Scudo Sports

İngiltere'den Çin'e 30 bin kilometre pedallamak ! "Canliver"

Rhodiumm

Forum Demirbaşı
Tepki
2.349
İsim
Ayberg
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herkese merhaba, forumda aradım fakat bulamadım. Bu konunun duyulmamış olması beni biraz üzdü.

Öncelikle size Luke'dan bahsedeyim. Luke bir ingiliz ve Sibirya'da İngilizce öğretmenliği yaparken sol omzundaki sürekli ağrı sebebiyle okul hemşiresine gidiyor ve hayatı buradan sonra değişiyor. Hemşirenin yanına gittikten 48 saat sonra İngiltere'de buluyor kendini. Sırtından bir parça alınıp biyopsiye gönderilecek.

19 Haziran 2018'de doktoru ona kanser olduğunu söylüyor.

1613232612828.png

Çok nadir görülen ve agresim bir sarkom. Üstelik tümör akciğerlerine yayılmıştı. 13 nodül vardı ve henüz 24 yaşındaydı.

Temmuz ayında kemoterapiye başlıyor.

1 sene sonra kardeşi John'u kaybediyor.

1613232720655.png

Ama Luke hayatını dolu dolu yaşamaya kararlıydı. Hayat devam ediyordu.

Kemoterapinin yarısında, Eylül 2018'de Bristol Yarı maratonu'nu 01:20.8" zamanıyla tamamladı.

1613232805395.png

2018 sonbaharında halihazırda kemoterapi alırken Oxford'da yüksek lisansa başlayıp 1 sene sonrasında da mezun oldu.

Yarışmaktan asla vazgeçmedi.

1613232860428.png

Luke'dan öğrendiğim terim "Canliver"

Canliver :
  1. Kanserle yaşayan, her gün belirsizlik ve zorluklarla karşılaşan, ancak yine de zengin ve dolu bir hayat yaşayabileceğini kabul eden bir kişi.
Luke geçen sene Ocak ayında Bristol'den yola çıktı ve tandem bisikletiyle şu anda karadenizde pedal çeviriyor. Amacı; kanserli bir bireyin hayatın her anını dolu dolu yaşadığını göstermek. Ayrıca yaptığı turu da kaybettiği kardeşine adıyor. Hedefi 30 bin kilometre sürüp Pekin'e varmak. Bugün @sccetin 'in evinde misafir olmak üzere Samsun'a yaklaştığı sırada benim de haftasonu iznimin olması sebebiyle, Luke'u karşılamaya gittim. Ankara'dan beri ona eşlik eden Anıl isminde bir öğretmen vardı arkasında.

1613233212230.png

Beraber Samsun'a geldik ve ilk istediği şey Atatürk heykeline gidip fotoğraf çekinmek oldu.

1613233258328.png

Gelmişken bandırma vapurunun maketini de gösterdim. Soğuktan titriyorduk ama onun yüzü hep gülüyordu.

1613233303883.png

Luke'un hikayesi hakkında daha fazla bilgi edinmek ve turuna destek olmak isterseniz sitesini ziyaret edebilirsiniz.

(link)

Luke Samsun'dan sonra Ordu-Giresun'dan devam edip karadeniz sahili boyunca peddalayıp sonrasında Gürcistan, Azerbeycan.. rotasıyla devam edecek. Eğer şehrinize uğrarsa bir çay ısmarlasanız dünyalar onun olur :) Bu hareketini geç öğrendiğim için ben de kendi adıma üzgünüm. Elinizden hiç bir şey gelmiyorsa İnstagram hesabını takip edip bir destek mesajı atabilirsiniz.

(link)

1613233634835.png

Rotası :

1613234125701.png

Kendisi uzun süredir Türkiye'de ve bizleri çok sevmiş. Sadece 1 tane saygısız şöforle karşılaştığını söyledi. Avrupa'da daha fazla bu dedi. Kendisine forum aracılığıyla tekrardan başarılar diliyorum. İlerleyen zamanlarda @sccetin youtube kanalında Luke ile ilgili bir video gelebilir. O zaman bu konunun altına atacaktır :) Sevgiler..

Scudo
@Rhodiumm sana da aşk olsun deyim bari. Önceden haberimiz olsaydı ,yolda ona eşlik eden arkadaşı ile karşılar ve yardımcı olurdum. Samsunda gereken ilgiyi gösterdiğiniz için sağolun , varolun. @sccetin ilgileniyormuş eksik olmasın.

Aslında bu tarz tur yapanları genel bir başlık altında takip edebiliriz. Trabzon da @Süper Dede Mümtaz Ağabey zaman bulursa yardımcı olur. Aslında forumda, Ordu, Giresun ,Trabzon, Rize ve Artvin istikametinde de arkadaşlar var. Onlara da duyurulur.

@Rhodiumm sana da aşk olsun deyim bari. Önceden haberimiz olsaydı ,yolda ona eşlik eden arkadaşı ile karşılar ve yardımcı olurdum. Samsunda gereken ilgiyi gösterdiğiniz için sağolun , varolun. @sccetin ilgileniyormuş eksik olmasın.

Aslında bu tarz tur yapanları genel bir başlık altında takip edebiliriz. Trabzon da @Süper Dede Mümtaz Ağabey zaman bulursa yardımcı olur. Aslında forumda, Ordu, Giresun ,Trabzon, Rize ve Artvin istikametinde de arkadaşlar var. Onlara da duyurulur.
Evet aslında forum bu konuda aktif olsa böyle güzel amaçlar uğruna yapılan turlara/turculara destek olsak ne güzel olur. Böyle haberimiz oldukça elimizden geleni yapıyoruz. Warmshowers uygulamasını kullanmak lazım aslında. 30 dolar fazladan param olursa alacağım..

Kar yağışı nedeniyle bir kaç gün gecikmeli yola çıkacak olan Luke'u aile evimizde soframızda ağırladık.

@sccetin ile birlikte birimiz tandem bisikletin arkasında diğeri de kendi bisikletiyle değişmeli olarak Karadeniz sahili boyunca eşlik etmeyi planliyoruz. Şehrinize uğrarsak belki beraber çay içeriz :)
MVIMG_20210215_190711.jpg

@Rhodiumm bu hafta boyunca tüm karadeniz sahili kar yağışlı, dikkatinize... :harika:
Bu arada başımızın üstünde yeriniz var, beklerim...:)

Değerli Ayberg yukarıda yeterince detay vermiş; bu bilgilere ek olarak, arkadaşı 5 gece ağırladık, karda koşuya çıktık, Fatsa'ya kadar arka selede @Rhodiumm eşlik etti.

Bu arada, kanser olduğunu öğrenmesi, tedavi süreci, bakış açısı, dünya turu ve fazlası hakkında konuştuğumuz 35 dakikalık bir röportaj da yaptık:

Bölümler:
0:00 Giriş
0:19 Luke’un hikayesi
1:24 Güzergâh
2:33 Türkiye
3:55 Koşu
9:39 Bisiklet detayları
15:19 Kanser
25:59 Planlar
28:22 Podcast
31:14 Özet
32:06 Kapanış