Scudo Sports

İzmirliler yardim!

tuna ünüvar

Daimi Üye
Tepki
613
Bisiklet
Sedona
Arkadaslar kac gundur kafami kurcalayan bi konu var. İzmirin kışını bilirsiniz maksimum bi kac hafta cok soguk olur gerisi idare eder. Kışın ulaşım amaçlı bisiklet kullanmak istiyorum ama giyim konusunda kararsizim. Tecrübeli arkadaslar lutfen beni bilgilendirirse sevinirm. Giyim konusunda tavsiyelerinizi bekliorum. Teşekkürler.

Scudo
termal urunler var, inceleyebilirsin

Cok yardimci oldun tesekkur ederim :) bikac haftadr arastiriyorum. Termal urunler izmir kışı icin biraz abarti oldugunu dusunuorum. Kisa yada uzun kollu bisiklet formasi ustune polar bir ceket yeterli olur saniyorum ama denemeden bilemem tabi. Siz neler giyiyorsunuz?

Insallah daha cok izmirli arkadaslar yardimci olur, aslinda forumdan yani tüm arkadaslardan yardim istemis olsan daha fazla yardim edecek kisi bulurdun.

Kipa Balçova Boyner den, Blackspade ürünlerini tavsiye ederim. Alt uzun içlik termal taytı gerçekten tavsiye ederim, baselayer olarak ise giriş modeli soğuktan gerçekten korumakta fakat ter atma yetenekleri biraz sıkınıtılı özellikle karın bölgesi teri tutuyor üstünde. Sporcular için panelli olanlar gelmişti ben aldıktan sonra geçen sene onları denemek nasip olmadı, alt tayt için :5 üzerinden 4 veririm, üst için: 2.5/5 olur :)

@Murat Cömez
İzmirin kışını bilen birileri olursa daha iyi olur diye dusundum. Giyim konusunda tavsiyeniz varsa memnun olurum.

@Harun Sayı
Tesekkur ederim firsatim oldugunda bakmaya giderim. Boynerde bu tarz urunlerin satildigini bilmiyodum.

tınaztepe kampüsün altında begos (tekstil sanayi) sitesi var. black spade üretim yeri oradanda bakabilirsin ayrıca websatışıda yapıyorlar

Neler duyuyorum :) zaten bucada oturuyorum. Bu iyi oldu:)

İzmirin kışında en sıkıntı
1rüzgar
2yağmur veya nem

Çok soğuk olmasada bu iki hususa dikkat ederek hafif ve termal ürünler tercih edebilirsiniz.

İzmir de kışın özellikle baş bölgesini iyi korumak gerekiyor. Bunun için soğuk günler de polar buff olmaz sa olmazlardan. Boyun, yüz ve alın bölgesini tek bir buff ile koruyabilirsin. (Kemeraltın da Kızlar ağası hanı karşısın da outdoor mağazasın da çeşitlerini bulabilirsin.) Üst giyim için, termal uzun kollu içlik ve üstüne mutlaka rüzgar geçirmeyen bir ceket. Çok soğuk günler de termal içliğin üzerine yün atlet giyebilirsin. ( Yine kemeraltın da rahatlıkla bulabilirsin ) Alt giyim için içlik tavsiye etmiyorum, Pedli taytın üzerine, Uzun polar taytlar yeterli oluyor. Soğuk günler de diz bölgesini koruman yeterli. Bunun için arka kısmı açık yün dizlikler önerebilirim. Kışın bisikletle çıkılacaksa yukarı da saydıklarım dışın da kalın giyinmenin bir anlamı yok. İlk çıktığınız da üşüdüğünüzü hissetmelisiniz bunun aksi durum da, kalın giyinmişsiniz demektir ki aşırı ter tutacağınızdan molalar da üşütüp hasta olmanız kaçınılmaz.

bizdeki "polar"ın ingilzcesi nedir arkadaşlar? sürekli kutup cevabı alıyorum :(

@MuratHan
Bu guzel cevap icin tesekkur ederim. Soyledikleriniz dogrultusunda hazirliklarimi yapacagim. Btwin ısı yalitimli ürünler hakkinda ne dusunuosnz?

@Hamit E.
Bizim polar dedigimiz şeye ingilizler fleece diyor olabilir yada belki onlarda polar diyodur. Google.com birdir ve o herşeyi bilendir. Sorunuz. :)

Btwin ısı yalıtımlı ürünlerini kullanmadım, yalnız yaklaşık 5 yıldır kullandığım Btwin markalı önü rüzgar geçirmez ceketten oldukça memnun kaldım. Isı yalıtımlı ürünleri de eminim hayal kırıklığı yaratmaz, bura da kullanan arkadaşların yorumları önemli.

izmirde en büyük sıkıntı rüzgar.. sürekli esiyor arkadaş durduramıyoruz :cool:

decathlondan kipsta markalı 1 adet kısa kollu siyah ve 1 adet uzun kollu beyaz termal içlik kullanıyorum.
termal içlik denince buram buram sıcak tutan kıyafetler akla geliyor :)
ben aldığım bu ürünlerden çok memnunum, güneşten çabuk ve çok etkilendiğim için beyaz uzun kolluyu yazın sürekli kullandım. gerçekten ter kalmıyor üstünüzde, daralma bunalma hiçbirşey hissetmiyorsunuz. püf nokta bedeni iyice sarması gerek.

Üst giyimi hallettik :) alt giyim için tayt ustu eşofman nasil olur? Yada bildiginiz rahat pantolon var mi?

sadece eşofman yeterli olacaktır bence. hele birde sadece bacak kaslarının çalıştığını düşünürsek. çok fazla sarıp sarmalamaya gerek yok

@tuna ünüvar
Şunu söylemek isterim konuyu açmışken, blackspade ürünleri kışa doğru gelecekmiş.

Geri