Scudo Sports

Jant uyumu, sokma mil ve qr mandal sorunsalı

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Arkadaşlar merhaba, yeni bir jant seti alacağım. Halihazırda kullandığım jantlar bunlar: (link)

yeni alacağım jant seti ise bu: (link)

benim bisikletim sokma milli. 12x100 ve 15x100 6 vidalı disk fren. Alacağım jant seti bisikletime uyum sağlar mı acaba? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

not: bisikletim terk 920

Scudo
Merhaba,

Öncelikle bisikletiniz trek 920 ise arka 142x12mm ve ön 100x15mm dogru ölcüdür, 12x100 diye bir ölcü yok malesef. Almak istediginiz jant setinin arka janti göbek olarak uyum sagliyor ancan ic ve dis genisligini lastik uyumu icin aynimi diye bakmaniz gerekiyor.
Ön jant ise malesef boost oldugu icin göbegi uymuyor.

Sadece meraktan sormak istiyorum jant setinizi neden degistirmek istiyorsunuz, eger yükeltmek ve daha iyi jant seti kullanmak icinse hic ugrasmayin cünkü dt swissin 1900 serisi sizin jantinizdan iyi degil. Seviye ve kalite olarak ikiside ayni.

• Beğen
Tepkiler: Rebanuba
(link) bu jant setini 1700 /1800 gibi bir fiyata satıyor olmaları lazım trek türkiye'de.

920 modelinin güncel ölçüleri önde 100x15 arkada 142x12
Erdoğanlar’dan almayı düşündüğünüz jant seti boost versiyon yani diğer göbeklerden farklı olarak daha geniştir ölçüsü 110mm olduğu için maşaya sığmaz.
Aynı serinin boost olmayan normal modelini kullanabilirsiniz ama.

Oem parça satışı olmadıktan sonra DTSwiss modellerinde ön için qr(9mm)-12-15 adaptörleri ile birlikte satılır, arka için de aynı şekilde 12 ve qr seçeneğiyle çıkar.

Satış sırasında paketin üzerinde fabrikada ön kurulumu yapılmış hali yazar sadece,
bu sebeple qr milli paket aldıysanız devamında sokma alarak da içindeki adaptörleri kurarak kullanılabilir.
Bu dediğim DTSwiss modelleri için geçerli ama.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Arkadaslar sorum olacak deneyimli arkadaslar cevaplarsa sevinirim . bisikletim st 530 27.5 kadro , OLD 100,135 Jant seti var jant setini degistirmek istiyorum yeni alacagim jant seti bisiklete uyarmi nasil anlarim OLD Ölçüsü nedir ? 100,135 qr173mm mi almam lazm ? Detaylica aciklarsaniz cok sevinirim

Arkadaslar sorum olacak deneyimli arkadaslar cevaplarsa sevinirim . bisikletim st 530 27.5 kadro , OLD 100,135 Jant seti var jant setini degistirmek istiyorum yeni alacagim jant seti bisiklete uyarmi nasil anlarim OLD Ölçüsü nedir ? 100,135 qr173mm mi almam lazm ? Detaylica aciklarsaniz cok sevinirim

OLD = Over-Lock-nut Dimension
Basitçe maşanın mil hizasındaki iç açıklığı diyebiliriz. Sokma mil, özel göbekli katlanır bisiklet, fixie, fatbike v.b. özel açıklığı olmayan bisikletler hariç genelde ön 100 mm, arka 135 mm oluyor.

Bisikletinizde bu şekilde ölçebilirsiniz:
O_L_D_dropouts_2-sml.jpg

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.
Bisiklet bilesenleri uzerine teknik incelemeler yapan bir muhendisin sokma mil dedigimiz sistemi incelemesi. Ben de kendisi gibi, sokma milin yol bisikleti icin gereksiz oldugunu dusunuyorum.

1 - En basta, hem bilyalarla/rulmanlarla temas halinde olan, gobegin icinden gecen gercek mil, hem de tekeri montaj icin kullanilan cubuk, aluminyumdan yapilma. Mil icin fazla yumusak bir malzeme.
2 - Gobegi sabitlemek icin kullanilan ve gercek milin icinden gecen cubuk, yuku gercek mil ile paylasmiyor. Yukun buyuk kismini, ici 10 mm bosluklu aluminyum bir boru karsiliyor.
3 - Sokma mil sisteminin en buyuk artisi, mili, dolayisiyla tekeri, olabilecek en emniyetli sekilde masalara montajlamasi. Mil standart dropoutlardaki gibi ucu acik bir oluga degil de, bir delige giriyor, ve mil kirilmadikca o delikten cikma ihtimali yok. Bu ozellikle disk fren kullanilan ve mile buyuk yuklerin bindigi atlamali ziplamali MTB kullaniminda hayati onem arzediyor.

Geri