burak koçak
Daimi Üye
- Tepki
- 126
Merhaba, ailem ayvalığa taşındıktan sonra aklıma giren yol bisikleti ile tek günde istanbuldan ayvalığa gitme fikrini en sonunda uygulamanın vakti geldi,
hem aile ziyareti hem de güzel bi macera olucak benim için..
yaklaşık iki hafta sonra yapmayı planlıyorum bu yolculuğu,
planım şöyle,
7:00 vapuru ile Yenikapı - Bandırma
8:00 Bandırmadan pedallamaya başlama,
çok az ve çok kısa molalar ile mümkün olduğunca bisiklet üzerinde yiyerek ve içerek saatte 33 km ortalamayla,
11-12 saatte ayvalığa varmak, en geç 8 gibi. (hava kararmadan)
33 km ortalama ile 330 km 10 saat.. 1, 2 saat ise lastik patlamaları yolda benzincilerde yiyecek içecek tedariki gibi molalara ayırdım..
size sormak istediğim bu yollarda daha önce yolculuk yapmış arkadaşlar var ise, güzergahımın nasıl olacağı yönünde,
aslında uzun zamandır 330 km lik bir güzergah düşünüyordum,
oldukça uzatıyor aslında yolu ama sahilden daha keyifli bir yol,
ve çanakkalenin meşhur rüzgarını da arkama alacağımı
ve önümde bir adet 400 mt lik minik bir dağ olduğunu onun dışında tüm yolun neredeyse dümdüz olduğunu düşünürsek 1 günde alabileceğim bir yol gibi geliyordu,
fakat sonra tekrar baktım ve balıkesir üzerinden gelirsem 210 km olacağını gördüm yolun, 550 mt maksimum yükseklik olabilir fakat yine de yolun büyük kısmı dağlardan oluşuyor. ve bu eğimler ortalama hızımı düşürecektir elbetteki..
bu iki güzergah arasında kaldım.. yardımcı olursanız çok memnun olurum.
http://i.imgur.com/PD0K7.jpg
ayrıca belirttiğim tarihte bisikletle ayvalık taraflarına gitmeyi düşünen
ve bir günde böyle bir yolu çıkarabileceğine güvenen arkadaşlar varsa yol arkadaşı olmaktan memnun olurum..
hem aile ziyareti hem de güzel bi macera olucak benim için..
yaklaşık iki hafta sonra yapmayı planlıyorum bu yolculuğu,
planım şöyle,
7:00 vapuru ile Yenikapı - Bandırma
8:00 Bandırmadan pedallamaya başlama,
çok az ve çok kısa molalar ile mümkün olduğunca bisiklet üzerinde yiyerek ve içerek saatte 33 km ortalamayla,
11-12 saatte ayvalığa varmak, en geç 8 gibi. (hava kararmadan)
33 km ortalama ile 330 km 10 saat.. 1, 2 saat ise lastik patlamaları yolda benzincilerde yiyecek içecek tedariki gibi molalara ayırdım..
size sormak istediğim bu yollarda daha önce yolculuk yapmış arkadaşlar var ise, güzergahımın nasıl olacağı yönünde,
aslında uzun zamandır 330 km lik bir güzergah düşünüyordum,
oldukça uzatıyor aslında yolu ama sahilden daha keyifli bir yol,
ve çanakkalenin meşhur rüzgarını da arkama alacağımı
ve önümde bir adet 400 mt lik minik bir dağ olduğunu onun dışında tüm yolun neredeyse dümdüz olduğunu düşünürsek 1 günde alabileceğim bir yol gibi geliyordu,
fakat sonra tekrar baktım ve balıkesir üzerinden gelirsem 210 km olacağını gördüm yolun, 550 mt maksimum yükseklik olabilir fakat yine de yolun büyük kısmı dağlardan oluşuyor. ve bu eğimler ortalama hızımı düşürecektir elbetteki..
bu iki güzergah arasında kaldım.. yardımcı olursanız çok memnun olurum.
http://i.imgur.com/PD0K7.jpg
ayrıca belirttiğim tarihte bisikletle ayvalık taraflarına gitmeyi düşünen
ve bir günde böyle bir yolu çıkarabileceğine güvenen arkadaşlar varsa yol arkadaşı olmaktan memnun olurum..