Scudo Sports

İznik Gölü - Tam Tur - 06 Temmuz 2016

Kaan.Özçelik

Forum Bağımlısı
Tepki
1.961
Bisiklet
b'Twin
Yolda ve Birlikte Bisiklet Grubu olarak yaptığımız İznik Gölü turunu aktarmak istiyorum. Bir önceki turumuza 13-15 mayıs 2016 yalova-trilye sayfasından bakabilirsiniz.

Turu tek gün olarak planladık. İstanbul'dan araçlarla Göllüce Köyü kıyısındaki Muhit Cafe kamp alnına geldik ve tura buradan başladık. Göllüce Köyü gölün güneyinde kalıyor.

IMG_2600_K.jpg

15 kişilik ekibimizin yaş aralığı 12-74. Bu nedenle rotamızı güneyden hareketle, batı, kuzey, doğu ve tekrar güney olarak belirlemiştik. Bu sayede kabaca 100m irtifa kazancı olan Narlıca rampasını 8Km ısındıktan sonra ve sabah saatlerinde çıkabilecektik. Göl çevresindeki en yüksek nokta burası.

IMG_2703_K.jpg

IMG_2709_K.jpg

IMG_2711_K.jpg

IMG_2713_K.jpg

IMG_2716_K.jpg

Rampa sonrası Narlıca köy kahvesinde dinleniyoruz:
IMG_2717_K.jpg

Ardından rampa aşağı sert bir iniş ve Sölöz:
IMG_2723_K.jpg

Narlıca'da sorduğumuzda eczanenin Sölöz'de olduğu söylendi, bilgi olarak burada dursun :)

Sonra yine yol.
IMG_2724_K.jpg

IMG_2725_K.jpg

IMG_2730_K.jpg

IMG_2736_K.jpg

IMG_2743_K.jpg

Gölyaka'dan Orhangazi yönüne dönüyoruz, gölün batı yakasında güzel kumsallar var. Haftasonu olduğu için pek çok aile buralarda göle giriyordu.

IMG_2748_K.jpg

IMG_2750_K.jpg

IMG_2755_K.jpg

Bir yol selfiesi:
IMG_2759_K.jpg

Kızımın sırtında grubumuzun yeleği var:
IMG_2761_K.jpg

Gölün kuzeyi İstanbul yönünden gelip İznik'e gitmek isteyenler için ana güzergah olduğu için daha kalabalık.

IMG_2779_K.jpg

Yolda giderken kızımın aynasından deneysel fotoğraf çalışmam :)
IMG_2782_K.jpg

Keramet ılıcasından önceki son molada çeşmebaşı:
IMG_2784_K.jpg

Günün ana molası için Keramet ılıcasına uğradık. Göl turu yapan herkesin mutlaka uğraması gerekir. Su yaz kış 26 dereceymiş. Cumartesi olduğu için epeyce kalabalıktı.

IMG_2785_K.jpg

IMG_2787_K.jpg

Keramet'ten çıktıktan 2Km kadar sonra, yolun 52. Km'si civarı, birden bire sağ baldırımın iç kısmına kramp girdi. Sol bacağımda son 10-15Km'dir bir ağrı hissediyordum ama nedense kramp hiç hissettirmeden sağdan yakaladı. Birkaç dakika dinlendikten sonra rahatlayınca yola devam ettim, biraz sonra bu kez sol bacağımdan geldiğini hissedince yine mola, birkaç yüz metre yürüyüş... Derken SPD ayakkabılarım gözüme takıldı, baştan beri tırnaklarıma biraz baskı yaptıklarını düşünüyordum. Acaba sorun bu olabilir mi diye düşünürken aklıma terliklerim geldi. Ayakkabı ve çorapları heybeye atıp terliklerimi kuşandım ve kalan 40Km'yi bu şekilde tamamladım :)

IMG_2822_K.jpg

Yol boyu su kanalının yanında sürülüyor ama bu şekilde açığa akan yer az, bulunca kaçırmadık :)

IMG_2791_K.jpg

Sonunda İznik

IMG_2798_K.jpg

İznik'i geçince gölün güneyine girer girmez, hatta biraz daha önce, bir yol çalışması var. Kısa bir süre toprak yol geçildikten sonra, aslen trafiğe açık olmayan tam bitmemiş asfalt alanda sürmek keyifliydi:

IMG_2804_K.jpg

IMG_2814_K.jpg

Yine bir selfie. Hareket halinde boynuma iple asılı makinemle çekmek kolay olmuyor ama alıştım galiba :)

IMG_2830_K.jpg

Göl sabahları daha sakin ama öğleden sonra biraz hareketleniyor.
IMG_2831_K.jpg

Göl kıyısında mola veren ya da kamp kuran pek çok aile var:
IMG_2839_K.jpg

IMG_2842_K.jpg

En sevdiğim meyve böğürtlen. Henüz tam mevsimi değil ama tadacak kadar da bulabildim :)

IMG_2844_K.jpg

Yol üstünde annesini emen bir yavru köpek.
IMG_2854_K.jpg

Sabah 09:00'da hareket ettiğimiz kamp alanına akşam 19:00'da geri döndük. Km saatim 92.1 gösteriyordu. 15 kişilik böyle bir grup için fena sayılmaz diye düşünüyorum.

IMG_2855_S.jpg

Kampı kurduk. Akşam yemeğinde Muhittin Bey ve ekibinin hazırladığı yayın balığı tavalarımızı yedik.

IMG_2857_K.jpg

Sabah güzel bir köy kahvaltısı sonrası yine araçlarla İstanbul'a dönüş...

Henüz gitmemiş olanlara kesinlikle tavsiye edeceğim bir rota. Yol boyu 2-3 kişilik başka turculara da rastladık.

Scudo
Güzel bir gün geçirmişsiniz, parkur zaten çok güzel. Ayaklarınıza, pedalınıza sağlık... :)

• Beğen
Tepkiler: Kaan.Özçelik
2-3 kişilik ekiplerden birisi de bizdik, Kaan Beylerin grubu ile de hem cumartesi hem pazar günü karşılaştık.
Tur yazısı yazamayacağım sanırım ancak İznik gölü çevresi ile ufak bir kaç not eklemek isterim. Gölün kuzey tarafındaki emniyet şeridi geniş ancak hafta sonu olması nedeniyle yoğun bir trafik vardı-güney tarafta emniyet şeridi yok ancak yol yoğun değildi. Güney tarafını biz daha çok beğendik, göle daha yakın gidebiliyorsunuz. Kamp alanlarında kalmak istemeyenler İznik sahilinde çadır atabilir.

• Beğen
@Kaan.Özçelik Yalova-Trilye turunuza da bayılmıştım keza bu turunuz da çok keyifliymiş. Rota şahane, ekip şahane, terlikle turu tamamlamak şahane :) Yine bol fotoğraf ve detaylı anlatım, kazasız belasız nice turlara, neşeniz bol olsun :harika:

Hocam durduk yere aklıma soktunuz rotayı. Okur okumaz detayları paylaştım arkadaşlarla. 2-3 haftaya İznik'teyiz bir aksilik çıkmazsa.

• Beğen
Her yaştan her türden insanların bir arada gerçekleştiriği keyifli bir o kadarda yorucu olan bu turun sizler için unutulmazlar arasına gireceğini umut ediyor ve devamınıda sağlıklı ve güzel günlerde tekrarlanmasını umut ediyorum. ayaklarınız dert görmesin.

• Beğen
Işte Güzel yurdumuza yakışan kollektif bir macera.Farklı rotalar ve geniş katılımlı turlar sizin olsun.Kutluyorum.:harika:

• Beğen
Güzel bir tur olmuş. Elinize sağlık hocam. Ben de Karamürsel turu yaptığımda acaba İznik Gölüne de geçsem mi diye düşündüm fakat daha sonra biraz eğimler olduğu aklıma gelince vazgeçtim. Başka bir tura nasipmiş. :)

• Beğen
@Ertunç Öner Sizi şapkanızdan tanıdım :) Pazar sabah arabayı araba yüklerken sohbet etmiştik. Biz de önce Orhangazi'den çıkıp kampı İznik'te atmayı düşündük ama bu planda aynen sizin gibi kamp malzemesi de taşımak gerekiyor ve bizim ekip buna uygun değil :)

@Anonim Ben turu terlikle tamamlayınca kızım da Pazar sabah böğürtlen yeme turunda terlikle çıkma hakkını buldu kendisinde :) Oysa ayakkabısız bisiklete binmesini "yasak".

@BerkEvren Kararınız için sizi kutlarım :) Çok farklı alternatifler var. İyice inceleyip karar vermenizi öneririm.

Geri