Scudo Sports

Kadro Parlatma

endneedless

Aktif Üye
Tepki
30
Bisiklet
Carraro
İlk önce bisikletimizi yıkıyoruz yağlı olan kısımları ( bulaşık deterjanı veya cif gibi) temizlik maddeleriyle sünger yardımıyla temizliyoruz daha sonra metal parlatıcı ile (ben metylan tüp şeklinde olanı kullanıyorum) daha sonra metal parlatıcıyı bir beze sürüp bisikletimizin metal kısımlarına yayarak ovuyoruz ve beyaz olan parlatıcının rengi değişecektir (alttaki tabakayı temizlendiğinden dolayı) renk değişiyorsa işlemimiz gerçekleşmiş olacaktır,daha sonra çok beklemeden hemen su ile parlatıcıyı temizliyoruuz.ve bisikletimizi kuruluyoruz bisikletimiz pırıl pırıl hale geliyor.tabi günes rengini almamışsa etkili olacaktır.Hepinize kolay gelsin ...
Buda benim ilk konum ...:in:

Saygılarımla....

Scudo
metal parlatıcı boyasız çıplak metalleri parlatmak için kullanılan bir üründür(çelik tencere vb.) bisiklette çıplak yüzey bulmak oldukça zordur, ya boyalıdır yada özel kaplama vardır üzerinde ve bu parlatıcıyı ben tavsiye etmiyorum onun yerine kardo da parlatmak için cila, ince cizikler varsa pasta ardıdan cila (pasta atıldığı zaman boya incelir ve altan astar çıkabilirki istenmiyecek bir durumdur.) kullanılabilir, bunun dışında anakol ve çekiş sistemindeki parçaların çoğu mat renklidir.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
(nasıl yazılıyor bilmiyorum)poliç parlatma işinizi fazlası ile görür.alttaki boyaya hiçbir etkisi yoktur.

@umutkahraman

polish yani türkçesi cila.;)
cila demek yerine polish demek daha bi havalı duruyor galiba :rolleyes:

bende zaten metal yani metalik görünümlü yerlerine demek istemiştim :))

@Metehan Mendi

evet haklısın bu yüzden cifi süngerde sulandırarak kullanabilirsiiniz...

@endneedless
çıplak metal yoktur bisiklet üzerinde
metalil görünümlü yerler çıplak metal değildir en çok krom veya nikel kaplama olabilirki parlatıcıları özel olarak satılır.

@zafer sidal

muhalefetmisiniz siz her dediğime zıt yanıtlar veriyorsunuz...tamam daha tecrübeli olabilirsiniz ama bende biliyorum onun kromaj veya nikelaj olduğunu onun o ismiyle söylersem bilmeyen arkadaşlarım yararlanamaz bu açıdan daha anlaşılır olması için söyledim birde ful metalik bisikletlerde var bu arkadaşlarıma göre bu konu
birde o kromaj ve nikelaj bu metylan türü maddelerle temizlenmektedir yani ilk alındığı gibi olmaktadır daha parlak bir görünüme tasarıma sahip olmaktadır....

alın makina yağını sürün bisikletin heryerine ondan sonrada elinize bir bez yağı komple bisiklet üzerine yedirip alana kadar silin toz alır demein ben senelerdir uyguluyorum bisiklet 10 numara oluyor

makina yağını bende kullanıyorum oda bir çözüm denebilir...

yanlız stickerlara makina yağını sürmeyiniz....soluyor rengi

Shimano Bike Polish adlı ürünün 200ml'liğinden bir adet satın aldım. İlk defa kullanacağım. Kullanma talimatında pek elle tutulur bir bilgi yok.

Daha önce kullananlar varsa uygulama ve dayanım konusunda görüşlerini almak isterim.

Örneğin, mikrofiber bir beze sıkıp mı kadroya tatbik etmeliyim? Ya da önce sprey halinde kadroya gelişigüzel sıkıp akabinde kabasını mikrofiber bezle mı almalıyım? Bu materyal çekiş sistemine ve dişlilere olumsuz etkide bulunabilir mi? Daha da önemlisi, hidrolik disk fren mekanizmasına, rotora ya da pabuçlara zarar verebilir mi?

Uygulama esnasında zarar görebilecek yerleri korusam da, yağmurlu bir günde eriyip bu yerlere nüfuz edebilir mi? Cila özelliğinin yanısıra koruma özelliğinden de bahsedilmiş, korumadan kastı ince bir yüzey oluşturmak mı, aslı astarı var mıdır?

Destekleriniz için teşekkürler.

Shimano Bike Polish adlı ürünün 200ml'liğinden bir adet satın aldım. İlk defa kullanacağım. Kullanma talimatında pek elle tutulur bir bilgi yok.

Daha önce kullananlar varsa uygulama ve dayanım konusunda görüşlerini almak isterim.

Örneğin, mikrofiber bir beze sıkıp mı kadroya tatbik etmeliyim? Ya da önce sprey halinde kadroya gelişigüzel sıkıp akabinde kabasını mikrofiber bezle mı almalıyım? Bu materyal çekiş sistemine ve dişlilere olumsuz etkide bulunabilir mi? Daha da önemlisi, hidrolik disk fren mekanizmasına, rotora ya da pabuçlara zarar verebilir mi?

Uygulama esnasında zarar görebilecek yerleri korusam da, yağmurlu bir günde eriyip bu yerlere nüfuz edebilir mi? Cila özelliğinin yanısıra koruma özelliğinden de bahsedilmiş, korumadan kastı ince bir yüzey oluşturmak mı, aslı astarı var mıdır?

Destekleriniz için teşekkürler.
Bende bisikletimin kadrosunu parlatmak istiyorum sizin dediğiniz ürüne baktım sizce nasıl

Merhabalar,

Muc-Off ürünlerini tavsiye ederim. Çok çok başarılılar bu alanda.
Kendim kullandığım için size de tavsiye ediyorum.

Çizikler ancak polisaj keçesi veya pasta-cila yapılan silindirik sünger ile giderilebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yıllardır kullandığım bir üründür.
Hesaplı ve uzun ömürlüdür..
(link)

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Geri