Scudo Sports

İşe bisikletle gitmek kanser ve kalp krizi riskini yarı yarıya azaltıyor.

Scudo
sabah spor yapmakta kalp için zararlı diyorlar neye inanacağız :)

(link)
(link)
(link)
(link)

ben de bisikletle işe gidiyorum ama sürekli farklı araştırmalarda farklı şeyler söyleyip duruyorlar. Bazıları bisiklet iktidarsızlık yapıyor diyorlar. Bazıları sabah sporu kalp krizi riskini artıyor diyorlar. Bazıları da tam tersini söylüyor. İnsan ne yapacağını şaşırıyor.

Bisiklet candır arkadaşlar (çoğumuz hemfikiriz),
Unutmamalı ki, bilinçsiz yapılan spor zararlıdır.
Ben ayda 1000 kilometre üzeri sürüş yapıyorum, yüzde doksanı da işe, derslere gidiş geliş.
Bir buçuk yılda yaptığım 14.000 km sonrasında tek bir kez eklem ağrısı, iç hastalık vb yaşamadım.
Hatta kışın aynı şekilde sürüş yapmama rağmen grip bile olmadım.
Ancak hep de bilinçli olmaya çalıştım.
Yukarıda lafı edilmiş iktidarsızlık, belirli bölgelerde sorunlar vb gibi rahatsızlıklar da uygun olmayan sele kullanımlarından kaynaklı olabilir. Dediğim gibi bilinçli yapılan bisiklet sporu iyidir.

• Beğen
Tepkiler: HyperX
Öte yandan bir belediye otobüsünün açılan kapısının arasında kalma ihtimalini yüzde bin arttırıyor :) ben denedim. otobüslerin sağından geçeyim demeyin .

@Ahmetgitar

Bu konunun açıldığı platformda bisikletin zararlı olduğunu iddia eden pek olmasa gerek :)

Kesip atmak yerine sabah sporunun zararları ile ilgili yapılan haberlerin ayrıntısına girip işin aslı astarı neymiş öğrenmeye çalışsak? Zira fazlasıyla haber var. Ve bir kişinin verileriyle yola çıkmak ne kadar mantıklıysa sabah sürüşü kesinlikle zararlıdır demek de o kadar mantıklı. Yoksa harekete, bisiklete her daim yeşil ışığımızı yakan insanlarız. Hele ki tembellikten ölen 5 milyon insan varken :)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Veysel A.
@avkebele sabah sporu konusu diğer başlıktaydı :)

Bu kalp ve kanser ile alakalı olan konu.
Üstüste gelince karıştı sanırım.

@Emrah Özşahin

@Emrah Özşahin

@Ahmetgitar

Yanlış konudan alıntı yapmadım değil mi? :)

Sâdece bisikletlerin gidebildiği bir yol ise eyvallah, sâdece hastalık risklerini azaltmakla kalmaz ruh sağlığı dahil fazlasıyla katkı yapar. Yok egzos koklayarak gidilecekse karbondioksit ancak hastalık riskini arttırır.

Meselenin sâdece bisiklet kullanmayı teşvik edici olduğunu bilmek güzel. Teşekkür ederiz...

At at mavi hapları, sonra sabah sporu kalp krizi yapıyor. Medya sensürsüz olsa biliriz hangi sabah sporu olduğunu :D

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
(link)

Yukarıdaki link aynı konu ile ilgili NTV'deki haber.

Yeni konu açacakken buradaki konuyu gördüm isabet oldu ama yukarıda bazı yorumları okuyunca gerçekten hayret ettim. Bazı arkadaşların mantığına göre dünyanın en uzun yaşayan hayvanı kaplumbağalar ve oldukça az hareket ettikleri için uzun yaşıyorlar. Olaya bu gözle bakan arkadaşlar istediği kadar yatabilir ama sadece iki örnek vereceğim.

1-Yapılan bir araştırmaya göre ABD'de 2010 yılında 1.9 milyon insan hareketsizlik nedeniyle oluşan bir takım hastalıklardan ölmüş ve bu hastalıkların başında kalp krizleri geliyor.
2-Yine aynı yıl tüm dünyada 1 milyon kişi açlıktan ölürken 3 milyon kişi tokluktan yani obeziteden dolayı ölüyor ve bu obeziteyi doğuran en önemli faktör çok ve dengesiz beslenmenin yanında yine hareketsizlik.

Uzmanlar, akşam yemekleri sonrası yapılacak sadece 45 dakikalık düz ve ritmik yürüyüşlerin kalp krizi riskini neredeyse yarı yarıya indirdiğini söylüyorlar. Olaya bu bakımdan yaklaşmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum.

@Ahmetgitar

kateme ne temizinden bir 1000 lira veririm.

ben bisiklet zararlıdır demedim sadece sabah sporu konusunda çoğunluk zararlı dediği için paylaştım onu :) ben de sabah akşam bisikletle işe gidip geliyorum. Sadece o tarz haberler görünce kafam karıştı. Bugün bir arkadaş yine aç karnına spor sonrası fenalık geçirdi sanki üst üste geliyor. Onun için sağlık bu şakaya gelmez. Aniden sabah nabız 190 a vurup kalırsın. Ona göre doğrusunu bulmaya çalışıyoruz. Doktora gittim o da akşam spor yap diyor ama bana uymuyor. Sabah yapmak istiyorum. Bu sefer de diğer haberler söylentiler aklıma takılıyor. Allah'a şükür sağlık problemim yok ama 24 kilo fazlam var. Hiit cardio yaparsam 1 dk %100 tempoda nabız 190-195 oluyor sonra 2 dk yavaş sürüyorum nabız 150 ye falan düşüyor. Güzel kalori yaktırıyor ama bir gün bisikletin tepesinde kalmayalım :D

Geri