Scudo Sports

İlk VLOG denemem: Sahilden Sirkeci, Eminönü, Süleymaniye

Birhan K.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.928
Herkese merhabalar,

Arkadaşım Oktay'la hafta sonu Bakırköy'den hareketle Sirkeci, Eminönü ve Süleymaniye'yi kapsayan kısa bir tur yaptık. Aksiyon kameralarımız kayıttaydı. Kamerayı bu kez kask ya da gidona takmak yerine kadroya monte etmeyi denedim. Belki iyi bir görüntü verir diye düşünmüştüm ama yanılmışım :) Sizin fikriniz ne olacak merak ediyorum.

İlk videonun günahı olmaz :)) Benim de gözüme batan hatalar var ama ileride yeni videolar çekebilirsem hatalarımı düzeltirim yavaş yavaş.

Umarım izlerken siz de keyif alırsınız.

Kapanışı Youtube üstadı Yorekok reyizin sözleriyle yapıyorum:

Lütfen abone olmayın.
Amcanın Face'inden paylaş
Ölmek istiyorum.
İzlediğiniz için teşekkürler ;)

Scudo
@Birhan K. Her şey güzel, fakat sizin de dediğiniz gibi kamera orada olmamış ;) Başarılarınızın devamını dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Herşey iyi güzel hoş. Eksikler çok tabi. Hadi görmezden gelelim de. O sondaki yemek neydi öyle yav. 2 saat gezmiş 200 saatlik yemişsiniz :koptum::)

@Osman Tuğrul deneme yanılma işte.. Zamanla gelişcez artık :) teşekkür ederim. Uzun zamandır hemen hemen her sürüşümde güvenlik amacıyla kayıt yapıyorum. Bunca tecrübeden sonra anladım ki bisiklet üzerinde kameranın monte edilebileceği en iyi yer kask ve gidon.

@ÇaNakkaLeRuHu Bizimki amatör işi.. Teşekkür ederim. :) Yemek de aslında 150 gram fasulye, bir tas pilav; o da ekmeksiz. Süleymaniye'ye gelmişken yemeden dönmeyelim dedik.

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@Birhan K.

İkiside değil bence kask ve gidondan daha iyi bir yer var. Göğüse takacaksın. Bende aparat var. 170 derece çekim yapıyorum. On numara oluyor...

Göğüs aparatı tavsiye ederim. Hem çevrenin hem gidonun göründüğü güzel bir açısı oluyor. Kafanızı çevirsenizde görüntü sabit kalıyor gayet kullanışlı bu tip işler için.

@ÇaNakkaLeRuHu dostum peki açıyı nasıl koruyorsun? Bende de aparat var ama çoğu zaman eğilir vaziyette sürdüğüm için bir türlü güzel sonuç alamadım. Karşıyı çekmek isterken devamlı yerleri çekiyorum. Hala ara sıra deniyorum ama tutturamadım bi türlü. Ayarlayamadım gitti :)

@BerkEvren Var ama bi türlü ayarını tutturamadım bugüne kadar :) Beceriksizlik bende.

Yardımcı olacaktır açılar için

• Beğen
@Birhan K.

Ben sürerken fazla pozisyon değiştirmediğim için bir kez ayarlıyorum mola verene kadar gidiyor. Alışma meselesi tabi..

• Beğen
Harika bir kameranız var, çözünürlüğü çok güzel, güzel bir görüş açısını hakediyor bence :)

• Beğen
@Serkan Mıstınoğlu teşekkür ederim, sağolun. Kameram Sony AS200v model. Bugüne kadar hiç üzmedi beni. Videoları 60 fps ile kaydediyorum. Bir sonrakini daha makul bir açıdan çekerek ve daha iyi bir kurgu tekniğiyle yapmayı deneyeceğim. Maksat oyalanmak ya, zaman geçiriyoruz işte. :)

@BerkEvren

Üstat çok teşekkür ederim. Sayende galiba göğüs aparatındaki açı problemini bu kez hallettim. Kamerayı ters takıp çekmek aklıma gelmemişti, şimdi iyi oldu. Biraz da kayışların ayarıyla oynadım, aparatın durduğu konumu değiştirdim. Bi deneme sürüşü yapacağım yarın. Hayırlısı olsun :) Böyle daha iyi olacak.

Yalnız bu Sony kameralar göğüs aparatıyla kullanıldığı zaman çok çirkin duruyor ya. GoPro yine kendisini gizliyor. Sony kameralarsa göğüse takınca boynuz gibi öne doğru uzanıyor :) Onun haricinde bi şikayetim yok. Benimki as200v model, yeni modelleri daha da başarılı. Tavsiye ederim, memnunum.

DSC03182.JPG

@Birhan K.

@Birhan K. çözdüğünüze sevindim. Bu arada kameralarımızda aynı. (Bendeki Sony HDR AS200VR kumandalı modeli) O uzun durma sıkıntısı var evet ama yapacak birşey yok. :)

Şekil A :p

IMG_20151213_120658.jpg

• Beğen
@ahmet emin aydın Oraların karı da fena oluyor ya :) Gerçi o bisikletle çok da zor olmaz herhalde. Biraz kanala da göz attım, çok başarılı, tebrik ederim. Abone oldum. Bizimki buram buram amatörlük kokuyor, yavaş yavaş öğreneceğiz :D

@Birhan K. Teşekkürler evet bu kış çok kar ve soğuk oldu zaman buldukça çekmeye çalışıyorum yazın daha iyileri olacak inşallah sizede başarılar...

• Beğen
Geri