tavsiyeler için çok teşekkür ederim. geçen cuma bu güzergahı kullanarak okula git gel yaptım. toplamda 70 kilometre yapmış oldum. daha önce bu kadar uzun gitmemiştim, benim için de güzel bir tecrübe oldu. hafif bel ağrısı dışında yorgunluk vs. bir sıkıntı yaşamadım. güzergaha gelicek olursak beklediğim gibi bir bisiklet yolu bulamadım. yenikapıdan sonra kesik kesik saçma sapan bir bisiklet yolu ayırmışlar. kimi yerlerde bisiklet yolu olmasına rağmen iniş için rampa konmamış, bazı noktalarda parktaki sulama boruları bisiklet yolunu göle çevirmiş, mtb olmasına rağmen ciddi manada rahatsız edip yavaşlamayı gerektiren çukurlar oluşmuş. anadolu yakasında oturan birisi olarak daha düzgün bir bisiklet yolu bekliyordum açıkcası. bizim yakadaki bisiklet yolunun ciddi manada güzel olduğunu farkettim.
bisiklet yolundan beklediğimi bulamayınca caddeye inip orda sürmeye başladım. caddede araçlara çok dikkat etmek gerekiyor, çok bir sıkıntı yaşamasam da korktuğum bazı noktalar oldu. caddenin bazı noktaları çok dar, allah korusun en ufak bi dalgınlıkta araçların içinde bulabilir insan kendini. ama dediğim gibi bir sıkıntı yaşamadım.
küçükçekme'ye kadar bu güzergahta ilerleyip çekmecede e5 yanyola bağlandım. dediğiniz gibi minibüsler bisikletli için o yolda ciddi bir sıkıntı. tırmanışta beklediğimden daha zorlayıcıydı, defalarca geçtiğim yol olmasına rağmen metrobüste farketmiyormuş insan.
dönüşte 28 kilometreyi (eminönüne kadar olan kısım) 1 saat 22 dakikada ortalama 20.7 km/h' de tamamladım. giderken runtastic'i açmayı unutmuşum gidiş performansımı bilmiyorum ama hemen hemen buna yakındır o da.
bisiklet binmek için pek eğlenceli bir rota olmasa da güzel bir tecrübe oldu.