Scudo Sports

İstanbul - Ayvalık

burak koçak

Daimi Üye
Tepki
126
Merhaba, ailem ayvalığa taşındıktan sonra aklıma giren yol bisikleti ile tek günde istanbuldan ayvalığa gitme fikrini en sonunda uygulamanın vakti geldi,
hem aile ziyareti hem de güzel bi macera olucak benim için..

yaklaşık iki hafta sonra yapmayı planlıyorum bu yolculuğu,
planım şöyle,

7:00 vapuru ile Yenikapı - Bandırma

8:00 Bandırmadan pedallamaya başlama,

çok az ve çok kısa molalar ile mümkün olduğunca bisiklet üzerinde yiyerek ve içerek saatte 33 km ortalamayla,

11-12 saatte ayvalığa varmak, en geç 8 gibi. (hava kararmadan)

33 km ortalama ile 330 km 10 saat.. 1, 2 saat ise lastik patlamaları yolda benzincilerde yiyecek içecek tedariki gibi molalara ayırdım..

size sormak istediğim bu yollarda daha önce yolculuk yapmış arkadaşlar var ise, güzergahımın nasıl olacağı yönünde,

aslında uzun zamandır 330 km lik bir güzergah düşünüyordum,
oldukça uzatıyor aslında yolu ama sahilden daha keyifli bir yol,
ve çanakkalenin meşhur rüzgarını da arkama alacağımı
ve önümde bir adet 400 mt lik minik bir dağ olduğunu onun dışında tüm yolun neredeyse dümdüz olduğunu düşünürsek 1 günde alabileceğim bir yol gibi geliyordu,

fakat sonra tekrar baktım ve balıkesir üzerinden gelirsem 210 km olacağını gördüm yolun, 550 mt maksimum yükseklik olabilir fakat yine de yolun büyük kısmı dağlardan oluşuyor. ve bu eğimler ortalama hızımı düşürecektir elbetteki..

bu iki güzergah arasında kaldım.. yardımcı olursanız çok memnun olurum.

http://i.imgur.com/PD0K7.jpg

ayrıca belirttiğim tarihte bisikletle ayvalık taraflarına gitmeyi düşünen
ve bir günde böyle bir yolu çıkarabileceğine güvenen arkadaşlar varsa yol arkadaşı olmaktan memnun olurum..

• Beğen
Tepkiler: Alper Onur ARSLAN
Scudo
Merhaba bende uzun zamandır ege tarafına güzel bir tur yapmak istiyorum ve ilk fırsatta yapacağımda. Hangi tarihte gitmeyi planlıyorsun acaba ?

16 veya 23 temmuz diye düşündüm ama kesin bir tarih yok henüz.. yaklaşık bir iki hafta sonra olacak.

burak dostum performansın nedir bilmiyorum ama kaz dağlarını ortalama 33 km hızla geçebiliyorsan seni tour de france a yolluyalım :) ve sana bide süprizm olucak :) o yol dümdüz değil sen mapmyride a bakarak gidersen o yola ciddi bir süprizle karşılaşırsın.Daha 2 hafta önce gittim o yolda motosikletle cundadaki evime,kaç tane yol çalışması geçtiğimi sayamadım bile.Ve yol kenarında artık bisikletlik yol yok sağolsun çalışmalar.o yüzden bence güncelle planını derim

slm.bu konuyu bende düşünüyorum geçen seneden beri fakat bu tur benim için performans turu niteliğinde olacak.ben izmir düşünüyorum.fakat yazlığımızda ayvalıkda.ayvalıkda son verebilirim tura yada izmire doğru devam da edebilirim.bu sporda ne kadar pro olduğunu bilmiyorum ama 10 saat boyunca 33 km ortalama ile gidebilirsen süpersin demektir.fakat 2-3 saat sonra ortalaman 25 km lerde seyredecektir.ve bana sorarsan balıkesir susurluk yolunu düşünmeni öneririm.bu konuda haberleşelim

Balıkesir üzerinden bisikletle ortalama 33 km ile :O Ironman veya tour de france a katılmaman hatadır :D yada kazdağları üstünden 33 km hızla gitmek zordur :) ama bu iki engelden fazla pek birşey kalmıyor,Çanakkale sahili üstünden gelmen daha mantıklı olacaktır bende Bende Ören ' deyim balıkesir de yardıma ihtiyacın olursa edebilirim :) İYİ YOLCULUKLAR

@derşan sezer

teşekkürler bilgilendirmeleriniz için, 330 km nin ortalaması 33 olur zaten,
düz yolda 35 civarı basar, yokuş aşağı da olabildiğince kapanıp hız yapmaya çalışır, rampaları ise eğime göre çıkabildiğim kadar hızlı çıkmaya çalışırım..
33 km ile rampa çıkabileceğimi ben de düşünmüyorum :D

size iki adet sorum olacak,

-motorla çanakkale üzerinden mi gittiniz? neden bu yolu seçtiniz?

-2. rota hakkında ne düşünüyorsunuz?

@enver avcı

enver abi balıkesir susurluk yolu üzerindeki eğim fazla göründü gözüme bu yüzden ortalamamı düşürebilir diye pek istemedim, ama mapmyride daki yükselti değerlerine güvenmemek gerekiyor demek ki :D orada da epey rampa varmış..

antremanlarımda 30 km ortalama ile 2 -2 bucuk saat gidebiliyorum, fakat sahide sürekli yüzüme yüzüme esen rüzgar ile yapıyorum bunu, dediğim gibi aslında biraz da kuzeyden esen rüzgara güveniyorum bu ortalama konusunda.. balıkesir yolu aklımda, sizi haberdar ederim bir gelişme olursa teşekkürler

@egehan

tour de france da zamana karşı 60 normalde de 45 - 50 km ortalama yapıyor adamlar 33 ortalama ile tour de france a katılacak olursam epey yanaklarım kızarır :D

bu kazdağlarını biraz daha araştırmam gerekiyor, 450 mt gösteriyor çünkü haritada :rolleyes: ben de haliyle e iyi birşey değil dedim :D

burak sahil yolu değil orası :) bildiğin kara yolları ve 10 saat boyunca 33 km hızı koruyacak çok adam da yok dünya üzerinde :) ben gezi yolu olarak o rotayı tercih ettim keyif yapa yapa gidiyim dedim ama pek keyif yapamadım yol çalışmalarından.Sana dediğim yol çok tehlikeli olmuş ve asvaltıda sakın sahil yoluyla karıştırma köstebek delikleri var çok tehlikeli.Senin yerinde olsam bir çadır kaparım arkaya 2 günde geze geze rahatça giderim 10 saat boyunca bisiklete binmek ciddi birşey vucudunu iyi besliyebilmenin dışında kaslarınında buna hazır olması lazım.çünkü geri dönüşü olmuyacak kas sorunlarına yol açabilir hatta kalbinde ritim bozuklugu bile yaşıyabilirsin.bunlar riskleri dedim gibi tabi seçim senin maceracı ruhunu kamçılamak için çık yola düşünme birşey git burayada fotoları koy bizde izliyelim :) ama emniyeti sakın elden bırakma bir dikkatsizlik haytına mal olur orda o yüzden iyi planla dinlenmeni öyle 20 30 dakkalık dinlenmelerle kendine gelemezsin 1-2 gün öncesnden vucuduna yüklemleri yap bol suyunu iç vitaminleri al.Yol üstünde her 30 40 kmde bir benzinci var.

@derşan sezer

çok sağolun dediklerinizi dikkate alıcam,

zaten tekrar baktım mapmyride uzun mesafede şaşırmış ama sadece o kaz dağlarının bulunduğu bölgeyi seçince 1500 mt yükseklik çıktı :)

gerçekten bilmeden gitseydim duvarla karşılaşmış gibi bi etki yapardı bende.

sabah yine aynı saatte çıkar gidebildiğim yere kadar giderim olmadı

dikkatli gitte,dediğim gibi aralıksız binme tehlikeli yol dikkatin kaybolur bu sıcakda.Asvalttanda sıcak akıcak suratına bol bol dinlen.

• Beğen
Tepkiler: ali selman
Değerli kardeşim bisikletle uzun yola çıkma hevesin takdir edilesi birşey gerçekten.

Seni tebrik ediyorum. Umuyorum hedefine de problemsizce ulaşabilirsin.

Benim sana naçizane tavsiyem Bandırma-Balıkesir-Edremit anahattında ilerleyerek Ayvalık'a ulaşman olacaktır.

Bu güzergah bahsettiğin Kaz Dağlarını içeren güzergaha kıyasla daha insaflı ve daha gidilesi bir güzergahtır denebilir.

Yani özetle, gerek eğim gerekse yol durumu bakımından bisiklet için daha makul bir rotadır bana kalırsa.

Ayrıca ne tür bir bisikletinin olduğu da önemli bir detay. Bundan bahsetmemişsin...

Mesela 28'' jantlara sahip bir bisiklet daha hızlı olmanı ve daha kolay yol almanı elbette sağlayacaktır.

Bir hibrit veya yol bisikleti veya belki de city bike formatlı bir bisiklet ile zikrettiğin ortalama hızlara ulaşma konusunda şansın elbetteki artacaktır.

Ama bir MTB kullanıcısıysan o güzergahta ortalama 33 km'lik bir tempo zorlayıcı olacaktır senin için.

Sözün özü, bu güzel amacını umarım en kolay ve keyifli yoldan gerçekleştirirsin...

Bir de unutmadan, turun esnasında fotoğraflar da çekersen bizi de tura dahil etmiş olursun bence :)

Arkadasa katılıyorum,Balıkesir üzerinden gitmen daha mantıklı bence,Bursa çıkısında Karacabey,Kemalpaşa biraz inişli çıkışlı,Susurluk Balıkesir yapıcan,Edremit yolu tırmanışlar olur biraz ama ormanlık eğlenceli olur,şimdiden iyi yolculuklar

arkadaşlar çok teşekkür ederim, evet yaklaşık herkes balıkesir güzergahından gitmemi önerdiği için artık çanakkaleyi elemiş bulunuyorum..

1 bucuk hafta sonra yola çıkacağım, çekebildiğim kadar fotoğraf çekip detayları sizlerle paylaşmaya çalışacağım..

1 günde gitmektense 2 günde tadını çıkara çıkara git derim. 300 km yüksek bi rakam. hele bu yaz zamanında

Merhaba;
Bizde kısmetse 2 arkadaş pazar günü (17/07/2011) sabah saat 7 de yenikapıdan bandırmaya doğru yola çıkıp bisiklet ile Ayvalığa gideceğiz.Planladığımız güzergah edremit üzerinden . Yaklaşık 180-190 km lik bir yol. Ayvalıkta bir gece bir pansiyonda kalıp ertesi gün bandırmaya dönmeyi planlıyoruz. Performans olarak daha öncede böyle mesafeler gittiğimiz için sorun çıkacağını düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: murty
@Hakan Sarul

Öncelikle konuya katkıda bulunanlara teşekkürler. Hepsini tek tek okudum... Tavsiyelerinizi dikkate alacağız... Hakan sende dikkate al :)

@Hakan Sarul

pazar günü yollar kalabalık olacaktır dikkat edin..

ben de bu yüzden pazartesiye almak istedim biletimi, fakat kalmamış salı günü saat 07:00 a aldım.

4-5 gibi ayvalıkta olurum gibi tahmin ediyorum bakalım neler olacak :)

2 Sene önce yazın Çanakkale İzmir rotasını yaptık sizin sahil haritası ,dağlık yollar inişli çıkışlı ,33 hayatta ortlamanız 10 max 15 gorursunuz ;) ilk harita daha iyi gibi ,beraber pedallamak isterdim

Geri