Scudo Sports

Kadıköy'de minibüsçü terörü

Orkun KnighTR34

Kara atlı prens
Tepki
1.971
İsim
Orkun
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Peugeot
(link)

Pendik-Kadıköy minibüsçüsünden böyle hareketler beklenir zaten. Adamlarda ufacık terbiye, ufacık erkeklik kalmamış. Bir kadını 4 erkek dövmek erkekliğe sığmaz be! Kadının motosikletini de devirip tekmeliyorlar. Ben de o minibüsleri vaktinde kullanmış biriyim. Kafasına göre öğrenci fiyatı kabul etmemeler, kafasına estiği zaman yolcuları zoraki öndeki araca atma falan gırla. Son 5 aydır da adı bile "minibüs yolu" olmuş minibüslerin esip gürlediği o caddede bisiklet kullanmaktayım. 5 ayda başıma gelen olaylardan bazıları: Sol şerit bomboş olmasına rağmen sağ şeritten ayrılmayıp arada birkaç cm. bırakarak sollayan minibüs, bir anda önüme kırıp "zınk" diye duran minibüs (haberdeki vukuattakine benzer),kırmızı ışıkta beklerken arka çamurluğuma bilerek tampon değdiren minibüs bile var, sol şerit boş ben de sağ şeritte ilerliyorum, minibüsçü sol şeritten sollayıp geçeceğine yolundan çekilmem için kornayla taciz ediyor. Ki sağ şeritten de ilerlemesine engel olmuyorum aslında kendisi yolcu toplamak için ağır aksak gitmekle meşgul, yolcu görür görmez duruyorlar zaten ve o kadar yavaş ilerliyorlar ki aynı minibüsü bir daha hiç görmüyorum. Minibüs kullanmama nedenlerimden biri de bu. Bisikletle gitsem, bisiklet kullanmadığım zamanlarda da minibüs yerine 5 dk. fazladan bekleyip otobüse binsem gideceğim yere daha erken varıyorum.

Scudo
Bu * çocuklarını bulup işkence yaparak öldüreceksin... Döl israfı p*çler...

@a.f.k. Söylediğiniz şey çok komik ve duygularına hakim olamayan birinin ağzından çıkmış bir şey. Böyle mi çözeceksin gerçekten bu sorunu? Medeni olun, câni değil.

@a.f.k.
Hepimizin içinden bu geçiyor muhtemelen ama tek tek işkence ederek hangi birinin kökünü kurutabiliriz ki? Minibüsçülerin düzeyine inmeye gerek yok. Çare boykot!! Son zamanlarda taxi yerine uber kullanımı artıyor mesela ve taxicilerin işleri kötüye gitmeye başladı. Bu şekilde köpürmek yerine hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Eğer minibüs yerine otobüse binmemiz için fazladan 10 dk. beklemek veya fazladan 10 dk. yürümek gerekiyorsa 10 dakikalık uykumuzu feda edeceğiz. Hatta mesafe uygunsa işe/okula bisikletle gitmek bence en güzel çözüm :harika: (kendim de böyle yapıyorum). Dediğim gibi çare öfke kusmak değil, icraate geçmek lazım.

@Knight Rider iş boykotla bitmiyor.. Keşke dediğiniz gibi olsa... Bu cinsler boykottan anlamazlar... İbreti alem için yapacaksın ki bi kaç tanesini yayınlayacaksın her yerde günlerce bakalım mum gibi oluyorlar mı olmuyorlar mı...

Bu sorunla uğraşması gereken devlet ve belediyeler. Bizim yapacağımız da bu mercilere sesimizi duyurmak. Minibüsçülerle tartışmaya girmenizi tavsiye etmem. Aynı anda 6-7 minibüsün arka arkaya geçtiği bir cadde minibüs caddesi. Gördüğüm her olayda karşı taraftan kalabalık oluyorlar. Ayrıca orman kanunlarının geçtiği bir sistemleri var. Yolda birbirleriyle yarışıyorlar. Sıra, nizam falan hak getire. Öndeki arkadakinin yolcusunu da almak için bekliyor da bekliyor. Arkadaki geçmesin diye yolun ortasında yolcu indiriyor. Bu araçların kaldırılması hepimiz için iyi olur.

@murat serbet Haklısınız. Devlet ve belediye uğraşmalıdır, bunları yollara salan olarak. Biz sesimizi duyurmalıyız. Duyuyorlardır ama çembere mi benziyor üçgene mi bilinmiyor, sesler orada kayboluyor. Devlet, belediye, rant.
Haberi okuduğumda nabzım yükselmişti.

• Beğen
Tepkiler: murat serbet
Beyler ben 33 yaşındayım. Karınca ezmez bir hayat tarzını benimserim ancak ucundan bir mahalle bir kültürünü yakaladım. Kimse kusura bakmasın adam diye gezenler (bu konu için demiyorum çünkü olayı videodan nasıl olduğunu anlamadım) yanında yaşlı dövüyorlar, kadın dövüyorlar, çocuk dövüyorlar arkasını dönüp gidiyor. Tamam kardeşim sen de saldır demiyorum ama en azından şiddete engel ol. Evde karına erkeklik yapıyorsun, annene babana erkeklik yapıyorsun sevgiline erkeklik yapıyosun ama yanıbaşında ki zulmü izliyorsun.

Türkiye'de taksici - dolmuşçu veya minibüsçü olmak ; Kuruyemişçiye gidip permatik almaktan daha basit bir olay. Hal böyle olunca önüne gelen asarım keserim havalarına giriyor. Kendi işinin patronu zannediyor, bir bok zannediyor yani kedini. Bunların ehliyetini kalıcı olarak alacaksın.

Bunlara hayvan desek hayvanlara hakaret,yaratık desek yaratıklara hakaret,şerefsiz desek şerefsizlere hakaret ederiz. Bomboş şeyler bunlar bomboş.

* şeylerden özür dilerim.

Bunlara hayvan desek hayvanlara hakaret,yaratık desek yaratıklara hakaret,şerefsiz desek şerefsizlere hakaret ederiz. Bomboş şeyler bunlar bomboş.

* şeylerden özür dilerim.

Çözüm basit aslında ;
Bu insanlar mal sahibi değil şoför. Bu tip olaylara karışan araçlar belli süre trafikten men edilse, şoföre de ticari araç kullanamama cezası verilse. Hepsi "prens charhles" olur.
images (2).jpeg
Ama bilinç altında bunlar varsa ne yapsan boş.

Kabaca değineyim..
-Bir ülkeyi siyasetçiler yönetir ve siyasetçilerin tavırları ortada..Örnek vermiyeceğim..Yalnız şunu söylemek lazım..Ülkeyi yöneten veya yönetmediği halde,görünürde olan siyasetçi veya bürokratlar,bir şekilde o ülkedeki tüm insanları etkilerler..Bu aklımızda bulunsun sadece..
-Bu ülkenin sinemalarında rekor kıran bir film ve bu filmin devam serileri var..Bu da önemli bir veri..
-Son 20 yılda kapitalizmin etkisiyle,gelir eşitsizliğinin artması,insanların birşeylere sahip olma isteği ve çoğunun bu şeylerden mahrum kalması veya bu şeylere sahip olanların borç içinde yüzmesi gibi etkenler,insanları inanılmaz bir biçimde etkilemiş durumda..
-Eğitim sisteminin çok çok kötü olması,insanların şiddete meyilli olmasında çok önemlidir..
-Bir de televizyon konusu var..Sürekli televizyon izleyen bir toplum bu..Televizyonda da inanılmaz şeyler oluyor..
Tüm bunları es geçip,onu asalım,bunu keselim ile bir yere varamazsınız..
The Walking Dead dizisini bilen bilir..
Baba,hangisini asacaksın,hangisini keseceksin:ssrtcbya:

"Aman sokağın başında ineyim kim uğraşacak otobüsün durağıyla akbiliyle" zihniyetini taşıyan - özellikle GENÇ bir nüfus var. Bunlar olduğu sürece bu şöförlerin piyasadan temizlenmesini bekleyemeyiz. Uzak durup kendimizi korumaktan başka çare yok.

@a.f.k.
Medeniyete nasıl ulaşılır bilemem ama karşımdaki câni gibi davranarak ulaşamayacağımı bilirim. İnsanları pasif bırakarak topluma ahlâk veremezsiniz. Çözüm eğitimle olur, kültürle olur, çalışmakla olur. Eğer bunu anlayamayıp da cânilik etmeye kalkarsanız, daha iyi bir toplumu ertelemekten başka bir yere varamazsınız. Terbiye edin ama "işkence yapıp öldürmeyin".

Olur ya, "işkence yapıp öldürecekseniz", o kininizi içinizde saklayın. Alelade heryere yazıp gazarkarlık yapmayın.

Olayı tam anlamadım açıkçası.
Sürücü kurslarının psikoteknik testinden bir çoğu yardım ile geçiyor. Eğitim seviyesi yerlerde olabilir, ama kabul etmeliyiz ki meslekleri çok zor ve stresli.
Şimdi şuna gelelim bir de, her an en ufak boşlukta önündeki aracı geçmeye çalışan motosikletlileri görüyoruz. Sağı yada solu, bu motosiklet kullanıcılarının bazıları için önemsiz. İki araba arasından geçmek yasak kardeşim, o şerit ordaki aracın boyu kadar onundur. Şerit içinde ister en sağ çizgiye, ister şeridinin en soluna gider. İsterse sağ sol yapar şeritte. Araya girmeyeceksin, o değneğin ucu eninde sonunda boklanıyor işte.
başka şahit olduğum bişey, kaldırım ile araç arasından geçmek. Kapı açılabilir? *minibüs* yanaşabilir.
Bir de unutmadan, durağa yaklaşınca ilk olarak arkada otobüs var mı diye bakın, sizi geçtikten sonra yanaşırken kaldırım ile arasında sıkıştırabiliyor. Bisikleti bırakıp kaldırıma atlamışlığım var :)
Trafikte herkesin bas bas söylemesine rağmen çok defa denk geldim bunlara. Bir de ben dem vurmak istedim.
Şiddet eğilimi içinse ben saldırganın tek başına yargılanmasına çoğu defa sıcak bakmıyorum bazı durumlar hariç. Tahrik edici bir durum varsa iki tarafta ceza görmeli. Trafikteki kavgaların da neredeyse tamamında bir kaşıntı söz konusu. Ama yer, ama atar.

@selmansamet olur

Senin de ailenden birini aynı şekilde dövsünler sonra gelirsin... Bizde burda eğitim verelim deriz. Cahille cahil olmaya gerek yok deriz

Geri