Scudo Sports

Isparta-Burdur-Bucak-Antalya Bisiklet Turu ve Geriye Kalanlar :)

Tepki
8
İsim
Emre
Bisiklet
Bisan
Uzun bir antreman ve hazırlık sürecinden sonra plandığım Isparta - Antalya bisiklet turumu yapmaya karar verdim :). Bisikletle bir yere gideceğim zaman ister istemez insanın içinde heyecan ve birazda gerginlik olmuyor değil... Sabah 05:40'ta evden çıktım güzergahım Gölcük-Burdur-Bucak-Antalya olacaktı ve planladığım gibi de oldu.
20160906_063807.jpg

Saat 06:30 Burdur'a Gölcükten bir bakış. Burdan sonra bilindiği gibi iniş vardı ve gayet iyiydi :). 1 saat 19 dk'de burdur otogara vardım, buraya kadar ki ortalama hız 19 km. Otogarda çay simit yaptıktan sonra 07:30'da Burdur otogardan yolakoyuldum..20160906_081935.jpg

Çeltikçi beline doğru ilerlerken bir baktım İnsuyu Mağarası 1 km diyor. Mağaraya uğrayıp uğramama arasında kararsız kaldım ama sonradan dedim ki ne olacak Emre kır dümeni bir bak neler var.. :)).

İnsuyu Mağarasından bir kaç tane fotoğraf.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Büyük Göl
8.jpg

İnsuyu mağarasında ki sarkıt ve dikitler muhteşemdi. Burdura yolunuz düşerse İnsuyu Mağarasına uğramadan gitmeyin derim :)).
İnsuy mağarasında ki gezimi bitirdikten sonra tekrardan başladım pedallamaya, Burdur otogardan Çeltikçi Beline saat 09:55'de vardım (Burdur otogar ile Çeltikçi Beli arası 26 km. Bu mesafeyi sürekli pedal çevirme ile 1 saat 40 dk 'de aldım).
Çeltikçi belinden sonra 8-9 km iniş vardı ve manzara çok güzeldi bu fırsatı nerede bulurum diyerek durup bir fotoğraf çektim.
7.jpg

Fotoğrafı çektikten sonra başladım inişe ve bir ara baktım bisiklet 53 km diyor ve daha da hızlanmaya başladı ama frenlemek zorundaydım çünkü yüklü bisiklet ile durmak biraz zaman alıyor ve ani bir durum olduğunda durum oldukça tehlikeli.
Saat 11 de Bucak merkeze vardım. Burdur Otogar ile Bucak arası 48 km.

20160906_105443.jpg

20160906_105654.jpg

Şimdi içinizden şunu diyebilirsiniz; bu bisikletin şöyle boydan hiç mi fotoğrafı koyulmaz arkadaş :))). Şaşıracaksınız ama fotoğrafını çekmeyi unuttum :D.

Bucakta bir arkadaşımın tavsiyesi ile öğlen sıcağında yola çıkmadım. 11'de varmış olduğum Bucaktan 16:30 da çıkış yaptım. Bucak ile Dağbeli arası 30 km ve yorucu bir yol değil ancak bu 30 km boyunca karşıdan esen rüzgar insanı hem moral olarak hemde kondisyon olarak etkilemiyor değil. Tam karşıdan esen rüzgardan dolayı biraz kassam ileri de yorulacağım bu yüzden hiç zorlamadan bu 30 km mesafeyi 14-15 km hızla tamamladım.
Dağbelinin tepeye vardığımda artık burdan sonrası inişti ama iniş iyi değildi asfaltın erimesinden dolayı belirli bir yere kadar yola mıcır dökmüşler ve bu mıcırlar biz bisikletliler için tehlike demek oluyor. Hem bisikletin kontrolünü sağlamak güçleşiyor hem de araçların tekerinden çıkan taşların size isabet etme riski var.
Dağ belini indikten sonra Antalya'ya 20 km kala Bucakta yanıma aldığım domatesi, ekmeği ve kaybı telafi etmesi için muzu yedim ve yaklaşık 30 dk dinlendikten sonra yola koyuldum ve bir baktım:

20160906_212316.jpg
Saat: 21:23

Zafer kutlamasından sonra, 22 de kepez tepesindeydim :).
Esas planım kamp yapmaktı ama bazı sebeplerden dolayı doğruca arkadaşımın yanına gittim ve bu güzel bisiklet gezisini tamamlamış bulundum.

Toplam 160 km ve bu mesafede 7 saat 46 dk pedal çevirmişim.

Scudo
burdur-antalya kaç saat sürdü hocam,otoyol tehlikeli değil mi biraz? ben de burdur dayım mehmet akif ersoy da okuyorum

Geri