Kalın araba siboplu iç lastik için janttaki sibop deliğini genişletmek mümkün mü? Matkapla dikkatlice yapmak sonuç verir mi? En önemlisi sağlıklı olur mu mı?
Bu işlemi yapıp memnun olan ya da pişman olanların yorumlarına ihtiyacım var.
Benim mavic xm117 jantta, sibop deliğinde plastik bir parça var onu çıkarınca araba siboplu iç lastikler takılabiliyor. Jantınızı kontrol edin belki öyledir.
Bu işlemin saglığı konusunda tam bir bilgim yok.. Yapanlar var, orası kesin.. Ancak yaparken/yaptırırken dikkat edin ki çapakları çok iyi temizlenmeli.. Yoksa düzgün acılmayan delikler ya da düzgün temizlenmeyen çapaklar sibop civarından lastigin delinmesine/yırtılmasına sebep olabilir.. Kaldı ki sibop dibine yama tutmaz.. aklınızda bulunsun..
4 Yıl önce ince uçlu jantımı bir bisikletçiye deldirmiştim. O yıldan beri hala kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. Sibop bölümünden hiç patlamadı. İyi delinirse temizlenirse hiçbir sorun olacağını düşünmüyorum.
Kesinlikle başarılı bir uygulamayla gayet iyi sonuç alınır. Bence tereddüt edecek bir şey yok . Sadece jantları kibar birisi delsin ve güç denemesi yapmasın yeter [emoji1]
Bende jantın deliğini matkapla genişlettim, 2 ay önce tam sibop yerinden kaldırımın köşesine jantı çarptırıp yamulttum. Bunu delik genişlediği için jant yamuldu diye demiyorum çünkü aynı şekilde jantı farklı bir noktasından da yamultmuştum. Kısacası birşey olmuyor.
Bu söylediğinizi yaptım, hiçbir sıkıntı olmadan 2 sene kullandım jantları, 2 sene sonra noldu derseniz bilemiyorum çünkü bisiklet çalındı, yalnız çapakları iyi temizleyin iç lastiği patlatabilir.
Profil genişliği dar olan jantlar araba sibobu çapında bir delik ciddi zayıflamaya yol açacağından presta sibop olarak üretiliyorlar. Özellikle böyle dar profil bir jantınız varsa çok yanlış bir hareket olur.
Benim kullandığım jantların klavuzunda özellikle bu konuya vurgu yapılmış, kesinlikle böyle bir şey yapılmaması gerektiği açıkça yazılmış.