Scudo Sports

İkinci el bölümünün berbat olması

kolbe

Daimi Üye
Tepki
121
Forumun 2.el bölümü neden eskisi gibi değil. Artık ciddi anlamda çile, aradığımı bulamıyorum, market vs. Yazan yer çok karmaşık inanılmaz kullanışsız, eskisi gibi olsa forumun 2. El düzeni...
Yahu bir windstopper yelek arıyoruz altı üstü lastiklerin, gidonların arasında kayboluyoruz, bunuda ekliyim burda dursun aklıma gelmişken.

Son düzenleme:
Scudo
2.el öldü. Millet parasızlıktan yenisini alamayacağı için elindekini tarumar oluncaya kadar kullanıyor.
Anonim bile gelmez olmuş. 2.elde hareket olsa anonim musallat olurdu.

Bisiklet piyasasına laf atanlar araba piyasasına baksın 😂
pres olması gereken,her tarafı dökülen 20-30 yıllık arabalar bile 30-40 bin tl

Bence ikinci el bolumu gayet kullanışlı arkadasim. Aratirsan istedigin cinste seyi bulabiliyorsun

İlk 3 yorum... O kadar haklısınız ki

2.el öldü. Millet parasızlıktan yenisini alamayacağı için elindekini tarumar oluncaya kadar kullanıyor.
Anonim bile gelmez olmuş. 2.elde hareket olsa anonim musallat olurdu.
Anonim kimliği açığa çıktığında beri ortada görünmüyor. Örneğin şu ilanın altında kendisi var.
Satıldı - Mavic Cosmic Elite Jant Seti Zaten yazılan bir kaç mesajı da okuyunca anonimin bu arkadaş olduğu belli oluyor.

Bence market bölümü başlığı kullanış olarak gayet güzel bir sıkıntı yok. 2. el durumuna gelecek olursa ortalık karışık millet elindekini çıkarsa yerine neyi nasıl alacağını bilmediği için elindeki ürünü satılığa çıkarmıyor kanısındayım. Yol bisikletimi bir ara satayım dedim 2-3 alıcı çıktı. Pazarlık payı vardır yazdım diye 1000 lira pazarlık yapanda çıktı, verdiğim öneriyi beğenmeyip sağda solda tıp tutanda çıktı. "Satsam ne alacağım ki yerine bir daha nasıl bulacağım" dedim. 50-54 kadro arası olsa tonla ilan var ama 58-60 bunlar yok olunca satmadım. İyi ki de satmadım mis gibi makine.

Market bölümu için güzel reklam oldu.
Bi gireyim de hayal kırıklığına uğrayıp geleyim. 😀

• Hahaha
Tepkiler: MakRo
İkinci el piyasasının ne kadar kötü olduğunu anlamak için iyi konu olmuş , market bölümüne çoook uzun zamandır girmiyordum. Vay be o kadar kötümüymüş dedim konuyu okuyunca 😄

İkinci ele hak vermek gerek biraz olsun tamamen bisikleti bırakacak olmadıktan sonra yerine ne koyacağım kaygısı taşıyoruz ne yazık ki. Ben de yaza doğru Giant ı satıp Almanya dan başka bir bisiklet getiririm diyordum ama ben Giant ı aldığımda euro 6,48 di şimdi 7,6 satıp yeni bisiklet almaya kalksam yine aynı bisikleti alabilirim ancak. Güncel euro fiyatından fiyat belirleyip Giant ı ilana koysam bu sefer ikinci ellerin fiyatlarına bakanlar haklı.

4 ana problem var. İlki sizlerin de bahsetmiş olduğu gibi eldekini satınca paramızın kaybettiği değerle yine ancak elimizdekini alabiliyor olmamız.

İkincisi bilinçsiz satıcı ve alıcılar. Kendi çapımda bisiklet malzemeleri sattığım bir sayfa açtım mesela. Fiyatlarım - iddialıyım- ülkedeki en uygun fiyatlar olmasına rağmen aynı ürünleri çok daha pahalıya satan bazı sayfalar, ürünlerini paylaşır paylaşmaz 2 saate bitiriyorlar.

3 yıldır oldukça aktif olarak 2. El gruplarının içindeyim. Gruplardan bahsedecek olursak alıcılar yine bilinçsiz. Sıfırı 1000 lira olan bisikleti 750-800' elmaya çalışan insanlar var. Üstüne kargo ödüyorlar ve aldıkları bisikletin garantisi olmuyor. Forumda tavsiye isteyenlerde de görüyorum. Şunu alayım mı diye sorulan bisikletlerin %80' ini parça parça alıp toplasam üstüne param kalır. Alıcılar ya bilinçsiz ya da yeterince düşünemiyorlar. Satıcılar da "zaten bunun sıfırı 1000 lira, neden gelip benden 850' ye alsın demiyorlar; üstüne bir de iki zil bir pompa takıp şu kadar masraf yaptım" diye sıfır fiyatını çekiyorlar. İşin kötüsü benim gibi piyasadan anlayan insanlar da pasifize edilmiş durumda. Mesela bu tiplere sıfırı zaten şu fiyat derseniz alacağınız cevaplar "git oradan al o zaman" "serbest piyasa" gibi şeyler oluyor. Piyasa maalesef bu tiplerin eline kaldı. Bunu engellemek sadece grup yöneticilerinin elinde olan bir şey. O da maalesef pek mümkün değil. Eğer bisiklet piyasası facebook grupları üstünden değil de araba gibi sahibinden üstünden dönseydi asıl curcunayı o zaman görürdük :ssrtcbya:

Üçüncü problem ve en nefret ettiğim ise piyasayı bile isteye araba piyasasına çevirenler. Gruplarda böyle tipler var. Mesela adamın tuzu kuru ve 200 edecek frene 225 yazıyor. Aynı modelden fren satanlar da bakıp demek bu kadar ediyor diye 225 yazıyor. Sonra bu frenin piyasası 225 olunca bu arkadaş gidip 250 yazıyor. 150 liraya alınan shimano br m 445 250-275 oldu. 200-250' ye alınan deore 615 yine bu şekilde 350-400 oldu. Üst seviye parça alıp satanlar bilinçli olduğu için fiyatlar değişmiyor. Mesela m8000 700-850 lira eden bir frendi, hala 750-850 arasına çok rahat bulunabilir. Söylemeden geçemeyeceğim, maşa fiyatları da yine bu tipler yüzünden uçtu. Rockshox xc28 250 liradan başlardı mesela. Şimdi en kötüsünü 400' den aşağı bulamazsınız. Bu durum kur artışıyla açıklanabilecek bir şey değil.

Dördüncü sebep ise çok geniş kitlelerde 2. El grupları varken forumun marketine rağbet azalmış olabileceği.

Diğer sebeplere benden önce değinilmiş.

Konuyla alakalı olduğu için okurken eğleneceğiniz şu başlığımı da bırakayım :D
Her satış grubunda mutlaka bulunan tipler

bir garip fiyat hakim ikincielde. indirimden 500 liralık şeyi 250 liraya alani, indirim bitip ürün 650 lira oldu mu, 600 liradan ürün satmaya kalkıyor.

birşey satmaya kalktığınızda, bir boy büyüğü, kırmızısı, hafifi, ucuzu, daha ucuzu en ucuzu aranıyor.

2 sene evvel sedona istanbulu satmaya kalktım. v-fren mi kaldı diye fırça yedim. ben de disk fren yaptım yatıyor şimdi. kendim bineceğim kısmet olursa.

V fren de var disk te var önemli olan güzel ve bakımlı olması degilmidir. Bisiklet ile 150 ilemi gidiyorsunuz ...
Sıfırı 100 lira 2 eli 70 lira 2. elin başına ne geldi bilmiyorsun karşılıklı güvende sıfır olunca ne yapacaksın Sıfır alacaksın

Eskiden gerçekten daha iyiydi. "Market" olayı geldikten sonra işin tadı kaçtı.

Arkadaşlar merhabalar sahibindende çok dikkatimi çekti bazı ürünlere sıfırından daha fazla fiyat yazılıyor bu nedemek ?
Bisiklet para kazanma aracinmi döndü ?
2014 model dahon pu 27 yi 2400 alıp
1 ay sonra 5.200 isteyenide gördüm
Bu gidiş nereye ? Herşeyin bir hakkı var 2 katı yazınca akıllı olmuyoruz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri