Scudo Sports

İşte biz o gün tükeneceğiz

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Tepki
33.517
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
(Arzu ,istek ve patlıcan turşusu,
Kuru fasulye pilav ve epılpay)

İroni yaşamımda önemli bir yer kaplıyor. Ben bunun üstesinden gelemiyorum .

Hani Temel'e sormuşlar ya : "_ Nerelisin?" Yapıştırmış cevabı
"_ Bılecuk" hah tamda öyle bi karmaşa benimki ...

aviary-image-1480294642267.jpeg
Ufak bir çocukken tarihe, sanata ve bilime meraklıydım. Tek rakamlı yaşlarımda haftada bir kaç mizah dergisi satın alırdım, aylık bilim dergilerine takılırdım filan.

O zamanlarda mahalle çocukları büyüyünce ne olacaksın sorularına " Bruce Lee, Pele, Maradona, Maddona, Süpermen, sıpaydırmen( boyle yazmak çok hoşuma gidiyor la :D ) gibi absürt ve ironik yanıtlar verirken benim yanıtım daha bi enteresan idi ; "_ Arkeoloh olucem ben "
Insanlarin bakışları "hmm ok kib" şeklinde olurdu bunu söylediğimde nedense...

Neyse işte, ironi demiştim değil mi?
Aradan yıllar geçti , meslek liseli ve elektrik bölümü öğrencisi bir ergen oldum. Çocukluğumdan bu yana yazları hep çalıştım...

Yaz tatilinde girdik bir elektrikçiye bina tesisatları döşemeye başladık. Elimde murç ( sivri bir demirdir , beton delmeye yarar ) ve çekiçle duvar kırarken aklıma ilerdeki hayalim olan şu "Arkeolog olma" işi geldi.

Bi pis pis sırıttığımı hatırlıyorum ehehe. İsyan mı ettim ? Kesinlikle hayır, çünkü hayatta her bireyin toplumda önemli bir yeri olduğunu düşünürüm.

İnsanların gerçekten mutsuz olmalarının en büyük nedeni de bu zaten ; "Hayallerinin gerçeklerle örtüşmemesi." Yüzde vermem gerekirse ohooooo yüzde en az biçoğumuz öyleyiz malesef... (ehehe vereceğim orana tükürem :) )

Kritik olan mesele hayallerin genelde suya batması değil aslında. Esas toplumun genelinin bir "B" planının olmamasi büyük sorun.
Esas sorun planların daha başında yeterince tasarlanmaması gerçekten.

"Mk ben aslında çok yetenekliyimde hayat acımasız be dayı, yoksa şu an dünyaca ünlü bir tenordum ben"
(Peki sesinin oktavını ölçtürdün mü bilader? "_ eee şey 1 oktav ama çalışssam yapardım" Nah yapardın naaahh )
15128904_10154203207572879_892418593810322134_o.jpg

"Ben aslında dunyaca ünlü bir model olmalıymışımda yarışma jurisi Ceyda cadısına torpil geçti "
(Kaç kilosun ? "Eeee rejime girecem şu an 68 kiloyum" ok kib )

"Ah bee abi seçmelere girebilseydim kesin fenerin altyapısına seçilirdim ben " hmmm evet kesin canımm...

Gerçekleşememiş hayalden insan enkaza dönmez, çok ciddiyim, insan esas bir "B" planı yoksa yada gerçekçi düşünemezsse tükenir.
70lerin, 80 lerin ve hatta 90ların en meşhur teması mahallede sevilen hatunun ellere yar olmasıydı.

aviary-image-1480294298379.jpeg

Filmler, şarkılar ve şiirler bu temaya belenmişti. Ümit Besen kafasi hakimdi anlayacağınız. "Nikahına beni çağır sevgilim/ İstersen mali müşavirin olurum senin / Bu denyo kim? diye soran olursa ; Yogadan kankim dersin sevgilim" pehhh bee.
Ne şiir yazdim haaa aslında dunyaca ünlü bir şair olurdum ama çalışssaydım eheheh.

Yani yıllardır aynı detayı atladığımızdan mutsuzuz bilader, çapımıza uygun yaşamıyor, düşünmüyor ve hayal kurmuyoruz....

Mahallede başka hatun mu yok bilader, bırakta atom muhendisi olmayıver , koy rahvan gitsin ünlü bi gürme olamadınsa sende evde ailene melemen yapar yersin, ne bileyim lan ünlü bi heykeltraş olamadınsa mis gibi fayansçı olursun takma kafana bee boşveeerr...

Şahsi kanaatim bu hayattaki en lüks şeyi satın alabilmeye konsantre olmalıyız. Yani zamana dost olabilmeliyiz.

Düşünsenize bir sene boyunca eşşek gibi çalışıp 2 haftalık kuru gürültüden ibaret yıllık izne mahkum oluyoruz.

aviary-image-1480295118884.jpeg
Ben o 2 haftayi satın almadığımızı , sadece kapitalizmin bize kurduğu bir tuzaktan ibaret olduğunu düşünüyorum nedense...

Simdi gelen koro halindeki küfürleri duyar gibiyim ehehe , bekleyin lan mahalleden adam toplayıp geliyorum iki dakkaya..

Şaka lan tabiki hayır .
"Yıllık izin hakkımız / söke söke alırız" diye tempolar tutmaniza gerek yok , cidden la :D Ben yıllık izin iptal demedim, rahat olun başka biseyden bahsediyorum.

Benim kastım haftalardaki, günlerdeki ve aylardaki heba olan zamanı nasıl geri kazanabileceğimize vurgu yapmaktı.

Tabi ki haniminla ailenle tatil yapacaksın ama lutfen bunun için bankadan kredi çekip butun bi yıl taksitle ödemeyin be arkadaşım.
Onun yerine abuk subuk ve gizli harcamalarınızı yok edin yada minimuma indirin , bellki daha güzel olur kimbilir?

11.5 ay 15 gün için heba olmasın demek istiyorum , iyi niyetliyim cidden bak.

Aldığın eşyaları cılkı çıkana kadar kullanmak diye bir kavram var bilir misin?

15094896_10210932925782224_4011923706781126378_n.jpg
Hanımlar bu kavrama aşırı Fransızdir nedense eheheh

Hani hanimlarin nişanlarda , düğünlerde bıkmadan tekrar ettikleri bi handikap var ya "_ Necmi biliyosun Bernalar bizim sunnette kucuk altin taktılar bizde takmak zorundayız okey?" e okeyde hayatım altın 200 tl ama sen ayakabi idi çantaydı, elbiseydi kuafördü derken soktun bize 1500 lirayi hemde nakit degil karttan taksitli e ne oldu bu yatirim? Ölü doğdü bize gelen küçük altın kısaca :D

Ekonomi denen şey öyle ucuz lümpen dizilerindeki repliklere benzemez " Tonguç sömestir tatiline londraya mi parise mi gidelim karar veremedik. Sen ne dersin?"

Eee ebenin ( jant ) takımı derim şahsen.

"_Ya Toprak biz Ateş ile Havayı yanımıza alıp bir ege turu atalım diyoruz sende gelsene bizle "

Eee ben size direk uçan tekme ile girsem, yanıma Mahmudu, Sehmuzu ve Talatı alıp sizi tenhalarda menhalarda bi güzel sopalasam enfes olurdu doğrusu..

Ekonomi denen şeyin ; cebinden çıkmayan ve her kazanılmamış hayali paranın yüksek ve karlı bir dağdan gittikçe büyüyerek sana doğru gelen bir çığ olduğunu sakın unutma dostum.

Ve o çığ mutlaka bir gün yüzünde patlayacak buna emin ol.

Ispat mı istiyorsun , aç goggle u banka borçluları yazda dram gör hele ...

Tükenmenin gerçek manzarasıdır bu olay.
Yani insanlara super kahramanlık , super starlik, topmodellik ve zenginlik hayalleri satarak karşılığında seni yok etmeye yeminli bir bankerin olduğunu asla unutma.
Ve seni yok ederken uzun yıllar sömürmeye , etini sütünü kullanmaya programlı bu adamlar....

aviary-image-1480314865241.jpeg
Kont drakula hikayesi günümüzde tamda bu hikaye gibidir. Kanı emilmeye müsait köleler ordusu ve kont Adnan görünümlü, sempatik mi sempatik bir Kont drakula ile karşi karşıyayiz ..
aviary-image-1480315635085.jpeg

Gelelim bisiklet meselesine. Yine bunaltıcam seni ama gercekleri söylemek zorundayım.

Sen keyifçisin , profesyonellik gibi bir durumunda yok, o yüzden sakın ama sakın taksitli , kampanyalı gibi sihirli sözlere kanarak kartlara abanma.

Hepimiz istiyoruz guzel makinalara sahip olmayı, ben dahil ama bu arzu bizim ekonomimizi sarsmamalı. Tamam almayalımda demiyorum ama alırken "kazanmadığımız hayali" paralara asla güvenmeyelim.

Yavaş yavaş biriktirerek tasarruf ederek cebimizdeki canlı parayla alalım ne alacaksak. Ama sabır ile, zamana yayarak ve heyecanlanarak. Anlatabiliyor muyum?

Sezen ablanında dediği gibi;
" Etrafımızı sarıverecek / Bir boşluk ki asla bitmeyecek / Herşey bir anda anlamsız gelecek / İSTE BIZ O GÜN TÜKENECEĞİZ

Selam ve sevgi atomlarına dekme atam size bişey olmasın ehehe
Gorusuruz canlar

aviary-image-1480297020775.jpeg jalapeno_696479.jpg

Scudo
Büyük bir keyifle okudum. Bu yazıyı bi gazeteye ver abi. Devamını bekliyoruz...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
40 yillik okurum, daha böyle illüstratör görmedim. :D:harika:

Ayagini yorganina göre uzat demisler, ben de öyle yapiyorum, taksit kredi bu yasima kadar hic kullanmadim, ailemden de baska türlü görmedim, Allah'a sükür.

• Beğen
B.S.B.K (80'lerden bi ninja hikayesi)

@Bugraacik
Sagol abisi begenmene sevindim. Sokak diliyle hissettiklermi dost meclisinde anlatiyorum iste

@Togursamsun
Yok be abicim iltifatina tesekkur ederim yaziyom iste kafama gore bseyler.

@Candan Biberci
Mantikli adamlari severim topraaam. Insan altindan kalkabilecegi hayaller kurmali eger kemenceciysen rak star olamazssin ehehehe

@sivribey
Brazzer bi kola markasi degil mi yaa :D keh keh

Eğitim sistemi kurbanı, yeteneği keşfedilemeyenler ordusunda bir neferisin:harika:

Bugün tam alışveriş yapıp maaşın anasını ağlatacaktım gene vazgeçirdin beni.:aglyrmngaa:

Özetin özeti; "zenginlik nekadar kazandığınla değil nekadar harcadığınla ilgilidir."

Hayatta asla yapmam dediğim bir kerizlik yaptım ve bu yılın Temmuz ayında 24 ay taksitle cep telefonu aldım. Gerçi mecbur kalmıştım, uzun yolda telefonum bozulmuştu ve telefon parasını nakit ödesem bu sefer cepteki para eriyecekti.

Neyse sonuç olarak 2018 Temmuz ayına kadar bu telefonun taksidini ödeyecek olduğumu düşündükçe çıldırıyorum. Bir ara operatöre soracağım, toplu ödeme şansım var mı diye. Borçluluk psikolojisini hiç sevmiyorum.

@mariokaldato
Bizim memleketin; "Çok okuma kafayı üşütürsün!" özlü sözünü hatırlar mısınız?

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Abi sen daha çok yaz. Şiir gibi akıyor mübarek :)

Kredi kartı istemediğimi duyan bankacı bana dedi ki: "Siz şimdi aracınızın sigortasını da nakit ödüyorsunuzdur". Sigorta ödeyecek param yoksa araba benim neyime birader? Normal olana insanların şaşırdığı günleri yaşıyoruz.

@ahmetyavuz
Yok be abi anlattigim seyler cok okumayla cozulecek konular degil . aksine herkesin bildigi basit cozumlu problemler. Cozum nefse hakim olucaz

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@mariokaldato
Ah o "basit"! Yakındaki uzak!

• Beğen
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri