Scudo Sports

İlk mtb yarışım için tavsiye ve önerilerinizi rica ederim...

Abdullah ozturk

Daimi Üye
Tepki
524
Bisiklet
Ghost
Merhaba arkadaşlar ,

36 yaşındayım, 2 yıldır işe bisikletle gelip-gitme maceramı ve haftasonu 30-50 km turlarımı,bir üst seviyeye taşıyarak bu Pazar yapılacak "Çameli MTB Marathon" yarışına katılacağım. Yarış parkuru 52 km , 1500 mt kadar irtifa kazanımı olacak. Kilom 95. Umarım , 30 vitesli Deore XT vitesli bisikletimin bir tarafını kırıp parçalamam, zira hergün işe beni getirip götürüyor :)

İlk yarışım olacak bu MTB yarışından dolayı 2 gündür uyuyamıyorum, muhtelemen yarış gününe kadar da geceleri uykusuz geçireceğim. Heyecanım , ilk kez yaşayacağım yarış gününden kaynaklı. Sıraya nasıl/nezaman gireceğim, yarıştan önce ne kadar ısınmalıyım, nasıl bir taktik izleyeceğim, nasıl yol verip , nasıl geçiş yapacağım, lastik basıncımı düşüreyim mi ,yanıma bolca su almalı mıyım , beslenme yerlerinde yiyip içmek için durmalı mıyım .... gibi gibi ; yarış anıyla ilgili bir sürü bilinmezlikten dolayı heyecan basıyor.

Yarış tecrübesi olan arkadaşlardan, hayatımın ilk bisiklet yarışı için , yarış günü ile ilgili tavsiye ve önerilerini rica ederim.

Saygılar

Scudo
Helal olsun. 95 kiloyu 1500 metre yukarı taşımak kolay değil. MTB tecrübem olmasa da size tavsiyelerimi ileteyim. Lastik basıncını düşürmeyin. Yarışdan önceki gün iyi beslenin ve bol su için. Kendi temponuzda gidin, kaçanları kovalamaya çalışmayın, sanıyorum ki amacınız yarışı bitirmek öncelikle. Yarış sırasında yemek ve su'yu kesinlikle ihmal etmeyin. Bol şans dilerim.

Yarışacak en kötü yarışmayı seçtin kendine bunu başta söyleyeyim sana. Heyecanlansa da orada yarışacak olduğun insanlar tamamen pronun prosu seviyedeki insanlar olacaktır. Yani kısacası endişelerini kenara atıp bu yarışmada 1 şey yapabileceğini düşünme :D Uluslararası yarışmaya gidiyorsun. Rahat sonuncu olacağını bile düşünme çünkü gerçekten iyi olanlar bu yarışa girecek sadece Türkiyeden yarışmacılar olmayacak başka ülkelerden gelen yarışmacılarda olacak tonlarcasıyla yarışacaksın. :D Bu arada lisans ve uci lisansın yoksa bu yarışmaya katılamazsın kısacası 50tl yatırmadıysan yarışamazsın.
(link) başvurmadıysan bu linke tıkla hemen yarın halletmen şart
Kısaca bu yarışta kazanmaya değil eğlenmene bak :) Acı gerçekleri okumak istersen butona tıklayabilirsin :D

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
Yarış tecrübem olmasa da birçok röportaj izledim. Bütün yarışçıların ortak söylediği 2 şey var; süspansiyon ayarları ve lastik basıncı.

Yarıştan önce parkuru dolaşıp ona göre ayar çekerseniz güzel olur.

• Beğen
yarış parkurunu ziyaret edin ve gözlem yapın eğer engebe fazla ise psı düşüp maşa yumuşaklık ayarını sonunda kadar getirin ve rebound ayarını hızladırın eyer dağa düz ağırlıklı ise tam tersini yapın

• Beğen
evet yarış sonucunu merak ettim belki de derece yapmışsınızdır.

@Kuvars Keraite @dtcf31
selamlar ..
çok şükür kaza bela olmadan, bisikleti kırıp dökmeden bitirdim . Parkuru bitirmeme rağmen ; yarış içindeki var olan 2 zaman kapısının sonuncusundan geçerken ortalamanın altında kaldığım için zamanım sayılmadı ve finişe geldiğimde yarış dışı kaldığımı öğrendim. Benim arkamdan 3 kişi daha geldi. Zamanımı söyleyemesem de sondan 4. oldum diyebilirim :):):):)

Benim için çok güzel tecrübe oldu , gerçek sporcular ile birlikte yarışmak gerçekten müthişti.Acemiliğimi ve heyecanımı attım.
Çıkardığım tecrüler ;
  • Daha çok yokuş antremanı yapmalıyım (yarışın yokuş bölümlerinde bisikleti elime aldığım çok oldu)
  • Daha çok kilo vermelim (36 yaşındayım ,1,80 boyunda ve 95 kiloyum), fazla kilo yokuş performansını ciddi ciddi etkiliyormuş.Benden daha ileri yaşlı olan yarımacılar vardı ama en kilolu yarışmacı bendim :bsmagryr::bsmagryr::bsmagryr::bsmagryr:
  • Susuzluğa çare bulmalıyım. 3 saatlik yarışta ; yanımdaki 2 suluk ve beslenme yerlerinden aldığım 3 küçük petşişe yetmedi. Çoğu yarışmacının tek şişe ve ilave su desteği almadan yarıştığını gördüm
  • Mineral takviyesini araştıracağım. Daha önce hiç kramp girmeyen bacaklarıma kramp girdi.
  • Aluminyum bisikletin ve XT donanımın yarış için gayet yeterli olduğunu gördüm.
  • Yarış öncesi ısınmanın önemini anladım. (ciddi ciddi ısınmak lazımmış :))
  • İlk defa bukadar yüksek irtifa kazanımlı bir parkurda sürmeme rağmen hiç yorgunluk hissetmedim. Susuzluk ve kramplar hariç Vegan Beslenmemin dayanıklılığımı arttırdığımı tekrar görmüş oldum.
  • Gopro'mu yasak olabilir diye almamıştım, keşke alsaymışım . Çameli'nin çok güzel manzarasını ve dağlarını videoya alamadım
Federasyon Türkiye genelindeki yarışlarına devam etme kararı aldım , eşim ve oğlumla beraber tatil havasında yarışlara devam edeceğiz:):):)
Syg.

Geri