Scudo Sports

İyi Aydınlatan Ön Lamba Tavsiyesi

cahitacil

Daimi Üye
Tepki
74
İsim
Cahit AÇIL
Merhaba! 2 tane powerbeam marka 5TL lik lambalardan almıştım ancak hiç ama hiç memnun kalmadım. Hem kalitesi, hem aydınlatması. Şimdi kaliteli, çok iyi aydınlatan bi far almak istiyorum. Verebileceğim en fazla fiyat 40TL dir. *************** da bi far buldum. Acaba kullanan varmı? Tavsiye edermisiniz? Veya bu fiyatlarda alabileceğim en iyi aydınlatan ve en kaliteli far tavsiyelerini bekliyorum. Sigmanın da vardı 40TL ye. İyi forumlar.

* (link)
* (link)

Scudo
@Cahit Açıl

Merhaba 1. linkte gösterdiğiniz feneri bende kullanıyorum ve çok memnunum şimdiye kadar kullandığım diğer tüm farlardan iyi aydınlatıyor. Özellikle şehir dışında ışığın hiç olmadığı yerlerde bile yoldaki en ufak ayrıntıya kadar görebiliyorsunuz. Zoom özelliği ile de aydınlatılacak alanı ayarlayabilmenizde çok güzel. Dezavantajları ise ışığının çok kuvvetli olması sebebiyle karşıdakininin gözünü alması, zoom özellğinin yoldaki titreşimlerden etkilenerek odak mesafesinin bozulması, pilinin diğer fenerlere göre çok çabuk bitmesi olarak sıralanabilir. Eğer daha önceki farlarınızdan kalan far bağlantı aparatınız var ise aynı sitede zoomlu fener olarak bağlantı kiti olmadan daha hesaplı bir fiyatada bulabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

http://img222.imageshack.us/img222/3259/gidonatak.jpg
bunu gidonda kullanıyorum. senin linktekinin aynısı galiba rengi dışında.

http://img156.imageshack.us/img156/8372/kaskatak.jpg
bunu da kaska takıp kullanıyorum. zaten aynı sanırım kullandığı led. zoom özelliği bunun da var. ikiside kullanılabilir ekonomik çözümler. daha ucuz a gelebilir yurtdışından.

Peki kullandıklarınızın kaliteleri nasıl? Markasız ürünler. Sigma kalitesi yoktur muhakkak. Ancak elleyince çok uyduruk bi malzemeden yapıldığı hissini veriyormu? Hemen bozulabilcek türdemi? Yani tavsiye edermisiniz? Sigma mı alayım yoksa Cree olandanmı?

ucuz çözümler tabi benimkiler. ne kadar gidecekler bilmiyorum ama şimdilik memnunum.

Arkadaşlar ben Cree falan almaktan vazgeçtim. Alınca kaliteli olsun diyorum. Sigma, topeak, blackburn, s-sun, cannondale, trek vb. bu markalardan en fazla 40, 45 TL 'ye önerebileceğiniz neler var?

blacburn quadrantlar iyidir fiyat uyarsa çok iyi bence

Ben o farın nerede satıldığını birtürlü bulamadım. SDS Bisiklet'te var. Orayıda arıyorum ancak sitede yazan telefonlar kapanmış. Öyle bir numara yok diyor.

İşte o numaraları aradım. Bu bir bant kaydıdır, aradığınız numara yanlıştır diyor. İki numaradada öyle diyor. Sponsorlara sorayım birde.

Ya 43TL'ye (link) şu ürünü alıp sonrada aparat ile bisiklete taksam nasıl olur?
Ürünün özellikleri:
# E10 Fenerde Kullanılan Philips Luxeon Rebel LED ile 50,000 saat kullanım ömrü.
# Maximum Güç : 55 Lümens
# Yanma Süresi : 3,5 Saat (Sürekli)
# Dijital Kontrol Devresi İle Piller Bitene Kadar Aynı Kuvvette Yanma Özelliği.
# 1 Adet 1,5 V AA (Ni-MH,Alkaline) Kalem Pil İle Çalışır.
# 93 mm Uzunluğunda ve 23 mm Çapındadır.
# 50,5 gram Ağırlığındadır. (Piller Hariç)
# Dayanıklı ve Aşınmaya Karşı Güçlendirilmiş Alüminyum Kasadan İmal Edilmiştir.
# IPX-8 Standardında Su Geçirmezlik Garantisi Vardır.
# Özel Şekillendirilmiş Reflektör Sayesinde Işık Dairesinin Her Yeri Aynı Parlaklıkta Yanmaktadır.
# Uzun Yıllar Kullanabileceğiniz Sağlam Mekanizma.
# Arkadan Düğme İle Yakıp Söndüre Bilme.
# Beraberinde Gelen Taşıma İpi, O-Ring ve Yedek Düğme Kapağı.
# Patentli Tasarım

@Cahit Açıl

Bu ürün fazla ışık vermez..
dealextreme den yada e -bay dan lambalara bak ücretsiz kargolu hemde 200-300 lümenlik fenerleri bağlantı aparatlı olanları bulursun 15-35tl arası..

Elimde Dealextreme'den sipariş verdiğim 800 lümenlik bir Ultrafire var. Evet fena değil ama NiteRider'in 150 lümenlik modelinin daha iyi çalıştığını gözlerimle gördüm. Mercek tasarımı ve ürünün kullanıma özel olarak tasarlanması gibi önemli başka şeylerde var.
Aklıma gelmişken geçenlerde sıf meraktan Blackburn 'un Flea modelini aldım. Şarjlı pili dahil toplamda 17 gr. bişey acayip küçük boyutlarda ama 45 lümen ışık veriyor. USB üzerinden 3-4 dk.da şarj oluyor ve en güçlü modda 3 saat yanıyor. Çok hafif ve çok kullanışlı. Zifiri karanlık mekanlar için bundan 2 adet fazlasıyla iş görebilir, toplamda da sadece 35gr ağırlaşırsınız daha ne olsun :)

http://www.wirefresh.com/images/blackburn-flea-review-1.jpg

@Cahit Açıl

Merhaba,
Ben Infini Luxo 109 (tek ledli) aldım. (Kaçkar'da 63 $'dı).
Son turumuzda (tersten GPA) kullandım çok memnunum. Tavsiye ederim.

Kazasız ve keyifli turlar.

five

bir arkadaş özel mesaj atmış. sormuş cevaplayayım buradan.
özel mesaj atamıyorum. ve belki başka merak edenerde olur diye;
bu konuyla ilgili eklediğim aydınlatma ürünleri ni ebay den almıştım.
ürünlere ait fotoğraflarda ebay den.

25TL' ye S-SUN aldım. İnşallah memnun kalırım. Bugün gelecek. Sonuçları yazarım. Cevap yazan herkese teşekkür ederim, sağlıcakla kalın. :)

@Cahit Açıl

Nasıl, memnun kaldınız mı?

Ben de cree ledli bir fener sipariş ettim. Umarım işe yarar; (link)

Evet güzel ya, benim için yeterli ışığı.

Geri