Scudo Sports

İstanbul-Beylikdüzü TREK FX 7.O çalınmıştır. Bulana Ödül !

Tenzin

Üye
Tepki
5
Bisiklet
Trek
Arkadaşlar Merhaba,
Bu akşam İstanbul -Beylikdüzü belediye metrobüs durağına kilitlediğim 2012 model TREK FX 7.0 bisikletim çalınmıştır. Üzerinde TOPEAK marka siyah suluk vardı. Her zaman ki gibi işe giderken metrobüs durağına kilitleyip gittiğim bisikletim,meydandaki kalabalığı fırsat bilen hırsızlar tarafından kilidi kesilip çalınmış. Tam da iki gişenin arasından iade makinelerinin oradan, benimle birlikte aynı yere kilitlenen eski bir bisikletin kilidini sanırım kesememişler,o duruyordu. Çok sevdiğim ve manevi olarak çok bağlandığım bisikletimi kaybettiğim için çok üzgünüm,bu yüzden bulan ya da gören olur da bana haber verirse 100 TL. ödül vereceğim sevincimi paylaşmak adına. Esenyurt'a yakın olduğu için daha çok o taraflarda olacağını düşünüyorum bisikletin.
http://img580.imageshack.us/img580/1541/90775.png
Kesilen kilit
http://img526.imageshack.us/img526/8910/fotograf1.jpg
http://img191.imageshack.us/img191/3967/img1598y.jpg

Scudo
Geçmiş olsun.O kilit neyle kesilmiş bir tahminin var mı?Yan keski olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: Tenzin
Teşekkürler. Evet kesikler düz bir şekilde değil. Büyük bir kesici alet kullanmamışlar sanırım,dediğiniz gibi daha çok kerpeten cinsi bir alet sanki, çünkü kesmek için birazcık uğraşmışlar gibi görünüyor. İnanamadığım şey akşam geç saatlerine kadar orada güvenlik oluyor hem de kulübenin dibinde nasıl izin verdiler, nasıl görmediler bunu o garip. Acaba oradaki kameralardan görebilmek mümkün mü bilemiyorum biraz kör noktada kalıyor.

kardeşim şakamısın çabuk polise git metrobüs duraklarında mobeseler vardiye biliyorum kontrol ettir

Polis sence bunca olay varken benim bisikletimle ilgilenir mi şu an,çok zor,bir zabıt tutulur olup olacağı bu,kameralar kör noktada,baktım görmesi imkansız ama yine de görüntüler için başvuracağım.Polisten bir umudum olmadığı için gitmedim hemen,hırsızlık sonuçlarını hepimiz biliyoruz. Hele bir bisiklet ki hiç sanmam forumun diğer konularında anlatıldığı gibi.Ancak bisikletle ilgilenen arkadaşlar sayesinde bulabilirim belki.Çünkü bisikletçilerde bu konuda algıda seçicilik olacağından bulunması daha bir ihtimal.

@Ayhan Beyenici

ne olayı var allah aşkına istanbul polisinin yüzde biri bile orada değil neyse git kardeşim polise saçmalama

Uslübün hiç hoş değil,'saçmalama' diyerek bu benim görüşüm katılmak zorunda değilsin,söylediklerimi siyasi bir şekilde değerlendirmene de gerek yok,sadece bisikletimin çalındığını söylüyorum burada başka bir şey yok.

Bisikletin seri no'sunu biliyorsan bit pazarlarına bakabilirsin.

• Beğen
@Ayhan Beyenici

üslubumda bir sorun yok siyasete nereden bağladın çok merak ediyorum ben burada sana yardımcı olmaya çalışıyorum sosyal medyada bu olayı çok büyütüyorlar eğer senin dediğin olsaydı oradaki her birinin başına 100 polis düşerdi bunları konuşmaya gerek yok istatistikler ortada ama saçmalamayı kötü bir üslubta kullanmadım eğer öyle anladıysan kusura bakma

Hırsızlığın kayda geçirilmesi gerekir. Olayın görevlilerin mesai saatinde çok yakınında olması, oradaki görevlileri tedbirli olmaya telkin edebilir.
Herşey geliyor akla, azmettirici birileri varsa da kayda geçmesi biraz tedirgin eder, bisiklet geri gelirmi? İstanbulda zor.
Bir de geride kesilmiş kilidi bırakmışlar...

• Beğen
Hırsızlık kayıda geçirilmezse kimse bisikleti çalan kişiden geri alamaz :)

• Beğen
Ben bisikletim çalınınca değersiz dedim şikayet etmedim [Apartmana girip kilidi kırmışlar ]fakat 2 kamera bakıyordu kapımın önüne burda mevzu bulunması değil bisiklet belki geri gelmez ama o hırsızlara sabıka yazılır en azından.

Bisikletimi buldum! :) Dün akşam 22.00 civarı eve dönerken çalındığı yerin iki yüz metre yakınında, bisikleti bir inşaat işçisinin altında gördüm,tabi ki hemen genci tutup etkisi hale getirdim,suçluluk duygusuyla olsa gerek karşılık vermedi,bu bisikletin arkadaşının olduğunu ve onların hemen yakında olduğunu söyledi ve telefonla aradı, yanıma iki inşaat işçisi daha geldi,ben de o sırada yoldan geçen iri yarı birinden ricam ettim polisler gelene kadar yardımcı olması için ,biz bu bisikleti Büyük Çekmece'de pazardan aldık dediler,örnek olsun diye anlatıyorum;polisi çağırdım on dakika sonra başka bir numaradan sivil bir polis aradı ve uzun yer tariflerinden sonra yakında olduklarını söylediler,yolun karşı tarafındayız (Esenyurt) diye söyledim,polis biz yolun bu tarafına Beylikdüzü'ne bakıyoruz, o tarafa Esenyurt tarafına bakmadıklarını karşı tarafa geçemeyeceklerini söylediler ve telefonu kapatıyorlardı,ricam ettim diğer tarafın polisleri gelene kadar en azından yardımcı olun diye,sonra kırmayıp(!)geldiler.Daha sonra bu olaya bakabilmeleri için bisikleti Beylikdüzü tarafında yakaladığımı söylememi istediler karakola gidince, ben de öyle yaptım.Gençlerin gbt kayıtlarına bakıp birini karakola götürmek üzere aldılar, bisiklet sivil polis aracına sığmayınca ve bende karakolun yerini bilmediğim için,bisikleti polis kullanarak karakola getirdi,şikayet olacak mısın diye sorduklarında polislerin yüz ifadelerinden'' yahu bizi uğraştırma gece gece'' dediklerini aldığım için ve gencin başka bir suçtan aradığını bildiğim için şikayetçi olmadım. Evet bisikletime kavuştum,her ne kadar sele takmak için canım kadroyu delik deşik etseler de.Mutlu son. Herkese teşekkürler tekrar.

Gözün aydın.Polisler bu yarı yolda bırakma huyundan ne zaman vazgeçecekler acaba?Hep de aynı bahane, oraya biz bakmıyoruz! Sanki tek tek nereye kim bakıyor biz bilmek zorundayız.

• Beğen
Benim de bisikletim dün çalındı. İnşaAllah bizim için de mutlu son olur..

@Ziya A.

arkadaslar bakin bu beylik duzu metrobus yeri ikinci vakasi bildigim kadariyla sizler polise tutuanak tutturmus olsaydiniz keske kardesim sanada soyledim git dilekce ver diye diger konuda oranin guvenlikleri bi zamndan sonra mum gibi olurlar birakin insanlari bisikletlere bakmakdan islerini yapamazlar

sizlere de tekrardan gecmis olsun kardesim

Dun benimki ile beraber iki bisiklet ayni noktadan calinmis. Polisi 5 kez aradim. Gelip tutanak tutmamiz lazim, dediler ama geln olmadi
2,5 saat bekledik orada. Bu aksam karakola gidecegim. Benim bisikletim Metrobus Hadimkoy duragindan bilinen adi ile Beko duragindan calindi. Gri Bianchi Alto bisiklet.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri