Scudo Sports

ingilizce öğrenmek için

mehmet ulaş

Forum Bağımlısı
Tepki
554
Bisiklet
Mosso
arkadaşlar okulda öğretilenler yetmiyor ek bir destek lazım oluyor aklıma bir yöntem geldi whatsapp grubu kurup orda sadece ingilizce konuşalım ilerletmek için yorumlarınızı bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: Didem Gurpinar
Scudo
İstediğiniz gibi olmaz hocam o. Bu işim grammeri var zamanları var filan, yani benim tavsiyem alt yazısı film izleyin. Ve mümkün olduğu kadar konuşulanları dinleyin. Mesela hello dedi aşağıda merhaba yazdı, sizin kulağınız böylece orjinal telaffuzlara ve az da olsa kelime bilgisine katkı sağlayacak.Sonradan gramer kitaplarıyla takviye ederek destekleye bilirsiniz.

İngilizce öğrenmeye kelime ezberleyerek başla.
Günlük hayatta kullanılan tüm kelimeleri bil ve onların 2. 3. hallerini de ezberle ondan sonra zamanları öğren hangi zamanda hangi formül var hangi fiil gelir vs. öyle öyle konuşmaya başlarsın ben böyle öğrendim.

@mehmet ulaş

Duolingo diye bir program var. Eğlencelidir. Akıllı telefonuna da uygulamasını kurarak çalışabilirsin. Bir bak istersen...

• Beğen
Tepkiler: Berkay*
arkadaşlar yeniden başlamıyorum ilerletmeye çalışıyorum sadece muhabbet edilicek arkadaş arıyorum pratik için

alacaksın bi tane küçük sarı sözlük, otobüste dolmuşta kafede telefonunla değil sözlükle vakit geçireceksin.. ne kadar çok kelime bilirsen o kadar iyi

İngilizce yayın yapan ga<eteleri de takip edebilirsiniz internet üzerinden.Ayrıca kademe kademe olan ingilizce romanlar var sahaflarda.Bunlara işitsel donanımlar da eklemelisiniz.En uygunu altyazılı film izlemek ve müzik.

yabancı dizi izle sürekli kursa git yabancı şarkıları sözleriyle dinle imkanın varsa yurtdışına git kal ana dilin gibi öğrenirsin kursa gitmeden ben ilerlettim diziler sayesinde bide kursa gidip yurtdışına gitmeyi düşünüyorum

Biz Mehmet'le özelden başladık, katılmak isteyen olursa işi WhatsApp'a taşıyabiliriz.

Eğer maddi imkanların yeterliyse yazları yurt dışında dil kurslarına gidebilirsin, üniversitede Erasmus ve Work and Travel kovalayabilirsin, yabancı dilde eğitim verilen bi bölüm okuyabilirsin, hatta bölümün dili Türkçe dahi olsa isteğe bağlı olarak İngilizce veya Almanca gibi dillerde hazırlık sınıfı okuyabilirsin. Bunlar dil geliştirmek için üniversiteden mezun oluncaya kadar gerek teknik gerekse sokak dilini iyi şekilde öğrenmene yardımcı olacaktır.

Eğer sık kullanıyorsan cep telefonu, bilgisayar gibi cihazların dilini de İngilizce'ye (veya başka bi dile) çevirmek kelime bilgisi açısından epey faydalı olur. Bunların yanında da hobilerinle ilgili konularda araştırmalarını, haberleri falan yabancı sitelerden takip edebilirsin. Türkçe haber sitelerinden okumak veya bi konuda bilgi edinmek için Türkçe kaynakları araştırmak işin kolayına kaçmak oluyor ve oldukça kısıtlı bilgiye ulaşabiliyorsun.

Yalnız artık yabancı bir dil bilmekten ziyade fazladan bir yabancı dil bilmek kıymet kazanmış durumda. O yüzden eğer şu an yabancı dil olarak sadece İngilizce biliyorsan, kendini geliştirmek için varını yoğunu ortaya koymalısın. Nice koç yiğitler gördüm İngilizce dil sınavlarından 80-90'lar alıp yurt dışına çıkınca kızlara "Ay em layking you, du yu sex mi?" diye yanaşan.

Bir de bir anımı anlatmak isterim naçizane. Romanya'dayken İngilizce telaffuzuna hayran kaldığım Belçika'lı bir kıza bildiği yabancı dilleri sordum, bana "Küçükken okulda Almanca ve Fransızca dersleri almıştım. Babam İsveç'te çalışırken İsveçli arkadaşlarım oldu, onlar sayesinde İsveççe öğrendim. Romanya'ya gelmeden gelmeden önce kendim biraz Romence öğrenmeye çalıştım. Buradaki okulumuzda Erasmus öğrencileri için Romence dersi veriliyor, öğretmenimiz İspanyolca ve İtalyanca'nın da Romence'ye çok yakın diller olduğunu söyledi. Fransızca'yı da biraz bildiğim için bi bakmak istedim, biraz zorlansam da şu an İtalyanca ve İspanyolca anlayabiliyorum. Ayrıca buradaki sınıfımda Rusya'dan gelen bi kaç öğrenci var, sayelerinde Rusça da çok ilgimi çekti. Belçika'da bir Rusça dil eğitim okulu buldum, döndüğümde ilk işim Rusça öğrenmek olacak. Sen neler biliyorsun?" dedi. Cevap verirken gözümden akan yaşları siliyordum;

"İngilizcem iyidir."

İngilizce'yi bildiği yabancı diller arasında saymadı ve benden çok daha iyiydi...

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
@mehmet ulaş

Mehmet pratık yapmak ve kendını gelıstırmek ıstersen İnternette Basıc Englısh Lesson dıye programlar var.Sadece bır 1Euroya uye oluyorsun.1000 saatten fazla ders hakkın var ve dunyanın cesıtlı yerlerınden ınsanlarla goruntulu olarak konusuyorsun.Tabıı kı bu uygulama da hoca eslıgınde oluyor.Prafık yapmak ıcın ıdeal.Bır de genel olarak belırtmek ısterım herkesın yabancı bır dıle yatkınlıgı ve ogrenme seklı farklı.Mesela gunde sadece 5 kelıme ezberlemeyı kendıne hedef olarak koysan ve bunu 10 ay duzenlı yapmıs olsan 1500 kelıme ezberlemıs olursun.O 1500 kelıme de ıletısım kurmanda yeterlı olur.Maalesef bızdekı sıkıntı ''EĞİTİM'' den kaynaklanıyor.4.Sınıftan ıtıbaren lıse sonuna kadar bır kısı tam 3.000 saat ıngılızce goruyor.Fakat mezun olduktan sonra durum vahım.Aynı kişi ise 300 saatlık ingilizce kursunda ıse sakır sakır ıngılızce konusmaya baslıyor.Onceden de dedıgım gıbı egıtımın temelıne adım atılsa bu iş cozulur :)

ebubekir dediklerinde haklısın yapmayı denedim o sitelerde bana yardımcı ol diyince konuşmadan çıkıyolar hele erkekler erkekler bi defa yazıyo bidaha yazmıyo amaçları karı kız :D

Yüksek sesle kitap oku. Hızla öğrenirsin. Biraz yorucudur.

Geri