Scudo Sports

İkinci el alışverişlerde yapılan terbiyesizlikler

Sinanthewhite

Aktif Üye
Tepki
398
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Dayanamadım artık bu sorunla sizinde karşılaştığınızı düşündüğüm için paylaşmak istedim.

1 aya yakın oluyor yol bisikletimi alalı. Aldığımdan beri de ikinci el çok fazla al sat yapmam gerekti. O kadar yüzsüzlükle, üslup bozukluğuyla, terbiyesizlikle karşılaştım ki nasıl anlatayım bilemiyorum.

29" mtb bisikletimden kalan 2 adet iç lastik var, içinde de formula x var, ücretsiz sahiplendirme açtım letgo da ve yanıma 29" mtb ile gelene vereceğim yazdım. Bugün ilgilenen biriyle aramda geçen diyalog;

-Abi ücretsiz doğru mu anladım ben almak istiyorum.
+Evet kardeşim yanıma 29" mtb ile gelirsen ücretsiz.
-Abi o ne?
+Kardeşim sen neye ne aldığını biliyor musun?
-Abi bisiklet var ama ne olduğunu bilmiyorum, bigadayım, fotoğrafını atsam olur mu?
+Tamam at fotoğrafını istediğin zaman.
-Abi kargo nasıl olacak?
+Ücretsiz verdiğim şeyin kargosunu ödeyecek değilim?
-Şeffaf kargo mu olacak abi?
+Kardeşim bedava alıyosun üstüne bide şeffaf kargo mu isteyeceksin? Neyi görücen şeffaf olunca? Yürü git yok sana malzeme falan!

Schwalbe Marathon lastiklerimi satıyorum birde onun için yaşadığım diyaloglarla hele 10 senelik strese girdim. İlanda açık açık 700x25c yazıyor, ne kadar kullanıldığı yazıyor, fotoğrafında görseli çok net. Gelen sorular; "Abi iç lastikleri de var mı?", "Keşke 27.5" olsaydı...", "Yarış bisikletinden mi çıktı bu?", "Abi 100tl param var olur mu?", "700x28c lastik yerine olur mu?", "Abi 60'a bırakırsan alayım", "Abi otobüse verirsen alayım. Otobüs firmasıyla konuşursan veririm. Abi sen konuş orda şöförle bana numarasını verirsin"...

Toplum olarak bu kadar kendini ve ne konuştuğunu bilmez, tevazudan nezaketten nasibini alamamış olmamız içimi acıtıyor. Çok daha acı örneklerde var.

Ülkenin her anlamda bayır aşağı yuvarlandığını hissediyorum son 20 yıldır, ben 28 yaşındayım. Sözün özü; içim acıyor.

Sonradan gelen dolandırılma edit:
"Tekrar bugün yaşadığım bir sorunu aktarayım. Polar RC3 GPS model saat aldım sahibindenden. Arkadaş telefonlarımı açmadı 2 gün sonra zar zor kargo numarası verdi. Abi sakin olur musun ben dolandırıcı değilim diyordu. Saat geldi nabız bandının altındaki plastik kısım yırtık(fotoğraflarda bunu gizlemişti), nabız bandının pili bitik, kadans sensörünün mıknatısını göndermemiş. Mıknatıs gönder bana dedim önce, abi bulursun mıknatısı biyerlerden dedi, bu band yırtık ve çalışmıyor dedim pili yok dedi, bandın yırtık olduğunu neden gizledin dedim cevap yok. Ben seninle uğraşmak zorunda değilim benim paramı geri ver bandı geri yolluyorum yarın dedim, yollama hiç istiyosan mıknatıs ve pil göndereyim dedi. Benim paramı geri ver yoksa savcılığa giderim dedim, cevap git.

Kendisinin sahibinden.com üyelik ismi "Osm Bhr Ak", telefon numarası 0505 007 57 60. Havale yaptığım hesap Gökhan AK adına kayıtlıydı. Kendisiyle herhangibir ortamda karşılarşırsanız alışveriş yapmayınız. Kendisi dolandırıcıdır. "

Son düzenleme:
Scudo
Millet olarak ağzımızdan çıkanı kulağımız duymuyor malesef.Konuşuyoruz ama ne diyoruz sonu nereye gidiyo düşünmüyoruz.Aşırı bi özgüven ve rahatlık var ve son olarak herkesin herşey hakkında bir fikri var.Kimse ben bu yada şu konuda fikrim yok demiyor.

Çok haklı bir sitem.
Son 20 yılda kaç kez eğitim sistemi değiştirildi. O zamanlar orta okulda olan öğrencilerimizi bir düşünün. Nasıl bir dolanbaçlı eğitimden geçtiler de kafalar ne alemde!
Amaç cahil sayısını artırmakmış sanıyorum.

Ben bu tarz mesaj atanlara cevap bile vermiyorum. Cevabı almış oluyorlar. Telefonla arayanlara da hafif üslubumu değiştirince geri vites yapıyorlar. Takmayacaksın.

Hocam yaşadığınız aksiliklere üzüldüm. Baya sinir etmişler sizi. Kapıda ödeme sistemi varsa ürünlerinizi almak isterim.

• Beğen
Tepkiler: Sinanthewhite
letgo tam olarak da öyle rezil bir platform. 3X'e ürün koyarsınız X fiyat teklif ederler. Böyle garip garip soru sorarlar, olmadık şeyler isterler falan. Bizim kültürümüzde bunun kökeni bence "Pazarlık iyidir." mantığına kadar gidiyor. Kendisine uymayan bir şeyi, hadsiz bir şekilde kendine uydurmaya çalışıyor herkes. Arkadaşım, uymuyorsa bu kadar zorlayamazsın. Bu yaptığın hadsizlik, bazı bazı taciz bile. Ama yok, sorsan herkesin vereceği cevap "Pazarlık sünnettir." olur.

Görüyoruz sünneti.

@ventiotto hocam takma takma da bir yere kadar. Alımda da başıma geldi mesela. GPS'li saat aldım bir arkadaştan, hız sensörü mıknatıslı mı yoksa jant göbeğine mi monte ediliyor diyorum, cevap; "yok". Ne yok kardeşim hangisi onu sorduk. "Kargo bilgisi verir misin kardeşim?" Abi birazdan atıyorum diyor 2 gün geçiyor üstünden. Kardeşim parayı aldın kargo bilgisi vermiyosun dolancı mısın sen telefonumu da açmıyosun diyorum abi sakin ol gerek var mı böyle gerginliğe ben kargo bilgisi alınca vericem size diyor. 3 kere aradım adam olan bir telefonla arar güven vermeye çalışır değil mi? Çok sinir bozucu.
@Tolga Özdemir bu da tuhaf bir soru mesela. Ticari kimliğiniz yoksa kapıda ödemeli birşey gönderemezsiniz çünkü.

@Tolga Özdemir bu da tuhaf bir soru mesela. Ticari kimliğiniz yoksa kapıda ödemeli birşey gönderemezsiniz çünkü.

Zaten bilerek yazdım. Bu tipler genelde bir de kapıda ödeme isterler ya .

@suyunsesi eğitim sisteminin bununla çok alakası var. Bir yanda her yıl değişen eğitim sistemi, bir yanda kpss'yi kazandım güç bende artık kafasındaki memurlar ve öğretmenler, bir yanda aile tarafından şımartılan her türlü terbiyesizliğine benim oğluma karışamazsın tarzı cevap veren veliler. Ne denir ki?
@Tolga Özdemir gelme üstüme hocam çok doluyum :)

@Tolga Özdemir gelme üstüme hocam çok doluyum :)

Bu tipler genelde durumunuza üzülmüş ayağı yaparak yanınıza yaklaşırlar. Halden anlayan insan triplerine girer içten içe de sattığınız ürünü yok pahasına almak için türlü cambazlıklara girişir. Yok kapıda ödeme olsun yok şöyle böyle . Hadislerde geçen 4000 tane sünnetten sadece işlerine gelen pazarlığı bilirler. Yaz yaz bitmez. İlk mesajımda ondan öyle yazdım.Mario kaldatonun bir ölücüyü öldürme diye bir yazısı vardı. Okumadıysan onu okumanı tavsiye ederim.

Bir ölücüyü öldürmenin yöntemleri

Bir ürüne yazılan fiyatın yarısını teklif etmek terbiyesizliktir. Ayıp diyince de duygu sömürüsü yapıp seni ayıplıyorlar. Paran neye yetiyorsa onu alacaksın. Duygu sömürüsü yaparak adamın elindeki malın fiyatını kırmak için terbiyesizlik az gelir. Aynısını git esnaf adama dükkanda yapsana bakalım ne oluyor.
Ayrıca bir de forumlarda olsun malum ortamlarda olsun ölücüler vardır ki onlar bu işin ticaretini yaparlar. Uzun süredir beklediğin bir bisiklet senin ruhun duymadan ilana koyulduğu gibi kapatır sonra üzerine kar eklenerek sana satılır.

Pazarlık yok, son fiyat, ne görüyorsan o. Bu şekil ilan açtımmı direk alıcıya ulaşmak kolay oluyor.

Onlara history kanalındaki depo savaşları ve rehinciler kısmını izletmek lazım.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Letgo gibi platformlara ilan verecekseniz,bu gibi absürt olaylara hazır olmanız lazım,letgo ekmeğini çoktan yedi artık rezil halde,adam giydiği çorabı,iç çamaşırını bile satıyor o kadar düştü yani.Burada size ufak bir eleştirim olacak,madem ücretsiz verecektiniz,neden bisiklet forumun kullanmadığınız ürünleri ücretsiz konu başlığında paylaşmadınız? Buradaki arkadaşların mutlaka ihtiyacı olan ve en önemlisi,bisikletle doğrudan alakalı birine faydası olacağını atlamasaydınız keşke.

@Sinanthewhite Bende bu ara elimde ne varsa çıkardım...Bu tip soruları es geçin, alıcı değiller sonuçta, baştan belli..Hiç cevap yazmayın, yoklarmış gibi yapın olsun bitsin (zaten yoklar 😁). 1 seneye zaten satılır..Bisiklet ekipmanı nazlı gidiyor malum..

Bizim kültürümüzde bunun kökeni bence "Pazarlık iyidir." mantığına kadar gidiyor.

O cümlenin aslı "Pazarlık sünnettir" :)

Çünkü %99,9'unun Müslüman olduğu bu toplumda, Müslüman kardeşimiz bir şey satıyorsa mutlaka kardeşini kazıklamak için 10 liralık mala 20 lira fiyat biçmiştir ve o malı "değerinde" almak için ona tam olarak yarı fiyatını teklif etmeliyiz. Böylece hem kazık yememiş, hem de din kardeşimizi günaha sokmamış oluruz.

Geri