Scudo Sports

kadıköyden avcılara gitmek

furkangezer

istanbul
Tepki
123
İsim
furkan
Bisiklet
KTM
iyi akşamlar dostlar. forumda yeni sayılırım konuyu yanlış yere açtıysam af buyrun. ben anadolu yakasında göztepe tarafında oturuyorum. okulum avcılarda. yarın 12.30 da sınavım var ve bisikletle gitmeyi düşünüyorum. kadıköy'den eminönüne geçip eminönü sahilden avcılara geçerim diye düşündüm ama güzergahı tam bilmiyorum. haritadan baktım yaklaşık 30 km gözüküyor. kondisyonum iyidir mesafe sıkıntı olmaz ancak eminönünden avcılara kesintisiz gidebileceğim bir sahil yolu var mı yok mu ne gibi sıkıntılar yaşayabilirim güzergahı bilen arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. sınav olmasa kaybolmam sıkıntı değil de sınav olduğu için güzergahta sıkıntı yaşamak istemiyorum.

Scudo
şahsen benim tercih ettiğim bir güzergah değil araç yolu olarak dar biraz bisikletli için... ama yenikapıdan sonra bozuk sayılabilecek bisiklet yolu var... yol bisikletiniz varsa uzak durmalısınız...

Yenikapı-Zeytinburnu özellikle sabah ve gece saatleri çok tekin değil dikkat edin yol da bozuk.

• Beğen
Tepkiler: furkangezer
hocam dağ bisikleti var. anadolu yakasında da yollar farklı sayılmaz bozuk falan idare edicez artık. kesintisiz bisiklet yolu varsa yeterli benim için.

• Beğen
Tepkiler: MehmedBircan
eğer bisiklet yolundan gidecekseniz fazla sürat yapmayın ve dikkatli gidin...

• Beğen
Merhaba. Avcılarda oturuyorum. Bir çok kez Kadıköy Avcılar arası gittim geldim. Eminönünden Avcılara sıkıntısız gidersiniz merak etmeyin. Avrupa yakasının en faal bisikletçilerinin olduğu güzergahdır. Ha sıkıntı olurmu tabiki İstanbul şartlarında yaşadıklarınızı yaşarsınız. En çok araçlardan yana sıkıntı var o güzergahta aman aman bir durumu yok oda. Yolun sağından Bakırköy hatta yeşilköye kadar rahat gidilir. Ondan sonra Küçükçekmeceye kadar yol dar ama araç sürüceleri o bölgede bisikletlilerin üzerine gitmiyor. Tek sıkıntı banliyö trenlerinin kalkması vesilesi ile yerini alan otobüsler. Onlarında zaten yaklaştığını duyup sağa yanaşırsın. Çok dar alanda onlarda ya korna çalarla yada yavaşlayıp dar alandan geçmeni beklerler. Gündüz vakitleri tekindir. Yinede Zeytinburnu Bakırköy arasında dikkatli olunmalı, bisiklet yoluna hiç girmeyin. Küçükçekmeceden Avcılara tırmanış var. Ordaki sıkıntıda minübüslerdir onlara dikkat edin.

• Beğen
tavsiyeler için çok teşekkür ederim. geçen cuma bu güzergahı kullanarak okula git gel yaptım. toplamda 70 kilometre yapmış oldum. daha önce bu kadar uzun gitmemiştim, benim için de güzel bir tecrübe oldu. hafif bel ağrısı dışında yorgunluk vs. bir sıkıntı yaşamadım. güzergaha gelicek olursak beklediğim gibi bir bisiklet yolu bulamadım. yenikapıdan sonra kesik kesik saçma sapan bir bisiklet yolu ayırmışlar. kimi yerlerde bisiklet yolu olmasına rağmen iniş için rampa konmamış, bazı noktalarda parktaki sulama boruları bisiklet yolunu göle çevirmiş, mtb olmasına rağmen ciddi manada rahatsız edip yavaşlamayı gerektiren çukurlar oluşmuş. anadolu yakasında oturan birisi olarak daha düzgün bir bisiklet yolu bekliyordum açıkcası. bizim yakadaki bisiklet yolunun ciddi manada güzel olduğunu farkettim.
bisiklet yolundan beklediğimi bulamayınca caddeye inip orda sürmeye başladım. caddede araçlara çok dikkat etmek gerekiyor, çok bir sıkıntı yaşamasam da korktuğum bazı noktalar oldu. caddenin bazı noktaları çok dar, allah korusun en ufak bi dalgınlıkta araçların içinde bulabilir insan kendini. ama dediğim gibi bir sıkıntı yaşamadım.
küçükçekme'ye kadar bu güzergahta ilerleyip çekmecede e5 yanyola bağlandım. dediğiniz gibi minibüsler bisikletli için o yolda ciddi bir sıkıntı. tırmanışta beklediğimden daha zorlayıcıydı, defalarca geçtiğim yol olmasına rağmen metrobüste farketmiyormuş insan.
dönüşte 28 kilometreyi (eminönüne kadar olan kısım) 1 saat 22 dakikada ortalama 20.7 km/h' de tamamladım. giderken runtastic'i açmayı unutmuşum gidiş performansımı bilmiyorum ama hemen hemen buna yakındır o da.
bisiklet binmek için pek eğlenceli bir rota olmasa da güzel bir tecrübe oldu.

• Beğen
Tepkiler: MehmedBircan
Geri