Scudo Sports

İt band ağrısı

Scudo
Teşekkürler video için.
Quadlarım güçlü, ama sanırım ben fazla zorluyorum(yoruyorum). Bu yüzden bahsettiğiniz IT band bölgesinde sürekli ağrı yaşıyorum. Benim zorlamam pedal basarkenki ağırlıktan ziyade, uzun süre pedal basmaktan kaynaklanıyor. Yani yokuş falan çıkmıyorum, düz yoldayım ama fazla sürüyorum galiba.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@07yusuf Dediğim gibi sadece quad değil, kalça ve hatta hamstring kasları da etkili. Siz uzun sürüyorum ve ağrı oluyor dediğinizde aklıma ilk gelen dayanıklı olmayışı. Mesela bir dahaki sürüşünüzü aynı rotada biraz daha yavaş sürün ve bakın daha uzağa ağrısız gidebiliyor musunuz?

Diz arkasındaki ağrı bendede var sırf bunun için kilometrelerce yürüdüğümü biliyorum öyle ki tek bir pedal dahi çeviremez hâle gelmişliğim vardır 2 sene kadar da bisiklet kullanmadım diyebilirim özellikle mtb de çok vardı sanıyorum mtb nin dinamiği ( tam adını bilmiyorum kusura bakmayın) iyi değildi seleyi en geriye aldığımda bile pedallar yinede geride kalıyordu bunu aldığım yol bisikleti ile karşılaştırınca farkettim sanıyorum gücü pedala ulaştırken kas aşırı zorlanıyordu zaten üst seviye bir bisiklet olmadığı için son zamanlarda 10 km den sonra bile ağrı olmaya başlayınca bıraktım diyebilirim bisikleti bakkala ancak giderdim. Emanet yol bisikleti buldum xrs30 ve ağrılar müthiş oranda azaldı mtb de 10 km başlıyor sa yolda 60,70 den sonra bisiklet çok önemli.
Bu ağrıların kilo ile ilgisi olabilir mi boy 170 kilo 95.

@hakkında: boşluk affedersiniz, yanlış okumuşum. Kendi kilonuzla da ilgisi var evet

Bu ağrıyı yaşayan başkaları var ise yararlı olabilir.

iliotibal bant sendromunun zayıf quadriceps kasıyla cok alakası yok.bisiklet kullanırken dizimizi sürekli bükme acma hareketiyle sayısız kez kullanıyoruz.Diz tam düz iken yani quadricepsimiz tam rangeinde calışırken itb ın pozisyonuyla dizimizi 30 derece büktüğümüzdeki itbnın pozisyonu cok farklı.buda dizin yan bölgesinde sürtünme kuvveti olusturmakta.quadricepsimiz zayıf olsada güclü olsada bu böyle.
pedal basarken kalcamızın pozisyonu daha cok önemli içe doğru mu basıyoruz dışa doğru mu basıyoruz buna dikkat edicez.zayıf kalcak abduktörleri pedalbasarken asırı adduksiyona yola acıp dizimizin içeri gitmesine sebep olur buda itbda sıkısmaya sürtünmeye sebep olur,sele yüksekliğine dikkat edicez,cok yüksek veya cok alcak olmamalı,ayrıca quadricepse göre zayıf hamstring kasları yaralanmada etkili,ilinizde bunun fizyoterapistinize danısmanızı öneriyorum,kas tesleriniz yapılmalı bilgisayarlı ortamda eğer bu işi professyonel yapıyorsanız cybex cihazı ile ölçüm yapabilen fizik tedavi merkezini tercih ediniz.quad/hamstring oranı 3-2 olmalı.zaten quadricepsimiz hamstringlere göre her zaman güclüdür insan vucudunda.
ayrıca arkadasımızın gösterdiği kinesio tape uygulamasını bu işin biyomekaniğini bilen bir fizyoterapist arkadasa yaptırsak daha verimli sonuclar alabilceğimizi düşünüyrum.

Geri