Scudo Sports

İzmir Konak Tüneli

Atacan

Daimi Üye
Tepki
376
Bisiklet
Giant
Selamlar,

Konak-Buca arasına yapılan tünellerde bisiklet kullanmak kanuni olarak yasak mı? Burası otoban olarak geçmiyor, normal şehir içi yol durumunda bildiğim kadarı ile. Yerinden dolayı yaya kullanımı da olacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada belirteyim şu anda yeterli ışıklandırma ve havalandırma yok tünellerde. Tek şeritte çalışma var bu yüzden bariyerler ile kapalı, kaldırımları kapaklı yapmışlar ve tüm kapaklar açık. Tek şeritin kapalı olmasından dolayı kullanılabilir fakat yine de tehlikeli. Tabii ki emniyet şeridi veya kenarda 1 metrelik boşluk bile yapılmamış, yol ile kaldırım teğet gidiyor.

Scudo
Bence o tünllerden geçmeyin. Araçla geçerken bile gözüm kamaşıyor yollar bi garip sağdaki sola soldaki sağa atıyor tünel çıkışı. Bu kadar kötü yol görmedim ben zaten bi ton kaza oluyor. Bence geçmeyin.

hayırlı olsun bisiklet, yaya ve at arabası giremez tabelalarını koymuşlar. Bunu hangi kanuna dayanarak koyabilirler? HİM'e de sordum bakalım, 2 ay sonra cevap gelir.

tünellerin özel durumu var yasasını bilmiyorum ama, zaten tünelden bisikletle geçmek çok tehlikeli bir durum, normal trafikte bile bisikletlileri zorlarken araçlar tünelde daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir

O tünel tam tamamlanmadan trafiğe açıldı ve 2 şeridiyle bisiklet için tehlikeli bir yol. Bence bisikletlilerin uzak durması gerek, yasak kararı olsun olmasın.

Geri