Scudo Sports

İşte o çok sevdiğiniz powerade yada redbull yerine içilebilecek mükemmel formül

Scudo
enerji içecekleri hiçbir işe yaramıyor zaten..en iyisi maden suyu içmek..kaybettiğiniz minarelleri anında kazandırıyor,yorgunluğu alıyor..bence her derde deva bir içecek..bunun içerisine tuz,limon katmak zevkinize kalmış..katılsada güzel katılmasada güzel sonuçta:)

arkadaşlar sprite 3G hakkında bilgi verebilecek olan var mı?
Gereksiz mi?Ben geçen gün aldım koşu yaparken içtim.Üzerindeki değerlere baktım da yorumlayamıyorum.guarana, ginseng ve glikoz içeren bir içeçek deniliyor.
Şişesi mavi içinde bildiğimiz sprite tadına yakın bir içecek var...

Ben de soda ayran içiyorum özellikle turlarda. Çok faydasını görüyorum. Bence harika bir karışım.

@omurkadir

guarana:::amazonlarda yetisen ayni adli bitkinin kahveye benzer tohumlarinin ogutulmesinden elde edilen tozun su ve seker ile karistirilmasiyla yapilan kafein dolu içecek. gazozuna gaz da konur tabiatiyla. en iyisi guaraná antártica'dir. the coca cola company, 2000 yilinda quat markali guaraná gazozunu piyasaya sürdügünde slogani "digeriyle tadi ayni" oldu. ayni degil tabii, antartica daha iyi .. evet

guarana birçok gazlı içecekte, enerji içeceğinde ve kilo vermeye yardımcı doğal karışımlarda bulunan bir bileşen. brezilya’ya özgü odunsu bir asmanın tohumlarından elde ediliyor. adını ise bu tohumları yiyecek, içecek ve ilaç olarak kullanılmak üzere işleyen amazon halkı guaranilerden alıyor. şaşırtıcı sayılabilecek bir nokta, guarananın içerdiği doğal haldeki kafein miktarının kahve, çay, kakao ve kolada bulunan düzeyden daha yüksek olması. guaranalı içecekler başta brezilya olmak üzere güney amerika’da çok popüler. bu uyarıcı maddenin katıldığı enerji içeceklerinin sayısı gittikçe artıyor. guarana kimi zaman kafeine doğal bir alternatif olarak pazarlanıyor; oysa kafeinle aynı madde. bazı enerji içeceklerinin etiketlerine bakıldığında, bileşenler arasında hem kafeinin, hem de guarananın yer aldığı görülebilir. bu, yalnızca, kafeinin iki kaynaktan alındığı anlamına geliyor...

ginseng:::cinsel gucu arttirdigi, stresi azalttigi, enerji verdigi, kisacasi saglikli ya$ama katkida bulundugu iddia edilen cin men$eili bitki. ilk zamanlar yalnizca cay yapilarak tuketilen ginseng daha sonra cok populer olmasi sayesinde soguk icecekler ve ce$itli yiyeceklerin de icinde yerini almi$tir. energy drink lerin bir cogu ginseng icerir( KAYNAK: eksisozluk

Gerekliliğine gelince, ağız tadı sana kalmış ancak gerekli değil.

bende suluğuma soda+şeker+tuz+su karışımını koyuyorum birde nugalı çikolatalar var hani fıstık çikolata karamel nuga baya enerji veriyor.

@tayfur
Çok doğru..
Hepinizin yöntemleri az veya çok kesinlikle işe yarıyordur. Soda-Ayran, maden suyu pekmez vs. kime iyi gelmez ki..

Ama unutmayın ki bu firmalar yıllardır bilimsel sonuçlara göre bunları hazırlıyorlar. İşe daha çok yarayan ürünün pazarda kalma şansı daha yüksek..Yani firmalar uyduruk bir ürün yapıp kendi ipini çekmek istemezler..
Abartmadan içilen kola-su karışımı da (kafein içerdiği için) çok işe yarıyor bilesiniz.. Uzun yarışlarda çok kullanılan bir yöntemdir.. (Ben 70'li yılların başında çok uzun süren sırıkla yüksek atlama yarışlarımdan bilirim bunu..)
(link)bakarsanız (ki buradaki rakamları bir kaynaktan aldım, kendim uydurmadım) vucudumuz ancak belli sürelerde ve belli oranlarda mineral vs kabul edebiliyor.

Sonuç olarak Gatorade, Isostar Powerade gibi izotonikleri, RedBull gibi enerji tetikleyicileri yabana atmamak lazım.
Fiyatlarıını pahalı bulanlara bir sözüm yok. Kendi karışımlarından memnunlarsa devam etsinler.. Ama yukarıda yazılanları da bilmekde fayda var..Ama marketlerde satılan "sözde" enerji veren vb. ürünlere de itibar etmesinler..

Üzüm suları (%100 şekersiz olanlarını tercih edin )kan damarlarının genişlemesini sağlayarak daha fazla kan akışı sağlıyor. Bu da kaslara daha fazla kan gitmesi ve daha iyi performans demek. Dut kurusu oldukça faydalı enerji veren ve ucuz bir besin. Ama tur esnasında arada ufak ufak götürmek gerekiyor. Hani bir avuç atınca performans patlaması yaşamıyorsunuz. Soda elbette herkesin malumu mineral eksiğini kapatmakı için birebir. Hepsini birlikte veya ayrı ayrı kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: TOYGAR YONTGAN
bende hergün bir kahve fincanında 2 yemek kaşığı bal ile 1 limonu karıştırarak içiyorum ve çok faydasını görüyorum özellikle turlarda önce çok işe yarıyor..

Balın içine birz fındık biraz badem tam bir enerji deposu :D

Bunlar hazır olarak kalıp şeklindede satılıyor.

@Onur Kahraman merhaba bende turda tanıştığım bir abiden soda ayranı öğrendim tadı çok güzel oluyor fakat spordan önce veya sonra laktik almamanız gerekiyor çünkü vücut zaten fazla asti topluyor vücütta

Geri