Scudo Sports

Kadro kulağı kırılınca ne yapılmalı ??

SerdarK.

Daimi Üye
Tepki
156
İsim
serdar
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Whistle
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar grup ile çıktığımız turlarda 2 defa kadro kulağı kırıldı.Yanımız da da kadro kulağı yoktu böyle durumlarda idarelik olarak ne yapılabilir bilgisi olan var mı?

Scudo
@serdarkoc Zincir sökülüp aktarıcıdan kurtarılır daha sonra 6-7-8 bakla cıkararak sürüşe uygun dişliye takılıp yola devam edilir.

@Mustafa555 Hocam aynı şekilde yaptık ama bu seferde zincir kendiliğinden en küçük dişliye kayıyor.

Çözümü bilen yok mu ??

Bu durumu arazide yaşadım Zinciri denildiği gibi küçülttüm ve ek olarak arka aktarıcının ayarını tornavida ayrdımı ile çekebildiğim kadar yukarı çektim.

• Beğen
Tepkiler: SerdarK.
Bu olan aslında çok doğal. Zinciri chainline hattının dışında sabit durmasını sağlayan şey arka aktarıcı. Sizde de olmayınca zincir gergin olmadığı hatta gelmek istiyor. Kullandığınız bisikleti bilmiyorum fakat, zinciri aynakol dişlilerinizde yer değiştirerek hangisinin en uygun chainline'a sahip olduguna bakın o şekilde kullanabilirsiniz. Genelde iç taraftaki dişli daha uygun olabilir.

@Ahmet Onur Çakmak Hm anladım teşekkür ederim.Bir daha yaşanırsa hepsini tek tek denemek lazım :D

Kulak kırık olduğundan arka vites ile ilgili yapılacak hiç bir işlem işe yaramayacaktır. yani sınır ayarını sonuna kadr kapatmak falan ne yazık ki üst dişlere almak için çözüm değil, çünkü arka vites olmayacak :D önceden de denilidği gibi, zinciri kısaltıp en uygun dişlide devam..

singlespeed'e çevirirken on ve arkada secilmis dislilerin ayni hizada olmasi önemli. eger olmazsa sizinde dediginiz gibi zincir disli atlayarak kendini duz konuma getiri

Kusura bakmayın yukarıdaki yorumu acele ile yazmıştım.Kadro kulağı kırılınca zaten arka aktarıcı devre dışıdır.Dolayısı ile zicirle alakası olmaz ve tamamen çıkartılır.Hangi dişlide duracağı sanırım bizim zinciri ne kadar gergin ayarladığımıza bağlı.Fakat bu durumda zaten önemli olan turu bitirip eve dönmek olacaktır.

Yanınızda plastik kablo kelepçelerinden varsa, bu kelepçeler yardımıyla arka aktarıcıyı kadroya bir şekilde sabitleyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: SerdarK.
Konu dışı olacak bu yüzden konu sahibinden özür dileyerek bir soru soru sormak istiyor ve fikrinizi bekliyorum.

Kadro kulağı kavramını yeni öğrendim bunun için öncelikle teşekkürler benimde tamda bu parça ile sorunum vardı ama adını bilmiyordum:hhhhhh:
Geçenlerde arka tekerim patlayınca tekeri söktüm ilk deneyimimi gerçekleştiriyordum ancak daha önce gördüklerimden farklı oldu çünkü arka aktarıcı çat diye tekerle yere düştü bir süre şaşkınlık ve kırdım korkusun ile izledim sonra galiba modelden dedim takmak çok zorladı sonra fark ettimki kadroya vida ile sabitleniyormuş ama bende vida yok:( bu vida kolay bulunabilir bir şey mi bunu merak ediyorum.:uzgnm:

Düzenleme: Parçanın adını bilince araması kolay oluyormuş hızlıca buldum servis bende vida bulamazsın deyip kayıp etmişin çaldırmışın gibi bahanelerle 20 lira istedi merak ettiğimde buydu aslıda sadece vidayı 2 liraya satan yerler var:eek:

Geri