Scudo Sports

iki otoyol geçiş ücret farkı, nedeni!

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
933
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
istanbul-izmir_=256 tl
istanbul-ankara= 25 tl

nedeni ne olabilir.köprü geçişi olabilir mi,acaba.selamlar,saygılar..

Scudo
silinebilir

Son düzenleme:
İstanbul-Ankara arasındaki yol devletin, İstanbul-İzmir arasındaki yol yap işlet devret denilen sistemle işletiliyor yani özel şirketin yolu, aradaki fark oradan geliyor.

O yolu hiçbir şekilde kullanmıyıcam müteahhitleri zengin etmeye hiç niyetim yok ayrıca arkadaşların dediği gibi yol 8.5 saat falan sürmüyor süreyi hesaplarken izmit körfezinden dolaşıp yolu uzatıyorlar halbuki feribotla geçince köprünün diğer tarafına geçiyorsun zaten geri kalanı normal yolu kullanınca zaten 6 saat civarında İzmir'e varıyorsun zaten kaldıki İstanbul Ankara' da yaklaşık 400 km hepsi otoban ben hiç 3,5 saatte gittiğimi hatırlamıyorum

(link)

OTOYOLU İŞLETEN ŞİRKETE DEVLET GARANTİSİ VAR

Öte yandan 404 kilometrelik İstanbul-İzmir Otoyolu’nu işleten Otoyol Yapım ve İşletme AŞ’nin sitesinde yer alan bilgilere göre şirkete verilen geçiş garantileri de şu şekilde;

1.Kesim: Gebze – Orhangazi için 40.000 Otomobil eşdeğer/Gün,
2.Kesim: Orhangazi – Bursa (Ovaakça Kavşağı) için 35.000 Otomobil eşdeğer/Gün,
3.Kesim: Bursa (Karacabey Kavşağı)- Balıkesir/Edremit ayrımı için 17.000 Otomobil eşdeğer/Gün,
4.Kesim: (Balıkesir – Edremit) ayrımı – İzmir için 23.000 Otomobil eşdeğer/Gün.

205772 dosyayı görüntüle

Çok güzel bir hizmet, tabi yersen!!!

Yol☑️
Mazot parası❌

@Mehmet Altuğ
Haklısın alıcaklar bu yüzden o yolu kullanmayarak o partiye oy veren kitle faturaya daha fazla ortak olsun İktidarı aldığı her aptalca kararı gözü kara şekilde desteklemenin sonuçlarına katlansınlar her şeyi bizim çekecek halimiz yok hep beraber yanalım bu cehennem ateşinde

Öle çılgın projeler yapıp boş beleş rakamlaramı kullandıracaklar aaa, proje çılgınsa geçiş ücretide çılgın olmalı :koptum:. Daha önümüzde kuzey otobanı var İstanbul-Trabzon idi sanırım oda bi 500 TL olur.

geçen ay izmirden balıkesire giderken navigasyon (google maps) beni bu yola soktu. manisa akhisardan çıktım oda ne 38 tl ücret çıktı. 100 km 38 TL. araban bile o kadar yakıt yakmadı. çok sinirim bozuldu, arabada çocuklar olmasaydı inanın geri dönecektim. yakında milletin yollarındanda ücret almasalar bari

Son 17 yılda yapılıp da ucu bize dokunmayan bir tane proje varmı ? Sorunun cevabı burada sanırsam...

Geri