Scudo Sports

Kadro-Race vs Team

Ahmet Göker Derya

Forum Demirbaşı
Tepki
444
Arkadaşlar,önümüzdeki hafta Geotech race veya team kadrolardan birini alacağım ama karar veremiyorum açıkçası. Görünüş olarak team modeli çok hoşuma gidiyor fakat diğer yandan da race modeli hafifliği ile öne çıkıyor. Geotech kadrolar piyasaya çıkalı uzun bir süre geçti ve artık yava yavaş kullanıcıların fikirleri ortaya çıkmaya başlamıştır diye düşünüyorum. İki model arasında esnemezlik ve sağlamlık değerleri açısından ne gibi farklar vardır? Sizlerin önerileri nelerdir,seçimimi hangisinden yana yapmalıyım? Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ettim...

Scudo
geotech team ile race arasında 2 fark var biri renk biri ağırlık eğer 100 gr sizim için önemli değil ve görünüşede önem veriyorsanız kesimlikle team modeline yönelmelisiniz ama 100 grde olsa hafiflik hafifliktir renk o kadarda önemli değil diorsanız race tam size göre bunun dışında bir fark yok.ama hangisini alırsanız alın memnun kalacaksınız ;)

ben expert kullanıyorum ama geotech den memnunum. hangisini alırsanız memnun kalacağınıza eminim.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Göker Derya
@mc pherson

Selam ben de senın gıbı bu ıkı kadro arasında kaldım aralarında cok buyuk bır fark yok bence team de ön tarafı daha saglamlastırılmış ve kadronun boruları yuvarlak degıl altıgen sekılde yapılmıs ben geotech team aldım ama okul sebebı ıle daha toplayamadım kadro evde duruyor hıc pısman degılım hangısını alırsan al bence memnun kalacaksın sımdıden hayırlı olsun ıyı gunlerde kazasız belasız kulan

• Beğen
Cavap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Race ile aralarında 100gr fark var fakat team modeli biraz daha sağlamlaştırılmış. Arka üçgen kafes ikisinde de aynı fakat alın borusu bağlantıları ve diğer borular team modelinde bariz daha kalın. Team modelinin belki 100gr fazlası var ama sağlamlık ve renk avantajı da onda:cool: Team modelini alacağım,kullandıkça görüşlerimi yazarım arkadaşlar. İyi forumlar...

team modeli 100 gr fazla olması boyanın vernikli olması kanaatimce race daha sağlam duruyor hemde de en üst model vites model sistemi üstten çekme ve kablolar üstten geçmesi vitesi daha rahat geçmesini sağlıyor

bence hangisini beeniyosan onu al tabi senin için 100 gram önemliyse o zaman race al tabi

@deniz çelik

Arka vites açısından fark yok. Çünkü kablolar race modelinde üst borunun üstünden;team modelinde ise üst borunun altından geçiyor. Sonuçta ikisinde de kablolar üst borudan geçiyor,o bakımdan ikisi de aynı sayılır. Fakat team modelinde kablolar alttan geçtiği için sarsıntıda kabloların kadroya çarpma ihtimali daha az. Bu bakımdan team daha avantajlı

Aynı kararsızlığa bende düştüm, team ve race arasında, ikisi de renk açısından
güzel, team'ın şekli ve alın borusu bağlantışı daha şık.
Fiyat konusunda team daha avantajlı, eksisi 100gr ağırlık.

Fakat son günlerdeki dövizdeki artış fiyatları da fırlattı 25-30 ytl kadar :boese157:
keşke elimi çabuk tutsaydım, kararsızım şimdi düşmesini beklesemmi
yoksa daha da artar diye alsam mı :(

arkadaş race al kesinlikle pişman olmazsın üç defa dipciklenmiş kadro hem daha sağlam daha hafif kablonun üstten geçmesi herzamanaki için avantajlı yeni modeller genelden üstten geçiyor alttan geçen kalolar biraz daha sert oluyor bizzat kendim denedim üsten geçen kablolar vitesin daha kolay geçmesini sağlıyor zaten sarsıntı anında kablo üst veya alt fark etmez yine kadroya çarpar ama ben böyle şeyle karşılaşmadım saman bant çekersiniz olur biter veya sadece tel çelersiniz kablo ağırlığıda olamaz bizzat araştırdık daha önce hatta inceledik corratec kadro kadar kaliteli ama bukadar ucuz olamsının amacını öğrenemedik arkadaşlarım aldı gayet çok memnunlar.

• Beğen
Ben RACE kullanıyorum çok saglam ve güzel bir kadro tavsiye ederim.

Sonunda kadromu aldım arkadaşlar,seçimimi Geotech raceden yana kullandım. Açıkçası bu kadar atak ve dengeli bir kadro beklemiyordum. Önceki x-vert kadro ile sürüşte dağlar kadar fark var x-vert kadro 2200 gr:eek: race ise kulak ve fren pivotları ile birlikte tam 1600gr:cool:.

Bu konunun açılması iyi olmuş. Ben de bu ay bir Geotech kadro almayı düşünüyordum. Hep race mi, oxy mi, team mi diye düşünüyordum. Anlaşıldığı kadarıyla race alacağız biz de

Geotech Kadrolar gerçekten hem çok iyi hem de fiyat olarak oldukça uygun.

Race kullanıyorum ,

Kadroda esneme yok ,

Kadro o kadar rijit ki , Bisikletin gidonunun esnemesini sadece hissediyorum,

Ulaşcım bilgine gidonum esniyor :D

bende race var ondan öncede expert kullandımm o kırmmızıydı kırmızı kadro bir yerden sonra sıkıyyor racein arka disk aralığı daha feniş ve daha hhafif bnece sende race al

Geri