Scudo Sports

Jant Akord Ayarı Yardıma İhtiyacım Var

onur güneş

Forum Bağımlısı
Tepki
170
Hemen konuya giriyorum ilk olarak jant akord anahtarım yok pense ile yapıyorum bisikletimle turlar yapmayacağım market git gel pense ile yapmaya çalışıyorum baya yaptım sağ tarafı ama sol tarafta yalpalama var aslında hiç umudum yoktu ama baya yaptım pense ile v fren sonuçta arka tekerde sorun var mınımum şekilde düzeltsem yeterli fren aralığını açık bırakırım biraz yeterki sürtmesin açıkcası

Akord yaparken telleri saat yönüne mi çeviriyoruz yoksa sağ yaparken farklı sol da yaparken farklı mı ?

Scudo
Prense ile bu iş olmaz, tele, tel başına hatta janta zarar vermek mümkün. Telleri sıkmak için normal vidalara göre ters yani saat yönüne teller gevşer, tersine sıkılır fakat zor iştir tel konusu...

İstanbul'dasınız ve sonuçta bir bisikletçi bulabilirsiniz. Bana kalırsa 10 TL verip uzmanına yaptırın. Ama illa siz yapacaksanız biraz deneme yanılma yapmadan doğru şekilde yapmanız zor gibi. Ayrıca sehpa olmadan ince ayar da mümkün değil. Yolda güvenle gidebilecek kadar yapabilmeniz için youtube daki videoları incelemenizi tavsiye ederim.

@alpdeğer tanrıverdi
İstanbulda yada buyuk bir yerde olsam dediniz dogru bilene yaptiririm ama malesef kucuk yerdeyim zaten turlamak icin yol bisikletimi getirdim onlan turluyorum bu bisikleti birazda hor kullanmak icin yapiyorum desem dogru olur malum yol bisikleti ile cambazlik olmaz :)
@Hasan SAYLIK

Benimde yeni yol bisikletim var Focus Culebro 4.0 akord ayarı kaçmıştı ben bisikletçiye yaptırdım 20 lira aldı bida da yaptırmam alırım bir akord anahtarı denerim en azından en güzeli pratikte öğrenmek yoksa bisikletçilere para kaptırmaya devam ederiz.

Hocam 2 jant a 20 tl alıyorlar, Anahtarın fiyatı da 20 tl hiç olmazsa takım sahibi olmuş olursun ben şuan kendim yapıyorum mesela, bi sıkıntıda çıkartmadı çok şükür.

Pense ile yapıyorsanız bence direk freni biraz gevşetin aralığı açın bisiklete de zarar gelmesin.

Prense ile yapma lastiği ve jantın korumasını sök jantın deliklerinden tel başlarına ulaşarak düz tornavida ile ayarlayabilirsin.

Ben akort anahtarını 3 lira gibi bir fiyata aldım sanıldığı kadar pahalı bir parça değil

@Mehmet Oğuz CAN

Mühim olan akord anahtarını bulmak yada satın almak değil. Kullanabilmek. Sıkıca sağa gevşetince sola kayıyor mantığından çok çok öte bir olaydır akord yapmak. Her tel jant göbeğinden jant çemberine kadar olusan bir bütünün parcalaridir. Merkezkaç denilen olay jantın akord edilmesinin baslangıcıdır. Siz istediğiniz kadar saga sola gitmesini engelleyi (düzeltin) merkezkaç noktası bozulursa hızlı sürüşlerde bisiklet tavşan gibi zıplar. Boşta ve harcayacak jantım var derseniz deneyin ama kullandığınız bisiklete yapmamanızı tavsiye ederim. Teşekkür eder iyi günler dilerim.[emoji2][emoji2]

Geri