Scudo Sports

İlk MTB yarışım - Open Alpcross - İspanya - 2016

sccetin

SCC
Yönetici
Tepki
5.716
İsim
Serhat C
Sokağa çıkma yasağında bisiklet temizliği, ev temizliği yetmedi bir de arşiv temizliği yaptım. Çoğunluğu 2016'da düzenlediğim ve paylaşmadığım videolara denk geldim.

Bunlardan bir tanesi de İspanya'da 2015-2016'da 6 aylık stajımın başındaki ilk MTB yarışımdı. 2012'de aynı yerdeki 6 aylık öğrencilik dönemimde oralı arkadaşım beni MTB ile tanıştırmıştı.
2016'da giderken henüz yeni aldığım ilk MTB'mi yanımda götürdüm ve stajın sadece haftada 4 gün öğlene kadar olmasından dolayı 6 ayda 5800 KM MTB sürdüm. Bu yüzden yarışta performans olarak bir sorun yaşamadım fakat teknik bilgisizlik ve yarış tecrübesizliği birçok ders öğrenmeme sebep oldu.

Yarışın kırılma noktası teknik bir inişte lastiğimin patlamasıydı; çünkü yanımda yedek lastik yoktu. Yedek lastiği motokros ile gezen yarış görevlilerinden aldım fakat bu sefer de lastiği kadrodan ayırmak için somunu açacak anahtarım yoktu. Bisiklet elimde bir süre yürüdükten sonra videoda da göreceğiniz yarışı izleyen off-road ekibine denk geldim ve lastiği değiştirip devam ettim.

Bu mahalli diyebileceğimiz yarışın yılda 4 etabı var ve her etap kendi içinde 3-4 mesafeye/tırmanışa göre zorluk derecelerine bölünüyor. Bu mahalli yarışlardan yıl içinde onlarcası var ve küçük yerleşim birimlerinde olmasına rağmen yüzlerce bisikletçi katılıyor. Orada edindiğim dostluklar, bisiklet kültürü, sporcu ahlâkı amatör spor hayatımın temellerini attığı için çok şanslı ve mutluyum.

Video hoşunuza giderse oralarda yaptığım diğer sürüşleri ve bir yarışı daha ekledim :)

Bu da Strava kaydı: (link)

Scudo
Oyunbozanlık gibi olmasın ama:

(link)

Youtube otomatik oynatta Serhat Bey'in diğer videolarına geçiyor. Hepsi ideal uzunlukta.

Ben çok beğendim.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Paylaşım için teşekkürler. Virajlarda sıkıntı yaşamışsınız ama gördüğüm kadarıyla hem tırmanış hem inişte birçok kişiyi sollamışsınız. İmkanınız varsa videolarda teknik tırmanış ya da teknik iniş bölümlerini daha ucuz tutabilirsiniz. İzlemesi daha da keyifli olur.

Ergenken derdik: ''Uçurumun kenarında olsan bile sırf hayata gıcıklık olsun diye gülümse''
38 yaşımdaki kart halimden 14 yaşındaki ergen halime sesleniyorum: Bırak allesen hayatında uçurumun kenarını gördüğünü mü sanmışsın.Uçurum böyle oluyormuş. :krktm: Bir de gıcıklığına gülümse diyormuşum.Videoya baktıkça korktum :krktm: , korktukça düşesim geldi.Bari bi kere divandan düşeyim de bi rahatlayayım.:ssrtcbya:

Uzun zaman oldu izlemeyeli, en azından önceden bakardım böyle sağlam sürüşlere yetmedi güzelim MTB 'nın maşasını söktüm düz maşa taktım. Lastikler 2.35 düşünürken 1.75 e indirdim.

Haydi gel şu güzel hareketleri nasıl yapabilirsin bisikletin şu anki haliyle. Döneriz elbet barajlara uçtuğum o şanlı günlere.

Eyvallah hocam beğenmekte ne kelime bayıldım ,sen yayınla izlemesi bizden. Bedava aksiyon. :harika:

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve CNC
Oyunbozanlık gibi olmasın ama:

(link)

Youtube otomatik oynatta Serhat Bey'in diğer videolarına geçiyor. Hepsi ideal uzunlukta.

Ben çok beğendim.

Teşekkürler sayın @Cem Coşkun. Bunlar 2016 yılında yaptığım eski videolar. Aslında şimdi 'ne kadar uzunmuş' diyorum. Bundan sonra yeni videolar daha kısa kısa gelecek :)

Paylaşım için teşekkürler. Virajlarda sıkıntı yaşamışsınız ama gördüğüm kadarıyla hem tırmanış hem inişte birçok kişiyi sollamışsınız. İmkanınız varsa videolarda teknik tırmanış ya da teknik iniş bölümlerini daha ucuz tutabilirsiniz. İzlemesi daha da keyifli olur.

Rica ederim sayın @Mustafa Zeybek. Virajlara yarış temposuyla daha önce hiç girmediğim ve zaten eğitimini almadığım için zor yoldan öğrenmiş oldum :) Keşke şimdiki hâlimle yine geçsem oralardan... Haklısınız. Videolara bakış açım benim de değişti bu 4 yıl içerisinde. Yeni videolar daha kısa, farklı ve kaliteli olacak :)

Ergenken derdik: ''Uçurumun kenarında olsan bile sırf hayata gıcıklık olsun diye gülümse''
38 yaşımdaki kart halimden 14 yaşındaki ergen halime sesleniyorum: Bırak allesen hayatında uçurumun kenarını gördüğünü mü sanmışsın.Uçurum böyle oluyormuş. :krktm: Bir de gıcıklığına gülümse diyormuşum.Videoya baktıkça korktum :krktm: , korktukça düşesim geldi.Bari bi kere divandan düşeyim de bi rahatlayayım.:ssrtcbya:

Buna benzer birkaç tepkiyi yakın çevremden de aldım Süleyman Ağabey @hamlet2006. Bu arada, bu sürüş o güne kadar yaptığım en uzun sürüş olmuştu. MTB ile 143 KM ve 2850m+. O günden sonra mesafeler ve tırmanış sürekli arttı; yol bisikletine geçince çok faydasını gördüm (link)

Uzun zaman oldu izlemeyeli, en azından önceden bakardım böyle sağlam sürüşlere yetmedi güzelim MTB 'nın maşasını söktüm düz maşa taktım. Lastikler 2.35 düşünürken 1.75 e indirdim.

Haydi gel şu güzel hareketleri nasıl yapabilirsin bisikletin şu anki haliyle. Döneriz elbet barajlara uçtuğum o şanlı günlere.

Eyvallah hocam beğenmekte ne kelime bayıldım ,sen yayınla izlemesi bizden. Bedava aksiyon. :harika:

Teşekkürler @necmeddin Ağabey. Yakınız; Samsun'a antrenman yapacağını duydum. Gelirsen haberleşelim lütfen :)

Geri