Scudo Sports

İlk turuma bu yaz çıkacağım , sizden detaylı bılgıler almak ıstıyorum çıkmadan

Tepki
25
http://b1205.hizliresim.com/x/m/652cq.jpg
selamlar,

finikede yaşıyorum ve bu yaz 9 günlük bi boşluğumuz var arkadasımla 2 bisiklet ...muğlada otobusten inip
yatağan- milas - bodrum - marmarıs - datça - köyceğiz - dalaman -fethiye - kaş - demre ve son olarak finikeye bisikletlerimizle bu 9 günlük periyodda gezerek gelecegız ... yanımıza neler almalıyız?
ve ilk nereden başlayıp sırasıyla nasıl yolu uzatmadan gelırız? .
buralardan gecen arkadaslar yardımcı olursa sevınırız
ve tarihi yerlere gidiş hakkında bilgi de alırsak ne mutlu .imzamdaki bisikletimle çıkacagım yola , önerileri bekliyorum ...

Herkesın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum ...

Scudo
Öncelikle bol pedallamalar. Bisikletiniz hakkında yorum yapmak istiyorum. Çift amörtisörle yolculuk yapmak, uzun zamanda size rahatsızlık verecektir.

Bence, başlangıç olarak bisikletinizden başlamalısınız.

iyi bir bisikletle birlikte iyi koltuk,pedli tayt...

• Beğen
Tepkiler: sercancetin
Sercan uyarıları dikkate alman sizin yararınıza olur.
özellikle bagaj takacaksan sele borusu ve kadro seni yolda bırakabilir..

• Beğen
ben de söylenenlere katılıyorum.bu bisiklette ayrıca gidon yarış bisikleti hemde dağ bisikletine, yarış bisikletinin kadrosu ona göre dizayn edilmis daha uzundur.hele sele gördügüm kadarıyla taş üzerine oturalacak cinsinden sert yapısı var gibi geldi.yarış bisikleti gidonuyla bu kadroyla inanılmaz bel sırt agrısı olacağı kesin.çift amortisor zaten yokuşlarda seni kanter içinde bırakır sen bisikleti taşırsın.özellikle orta da amortisor kesinlikle olmucak.gücü sünger gibi emer. amortisör olacaksa (bence gereksiz)ön tarafta olması lazim kesinlikle lock out kitlenebilir olcak .yokuşlarda ve asfaltta kitlenmesi lazim yoksa o da aynı işi görür.O bisikleti görünüş olarak koydugunu dusunuyorum:D.Gerçekse yabancıların dedigin gibi all my god:D.işkence makinesi.günah cıkartmanın zamanı geldi galiba:D.Tavsiyem şehir-tur bisikleti offroad tarzı.Hazırlık için giysiden tut da tamir aleti , markasına kadar forumda üşenmeden yazanlar var.Cep telefonu bagımlısı gibi olanlar:D

• Beğen
bu bisikletle çıkmak zorundayım ,koltugu tam ındırecegım arka amasor iptal oluyor o zaman ve oturagı degıstırecegım bu arada bagaj takmıyacagım...

yol arkadasımda bianchi speed 4000 ile çıkacak onada öneriler beklıyorum http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/images/xml/3006/SPEED4000_1.jpg

Öncelikle yolculuk uzun olacagından mutlaka yanında tamir aletleri olması gerek hatta su kadar önemli bu aletler, sonuç olarak gittigin yol üzerinde dakika başı bisikletci bulamayacagın için gerek patlak onarımında gerekse zincir veya diger aksamların düzeltilmesi/tamirinde bu aletler sana cok fazla yardımcı olacaktır. Bunlar dışında beslenmenede dikkat etmelisin ilk tururun olmasından dolayı bu yol görece uzun o sebepten iyi beslenemezsen 2. en fazla 3. günün sonunda bitap düşer bisikleti otobuse atmak zorunda kalırsınız bence her durumda kendini koruman cok fazla zorlamaman gerek fotograftaki bisikletle gitmen seni fazlasıyla yoracaktır o sebepten beslenme 1 kat daha önem kazanıyor. Bir diger önemli husus rotanı gitmeden önce tamamiyle belirle yolunu ince ayrıntısına kadar belirle aksi halde yanlış bir yola sapman sana extra efor kaybı olarak geri döner. Benim nacizane tavsiyelerim bunlar diger arkadaşlarında dedigi gibi forumda bir çok uzun tur yapan deneyimli insan var onların tecrübelerinde mümkün oldugunca fazla faydalan. Kolay gelsin, hem sana hemde bisikletine saglıklı yolculuklar.

yardımcı olan tum arkadaslara tesekkur ederım , zorlamıyacagım zaten kendımı fazla... bu kumaşla bu makınayla fazla zorlamayacağım acele etmeyeceğimde. dinlenerek tarıhı guzellıkler için çıkıyorum yollara tavsiyeler bekliyorum üstadlarımdan saygılarımla...

Günübirlik Turlar;
*Kask, Eldiven, Gözlük
*Pompa
*Yama Takımı
*Alyan Takımı
*Ön Far
*Arka Flaşör
*Yedek İç Lastik
*Fotoğraf Makinesi
*Cep Telefonu
*Kimlik
*Kredi Kartı
*Suluk
*Not Defteri, Kalem
*MP3 Çalar
Haftasonu Turları;
Günübirlik Turlar malzemelerine ilaveten,
*Çadır
*Uyku Tulumu
*Mat
*Yedek Fren Vites Teli
*Zincir Yağı
*Hafıza Kartı (Fotoğraf Makinesi için)
*Peçete, Sabun, Şampuan
*Güneş Kremi
*Heybe Çanta
*Gidon Çantası
*Lastik Kanca
*Çorap
*Terlik
*Kibrit, Çakmak
*Diş Fırçası ve Diş Macunu
*İlk Yardım Çantası
Haftalık veya Daha Uzun Süreli Turlar;
Günübirlik ve Haftasonu turları malzemelerine ilaveten,
*El Havlusu
*Boy Havlusu
*Şarj Aleti (Cep Telefonu için)
*Şarjlı Pil ve Şarj Aleti (Fotoğraf Makinesi için)
*Yağmurluk
*Yağmur Pantolonu
*İçlik
*Yedek Uzun ve kısa Tayt
*Yedek Forma
*Şort
*Uzun Kol Üst
*Tshirt
*Zincir Çıkartma Aparatı
*Akort Anahtarı
*Kas Gevşetici
*Ateş Düşürücü
*Pudra
*Çatal,Kaşık,Bıçak
*Çöp Torbası
*Taşınabilir Harddisc
*Türk Bayrağı
*Tıraş Takımı

yukarıdaki seçenekler genel anlamda malzeme listesidir. istediğin şekilde ekleme çıkarma yapabilirsin. ama iyi bir bisiklet ve yama takımı yedek iç lastik şarttır.Gerisi de teferruattır. yolda olmak güzel bir duygu. geçeceğiniz istikametler bizim 2 hafta önce tamamladığımız likya yolu güzergahına da benziyor. Bol pedallamalar dilerim Selamlarımla

• Beğen
İzmir-Antalya rotasından 20 gün önce döndüm. İstersen rotaya linki tıklayarak ulaşabilirsin... Malzeme Listesi için Serkan Taşdelen arkaşımızın paylaşımına bakabilirsiniz... (link)

• Beğen
önce bi alıştırma yap bakalım finike kaş arasını mesela gidebilecek misin?

@emrahozkan

evet alıştırma yapıcam finike olmposa sürücem zor valla gennçliğime çok güvenıyorum heralde :D

Geri