Scudo Sports

Jant seti mi, grupset mi?

Okan Aydoğan

Daimi Üye
Tepki
36
Bisiklet
Scott
arkadaşlar yurtdışına gideceğim için bisikletimin donanımlarını yükseltmek istiyorum:)sizce jant seti mi almalıyım yoksa grupset mi?işte bisikletimin özellikleri:

(link)

grupset olarak shimano 105 5700 set düşünüyorum.jant seti olarak da mavic cosmic elite ve ya kysrium equie olabilir:)yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum teşekkürler :)

Scudo
Jant seti bence, neden dersen cogu grupseti turkiyede bulabiliyorsun (pahalida olsa), ancak konu jant olunca fiyatlar acaip firliyor ve istedigin seyde yok zaten. Grupseti parcalarini yurtdisindan burayada getirtebilirsin kucuk seyler oldugu icin gumrukte genelde sikinti cikmiyor. Ama jant setleri oyle degil, geneldede jant seti gondermiyor online saticilar. Benim secimim mavicler icerisinde ksryium elite olurdu, mavicin en saglam seti bence. Birincisi bizim yollara uygun ve cok saglam (karbon degil), ikincisi hafif. Cosmic elite biraz aero ama kysrium elite daha hafif 200 gr kadar. Tabi bunlar mavicin icindeki secimim, ben olsam hazir teker yerine gobek ve iyi bir jant alir 1300-1400 gr civari bi set ordururdum :)

Yurtdışından parça getirecekseniz, kadro, jant seti, ya da indirimde bulursanız üst seviye aynakol tercih etmek yerinden olur.
Mesela geçen hafta amerikan sitelerinde 200 dolara 2011 red aynakol vardı.
Gideceğiniz ülkeye gönderim yapan internet sitelerini araştırabilirsiniz.

Kadroyu ise orada deneyerek alma şansınız olabileceği için söyledim. Burada üst seviye kadro isterseniz sipariş ile geliyor ve üstüne oturmadan,
geometrisini denemeden 3-4 bin lira veriyorsunuz ve de istediğiniz markayı bulmanız da çok zor, hatta yok.

jant seti daha baskın geldi:)cevaplar için teşekkürler :)

Bende jant seti arayışındayım özellikle aero profil jantlar çok az Türkiye'de.Tercihiniz ne bilemem ama diğer parçaların yurtdışından kargoları jant setine göre ucuz oluyor.Jant setine kargo 40 dolar gibi fiyatlardan başlıyor bu da etkenlerden birisi.

Yeni konu açmak yerine buradan devam edeyim. Bisikletimi yükseltmek istiyorum,başlıkta ki gibi grupset mi jant mı kararsız kaldım. Antalya düz şehir olduğu için jantlarda aero düşünüyorum zaten yokuş adamı olduğumda söylenemez :) Aero jantın etkisi mi yoksa 105 veya ultegra donanımlı bir bisiklet mi uzun turlarda etkili olur ? Şuan ki donanım sora.

@EnesKlf07
Öncelikle yol bisikleti tecrübem olmadığını belirtetim. Benim düşüncem önce jant setini yükseltmenin daha iyi olacağı yönünde. Sora set kötü bir set olmadığı için jant değişiminden daha çok fayda alacağınızı düşünüyorum. Setiniz tourney falan olsa grupset daha mantıklı olurdu.

Ben dağ bisikletimde(tourney set) ilk jant ve fren setini yükselttim. Sonra grupseti altus acera seviyesine çektim. 2 güne grupsetim üst seviyeye geçecek aksilik olmazsa :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@EnesKlf07 Aero jant derken yüksek profil jant kastediyorsanız bunun yokuş çıkıp çıkmamaktan ziyade sürdüğünüz rotanın rüzgarlı olup olmaması tercihinizde daha etkin rol oynar. Yanal rüzgarı çok alan yerlerde yüksek profilli jantı çok rahat kullanamazsınız. Bence önce bunu dikkate alın derim.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@EnesKlf07
Forum bunun için var :) sürerkenki hissiniz size yükseltmeyi nereye yapmanız gerektiğini söyler bence. Vites geçişlerinden, dişli oranlarından memnunsanız, ağırlık takıntınız yoksa jant setini değiştirin. Setinizden memnun değilseniz onu geliştirin. Ama şöyle bir durum var; 105 setli bisikletle vites geçiş anlarında daha rahat edersiniz ve hafiflersiniz ancak pedalı çevirdiğinizde verdiğiniz gücün devamlılığını jant seti sağlamaz mı? Ben jant setini değiştirince dünya varmış demiştim. Aktarıcı sistemimin acera olması yeterli diye düşünüyordum( ki daha düşük seviye :D) şimdi yine olsa yine jant setimi ilk yükseltirdim

Not: tabi ki 105 set soradan fazla esnemezlik sunar. Bunu da göz ardı etmiyorum. Dediğim gibi sadece fikir veriyorum. 105 set kullananlar daha isabetli fikirler verebilir.

Jant alırken, grupsetinize uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Bazı jantlar sadece 10-11 dişli ruble uyumlu olur. Grupset 10 ya da 11' li ise jant yükseltme daha mantıklı olur. Bisikletinizi değiştirseniz bile jantları yeni bisiklete takmak bedava.

Videoda dostumuz,Scott Speedster S40 (sora setli) bisiklet üzerinde jant setinin (lastiklerle birlikte)en iyi upgrade olup olmadığını irdeliyor:Sonuç kısmında tekerlek setinin bisiklet performansını en çok etkileyen şey olduğundan bahsediyor.Ancak giriş seviyesi bisikletten daha pahalı jant seti almak yerine daha pahalı ve üst düzey bir bisiklete sahip olmanın mı daha iyi olduğunu düşünmemiz gerek diyor

Geri