Scudo Sports

İzmir'de Bugün..

Çağlayan

Forum Bağımlısı
Tepki
891
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
İzmir'in bisiklet yolunu,çoğu İzmir'li bisikletçi arkadaşlarımız bilir,

Öncesi;

http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/05/uInB.jpg

Sonrası;

http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/05/d706o.jpg

Bu proje umarım en kısa zaman da yapılır,deniz kenarında ki işletmecilerin,kaldırımı işgal etmesiyle insanlar bisiklet yollarında geziyorlar..

Scudo
umarım olur ama pek ümitli değilim.
çünkü o Belediye o kaldırım işgallerini ilave gelir kapısı olarak görüyor.
"sen dükkanından daha fazla yer işgal ettin, ver parasını" diyor ve bir nevi kendi koruması altına alıyor bunları.
.
hoş Yalova'da kaldırımlar dükkanlarca işgal edilmediği halde yayalar hep bisiklet yolunu kullanıyor, buda ayrı bir tartışma konusu.
.
bence bu tip projelerden önce özellikle medya aracılığı ile görsel ve işitsel yolla insanlarımızı eğitmemiz gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
2 yıl sonra İzmire döneceğim, umarım bu süre içerisinde proje bitmiş hayata geçirilmiş olur. Konak iskelesinden başlayıp Limana kadar olan güzergahtaki keşmekeşlik giderilir yola bir düzen verilirse yaya ihlallerinin azalacağını düşünüyorum. Bu arada burada gördüğümüz düzenleme üç kuyular iskelesine kadar uzanan sahil yolu üzerinde de gerçekleştirilecek mi? Benim hayalim Güzelbahçe'den başlayıp Bostanlıya kadar uzanan bir bisiklet yolu. Bir uçtan diğerine yaklaşık 60 km lik bir yol. izmire yakışır.

• Beğen
@MuratHan

Mavi şeritli olan bisiklet yolu,Cumhuriyet meydan'ından başlayıp,Konak Pier'de sonlandırılacakmış,

Yapılacak mavi şeritli bisiklet yolu; 750 metre..

Fotoğrafta ki,projeler ise 2 Eylül'de Büyükşehir Belediye Başkanı,tarafından söz verilmişti,ancak halen adım atılmış değil..

Kaynak Haber; (link)

http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/05/n8u6R.jpg

• Beğen
Tepkiler: MuratHan
Valla yıllardır gider gelirim yine aynı yine aynı izmir değişmez hadi bu yol yapıldı siz orda gerçek'den bu kadar rahat binebilecekmsiniz?bizde varda ne işe yarıyor,mangalcısı,cahili,piknikcisi kısaca herkes orda;kafalar değişmeden bakış açısı değişmeden bisiklette bir spor ve ulaşım aracıdır.denmediği sürece işimiz zor şimdi diyebilirsiniz ee böyle diye savaşmayalımmı savaşalım savaşmasına ama!!!!işte ama....

Fotoğraftaki yerde, yani Konak Pier - Pasaport arası düzenleme çalışmaları yaklaşık 2 hafta önce başladı. Ben de şaşırdım ama yapıyolar.

• Beğen
konak pier - pasaport arası bisikletle gitsem ne gitmesem ne? 750 metre bisiklet yolu yapılacak diye izmir bisiklet şehri mi oluveriyor hemencecik?

• Beğen
Komple kıyı şeridini parçalara bölüp sırayla ihaleye açacaklarmış. Ilk ihale de bu bölümün olduğu için burdan başlamışlar.

• Beğen
Bugün İzmir'de ,bisiklet süren bir insan daha,hayatını kaybetti

İzmir Büyükşehir belediye başkanına sesleniyorum,bisiklet yolları istiyoruz.!

merhaba,

İzmir'de yaşayıp,ingilizce bilgisi olan arkadaşlarımızın bilgisine ihtiyacım var,paypal ile ürün siparişi vereceğim,ilk siparişim olacağı için tecrübem yok,o nedenle yardımcı olabilecek bir arkadaşımız var mı,

teşekkürler..

@Halil EROĞLU

Teşekkür ederim..

Bugün Ömer arkadaşımıza bisiklet aldık,

Ve uzun bir tur yaptık,insanlar otobüs beklerken,biz ise trafiğe takılmadan evimize ulaştık.. :)

• Beğen
Tepkiler: Berke
Öğlen arası 1,5 saatlik tur yaptım,insanların Allah yardımcısı olsun,trafik çekilir çile değil..

Mutlaka kask'ınızı takmayı ihmal etmeyin,kafanızda kask'ınız var ise,sürücüler daha dikkatli geçiyor yanınızdan.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Bisiklet yolu mu dediniz???

Bakın biz nelerle uğraşıyoruz, bazıları nelere sahip?

• Beğen
Geri