Bu videolar gerilme hareketleri degil ama ayni derecede onemli "core stability" hareketleri. Amaclar bisiklet uzerindeki hareketin verimini ve dayanikliligi arttirmak.
Benim bildigim ve hep yaptigim hareketleri anlatayim internetten
Bu hareketleri yaparken dikkat edilmesi gereken sey statik olarak yapilmasi. Yani yaylanma hareketi eger uzman degilseniz lif kopmasina ya da sakatlanmaya sebep olabilri. Hareketler sabit bir sekilde durularak yapilmali ve kaslara esneyebilmeleri icin 1 2 dk verilmelidir. Yani esneme isi aslinda 10 dk ve uzeri surmesi gereken bir aktivite. Kaslarin esneklik kazanmasi icin bence en az 1 ay esneme hareketlerinin yapilmasi gerekir cunku 2 3 seferde esnek olmayan kaslarin esnemesi soz konusu degil. Yani sabirli olun.
Diger bir yarar da sadece kaslarin esneklik kazanmasi degil, kaslarin optimum calisma araliklarini genisletmesi ve antrenman sonrari yenilenmeyi hizlandirmasi.
Benim yaptigim hareketler bunlar, bende ise yariyor ama ben soyliyim ben uzmani degilim isin, bunlari bana antrenorum gostermisti benim kendi arastirmalarim ve antrenorun soyledikleri dogrultusunda yaziyorum tum bunlari. Yani dikkatli olun
Bisikletten sonra yapilmasi gereken ilk hareket bacagin arka tarafinin esnetilmesi. Bu ozellikle cok onemli cunku bisikletcilerde bacak arkasi kaslari kisalma egilimi gosteriyormus. Bu hareket onun onlenmesine yariyor. Her bir bacak icin yavas yavas yapilmali diz yerden kalkmamali ve 1 2 dk arasi surmeli. Bu amca gibi yapmaya kalkmayin ama bu adam kendini gidiklayabilicek kadar esnek nerdeyse. Ilk hedef parmaklara dokunmak, sonra yavas yavas ilerletmek olmali.
Sonraki hareket kalcalardaki kaslarin esnetilmesi. Burada tam olarak kalcalarda gerginlik hissedilmeli, eger oyle ise hareket dogru yapiliyor demek.
Sonraki hareket bacaklarin kasik bolgesine yakin olan kisimlarinin esnetilmesi icin. Yani ustteki kaslarin o bolgesinde bir gerilim hissedilmeli. Resimde arkadaki bacagin on ve en ust kismi.
En son olarak resimdeki herkesin bildigi hareket. Cok ani yapmayin, diz etrafindaki tendonlara dikkat edin.
Pardon en son bu. Baldirlarin esnetilmesi.
Cok egzantrik esneme sekilleri bulmak ta mumkun ama bunlar bacaklar icin en temel olanlar ve benim her zaman uyguladiklarim. Ama yaparken dikkatli olun ve kas yapiyim derken goz cikarmayin.