Scudo Sports

İstanbul çevre turu

Yavuz Onat

Üye
Tepki
39
(link)

İstanbul çevresinde 1 günlük tur. Ramazan başlamadan yapmayı düşünüyorum. 200km yaklaşık 9 saat. Molalarla birlikte 12 saatte bitirmeyi planlıyorum.

Planı kabaca stravaya çizdirdim. Significant locationlar vs vardır belki onları katmak lazım..

Aslında google mapsten detaylı bakıp en kısa güzel bir rota oluşturmak olabilir fakat fazla uğraşmak da istemiyorum.
Görüşlerinizi belirtebilirsiniz. Düşündüğümüz zaman gayet tehlikeli bir tur olcak gibi duruyor. Tecrübeli turculardan yorum bekliyorum.

Bu arada bisikletim Triban 500 fb. R-500 jantlarla..
triban 500 fb ile ilgili görsel sonucu
triban 500 fb ile ilgili görsel sonucu

• Beğen
Tepkiler: erkantuc
Scudo
Güzel, mantıklı. keyifli sürüşler dilerim :)
Rota güzelmiş valla. Tarih bilgisi de verirseniz belki katılırız, katılırlar...

• Beğen
Tepkiler: Yavuz Onat
@Yavuz Onat Daha önce en fazla kaç km'lik sürüşler yaptınız? Son 2 ayda kaç km sürüş yaptınız? Rotayı bitirmenizde en kritik detaylar bunlar.
Yoksa rota da bol yokuş ve yer yer köpek sürüleri dışında sıkıntı olacak bir durum yok. Grupça bol bol sürdüğümüz yollar bunlar. İstanbul'da en sürülesi yerler hatta :harika:

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Yavuz Onat Tur bisikletiyle benim genel ortalamam max 17km/h. 223km'lik yol 13 saat yapıyor. Molaları da eklesem en az 16 saat.
Tur bisikleti ile 223 km yolun sizin dediğiniz gibi 9 saatte bitmesi için ortalama hızın 24km/h olması lazım.
Sizin ortalamanız kaç geçmiş aktivitelerden?

• Beğen
Tepkiler: :DDD
Uzun sürüşlere alışık değilseniz tur esnasında beslenmeye dikkat adin, acıkmadan yiyin, susamadan için yoksa sonlara doğru keyif vermekten çıkıyor. Eziyete dönüşmeden bitirmeniz dileğiyle.

• Beğen
Tepkiler: Yavuz Onat
Anadolu yakasına mı yabancısınız, çok mu acemi bilmiyorum ama rotanız; askeri bölgeden, berbat yollardan, füze rampasını andıran yokuşlardan geçiyor. Strava heatmaps'e girip bisikletçilerin gittikleri yolları tercih etmenizi tavsiye ederim. Veya daha önce bu işlerin ustalarının yaptığı turları kopyalayın, şunun gibi:
(link)

Geri