olsa scott scale'e benzettik bu halini
renklerden dolayı herhalde, bu arada aşağıdaki fotoğrafta açıkta olan arka bacakları da sarıya boyadık, fotoğrafını "bisikletlerimizin fotoğrafları" başlığında göreceksiniz maalesef
(link)
Ve bantları açtıktan sonraki hali
(link)
(link)
Berk'in dişler ve kadro meydanda
(link)
Kadronun işi bittikten sonra, maşaya da renk katmak istedik, kadroyla uyumlu olsun dedik ama sadece 1-2 fotoğrafını çekebildim
(link)
(link)
Onuralp Onur, yakında onun bisikletine de el atacağız gibi görünüyor
(link)
(link)
Bisikletini restore etmek isteyenlere yardımcı olması dileğimle, bisiklet şu an toplandı, linkini bu başlıkta yayınlayacağım, öğrenci işi restorasyonlara devam edeceğim
okuduğunuz için teşekkürler
Saygılarımla
Cem Özyurt
İlk kadro boyama deneyimimiz oldukça ilgi toplamıştı (https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=93763)
Aradan uzun zaman geçti ve tecrübelerimiz arttı, yeni bir çalışma ile yine buradayım
Kadro, oturduğum sitede arkadaşlarıyla bisiklet süren küçük bir arkadaşımıza ait, Berk Yılmaz. (kendisini birazdan bisikletinin başında göreceğiz
Kadro over size olduğu için bisikletini yavaş yavaş geliştirmeye başladık, geliştirme dediysek mütevazi değişimler, zoom maşa yerine xcm, gidon, boğaz derken aniden bisikleti boyamaya karar verdik, kendi bisikletim kadar özenli olduğunu söyleyemem çünkü 1-2 ay boyunca bisikletsiz bıraktık arkadaşı, acele acele bitirmeye çalıştık
(link)
Fabrika çıkış halinden, ufak gelişimlerle aldığı hal
(link)
Bisikletin parçalanma işlemi tamamlandıktan sonra, kadro birkaç arkadaşıyla birlikte zımparalanmaya başlandı ve bitti
(link)
Proje pozu
(link)
Kadroyu nasıl boyayacağımızı yine sanal ortamda çizimlerle belirledik, 1-2 tasarım ve renk kombinasyonunu Berk'e sundum
(link)
(link)
Kendi istediği renk kombinasyonu ve tasarım bu oldu
(link)
Şeritler için ölçüm yapıp sınırları belirledikten sonra bantlama işlemini hallettik
(link)
(link)
(link)
Berk
(link)
Sarı katları attıktan ve bantlarını açtıktan sonra
(link)
(link)
Yardım eden diğer arkadaşları Göksu Bilgin ve Yasin çiçek
(link)
2. bantlama işlemi ve siyah katları
(link)
(link)
(link)
Son rötuşlar için ince bir bantlama faslı daha, çok uzaktan da olsa scott scale'e benzettik bu halini
(link)
Ve bantları açtıktan sonraki hali
(link)
(link)
Berk'in dişler ve kadro meydanda
(link)
Kadronun işi bittikten sonra, maşaya da renk katmak istedik, kadroyla uyumlu olsun dedik ama sadece 1-2 fotoğrafını çekebildim
(link)
(link)
Onuralp Onur, yakında onun bisikletine de el atacağız gibi görünüyor
(link)
(link)
Bisikletini restore etmek isteyenlere yardımcı olması dileğimle, bisiklet şu an toplandı, linkini bu başlıkta yayınlayacağım, öğrenci işi restorasyonlara devam edeceğim
Saygılarımla
Cem Özyurt