Scudo Sports

Kadro Koruma

DustyBrain

Üye
Tepki
41
Bisikletin arka alt çatalını zincirden ve yağlarından korumak için benim açıkçası çirkin bulduğum cırt cırtlı şeyler kullanılıyor.

Bunların yerine siyah izolasyon bandı kullansak(elektrikçilerin kullandığı), kadro boyasına zarar vermeyiz, değil mi?

Scudo
Hiç bantla filan uğraşma derim. İlk su gördüğünde yerinden atar. Geriye berbat bir yapışkan tabaka kalır. Onun yerine şeffaf dc-fix kaplama kullanabilirsin. Birkaç kat sararsın canavar gibi olur.

Ya da reklamcıdan bir parça folyo al. folyo güneş ışığından ve ısıdan en zor bozulacak yapışkanlı kaplamalardır. Gazyağı kullandığın takdirde de her eiket zemine zarar vermeksizin çıkar aklında bulunsun.

@DustyBrain

Onu Koçtaş'tan almıştım. 14 TL fiyatı vardı. Üç beş tane bisiklet bile kaplar. Reklamcıdan bir parça alsan çok daha ucuza gelir. Hatta artan malzemeleri falan da olabilir. Bedavay çözersin ;)

• Beğen
Tepkiler: DustyBrain
Teşekkürler tekrar. Şimdi izmirde bornova civarı reklamcı bulmaya çalışayım ben.

@DustyBrain

delta bisikletle bir görüşün derim kargo size ait olmak üzere ücretsiz veriyorlar bantla vsle uğraşmaya değmez..

folyodan ziyade birde biraz kalın plastikten tam o bölgeye göre kesilmiş shımanonun falan altı yapışkanlı koruyucularıda var bende şu an kullanıyorum ama pyasada hala varmı bulunuyormu bilemem;)

Altına tek kat saydam poşet sararak yapışkanın kadroya verebileceği zararı yok ettim, kırmızı bant da bulunca şöyle bir şey deneyeyim dedim. Açıkçası beklediğim kadar iyi görünmedi ama kadroyu koruyor en azından şimdilik, siz ne dersiniz?

http://farm3.static.flickr.com/2694/5853011085_c1afdd9896_b.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3286/5853011801_82fdaa06e8_b.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2803/5853012425_c96c86d4b2_b.jpg

Not: Terlik kedinin oyuncağı, görmezden gelin :)

Aslında ben pek önermiyordum bu çözümü ama beklediğimden iyi iş çıkarmışsın, fena olmamış, dediğin gibi bir süre idare edilebilir bence de.

• Beğen
Tepkiler: DustyBrain
Konuyla birebir alakali olmasa da bir soru sormak istiyorum. Duyduguma gore kadronun tamami icin seffaf kaplama naylonu varmis, otomobillere yaptiklari gibi kaliteli. Ileride almayi dusundugum 8500 kadronun tamamini boyle birseyle kaplamak istiyorum. Tavsiye edeceginiz birseyler var mi veya yapan kisilerin tecrubesi nedir?

En iyisi dc-fix ben kullanıyorum sorun yok..fakat kullanıcagın kısımdaki boru kavisli yada heryeri eşit degilse biraz zor kaplanıyor,bu nedenle bir kaç parca halinde kaplarsan daha kusursuz kaplanıyor...

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Emin
@SeLiM ESENER

Sanirim siz tecrubelisiniz bu konuda. Peki kaplama isleminden sonra sokulme asamasinda bir problem olmaz degil mi? Uygun fiyata koctasta vs var midir bunlar? Daha sorardim ama tahminimce urunun kullanici katalogu vardir :)

Ben eğer sen de çirkin bulmuyorsan şu cırtcırtlı kadro koruma padlerinden al derim ben onlardan kullanıyorum ve beğenerek herkese tavsiye ediyorum.. :)

İyi pedallar..

@Mehmet Emin

ben yaklaşık 3 haftadır bu dc-fix denilen şeyi arıyorum ama bir türlü bulamadım. koçtaşta çalışanların böyle birşeyden haberi bile yok. nereden bulabileceğimi bilen var mı acaba ?

streç film de işini görebilir hem belli olmaz, biraz kirlenirse çıkar at yenisini sar.
acizâne bir tavsiye.

şu anki bisikletimin orjinalinde bu şeffaf bant var ama yeni alacağım bisikletde mutlaka denemek isterim teşekkürler

Yine bir konuyu hortlatiyorum ama tavsiyelerinize ihtiyacım var değerli forumdaşlar. Internette kaput koruma folyosu diye satılan folyolardan öneri verebilecek var mi

Geri