Scudo Sports

İçtiğiniz su alkali mi asidik mi? Ph değerlerinizi ekleyin...

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Tepki
5.312
Merhaba, ph derece ölçeğinde değerlendirme 0-14 arasındadır, 0 saf asit (çelikde delik açabilecek kadar kuvvetli) ve 14 saf bazik (alkali) dir, ortası 7 dir (nötr), kanımız ve bir çok organımız hafifçe alkalidir (7 nin biraz üzerindedir) ph 7.14-7.2 gibi. İçtiğimiz suların analiz değer tablosunda ph değerleri verilmektedir, vücudumuzda ekstra asitlik oluşturmamak için ve zararlı asitleri notrleştirmeye yardımcı olmak açısından ph değeri 7 den yüksek suları (7 den ne kadar yüksek olursa o kadar iyi) tüketmek daha sağlıklı olacaktır. Genelde gördüğüm sular ph 5-9 değerleri arasında değişmektedir. Ph olarak şöyle bir tablo oluşturursak;

5-6 : çok kötü (bu değerleri genelde sentetik üretilen sularda görmekteyim)
6-7 : kötü
7-8 : iyi
8-9 : çok iyi

Burda bir veritabanı oluşturalım ve herkes evinde kullandığı (veya elinde boş şişesi varsa) suyun markasını ve ph değerini yazarsa bilinçli ve sağlıklı bir su tüketimi açısından yönlendirebiliriz kendimizi. Ben Kullandığım ve elimde bulunan şişelerdeki değerleri ekleyerek açılış yapıyorum, siz de burda bulunmayan değerleri eklerseniz sevinirim. Not : bu aynı markanın analiz değerleri zaman içinde değişebilmektedir, bir sene önceki ph değerlerinden bazen farklı çıkabilmektedir ama yine iyi bir referans tablosu oluşturacaktır, bu notu aldığınız zaman yine de kontrol edin diye yazma gereği duydum...

Aroma : (şu an kullandığım) Ph: 7.9
Erikli: ph: 7.3
Özkaynak: ph 6.42
Gürpınar: ph 8.86

Scudo
Nestle/Uludağ : 8,1
Sırma : 6,60

Bu değerlere hiç dikkat etmezdim Hakan abi. Demek ki artık Sırma ya veda :D Nestle/Uludağ`a devam ;)

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Bu turquaz dan özellikle uzak durun. Kuyusuyunu ozonlayıp vatandaşa satıyor coca cola firması oh ne ala mualla :)

• Beğen
Deme, o zaman Nestle/Uludağ da yalan oldu benim için :D Üzerinde de " Ozonla zenginleştirilmiş hava yöntemi kullanılarak demir uzaklaştırılmıştır " yazıyor.

Bilgiler için saol.Ben de son bi kaç yıldır aldığım suyun ph ına bakıyorum.Özellikle 7 üzeri ph olmasına dikkat ediyorum.İçerken bile farkedio zaten.

• Beğen
Hocam, herzaman kibi enterasan sorular sorarak sizi sıkmak istemem ama birşey sormak istiyorum. Evimizdeki suyun PH ı ne olursa olsun bunu basit ve ucuz bir yöntemle alkali hale (hatta 8-9 gibi) çevirme imkanı yokmudur acaba? Şöyle su arıtma yada damıtma aletleri falan almadan yani...

Selam ve hürmetlerimle. Bol alkali günleriniz olsun.

Eskişehir kalabak suyu başka su içemem tatlıdır içtikçe içesi gelir insanın fakat ph ın bu kadar önemli olduğunu bilimyordum.

Kalabak Suyunun Kimyasal Özellikleri Sertlik : 1.8° Fr PH : 6.8 Klorür : 4.8 (mg/L) Sülfat : 12 (mg/L) Kalsiyum : 5.6 (mg/L) Magnezyum : 1.24 (mg/L) Sodyum : 3.7 (mg/L) Florür : 0.21 (mg/Lt) Çinko : 0.007 (mg/Lt) Amonyak : YOK Nitrit : YOK Koliform Bakteriler : 0 adet / 100 ml Jerm Sayısı : 0 adet / ml (22 °C - 72 saat), (37 °C - 48 saat) Pseudomanas Aerogenesa : : 0 adet - 100 ml Fekal Streptekok : 0 adet - 100 ml

bunuda ir sitede buldum doğuluğunu ilemeyeceğim.

ALKALİK-BAZİK (pH, 7 den büyük )
Aytaç akyudum…………..8.2
Saka…………………………. 8.1
Pınar Doğal Kaynak Su…8.0
Kardelen ……………………8.0
Hayat Sakarya……………..7.8
Aytaç………………………….7..8
Dia Doğal Kaynak Suyu..7,75
Hayat Adana……………….7.48
Buzdağı…………………….. 7.4
Erikli …………………………7.25

————

ASİDİK (pH 7 den küçük)
Pınar Madran 6.9
Nestle 6.8
Aquafina 6.76
Turkuaz 6.68
Lido 6.66
Özkaynak 6.65
Sırma 6.60
Sultan 6.60
Danone Akmina doğal maden suyu 6.3
Damla 5.96

Mesut abicim, teorik olarak yapabiliriz, sodyum, magnezyum, kalsiyum vs katarak, ben bir ara sodyum bi karbonat katıyordum ama aynı şey olmuyor. Yurt dışında çok pahalı ve Ph ı 10-11 e çıkaran sistemler satılıyor ama en güzeli doğalından içmek... İlk mesaj da yazdığım Gürpınar suyu çok yüksek ph ı şehirden ırak küçük bir markette içmiştim, tadı da çok güzeldi, orada da bir daha görmedim sonra, içtikten sonra adres telefon bilgileri için etiketini söküp bisiklete sarıp yapıştırmıştım. :)

Niksar kaçtı bilmiyorum ama gayet iyi Osmanlı padişahlarıda özel olarak hep Niksar içermiş (duyduğuma göre)
Birde Japonya da içtiğim doğal kaynak suyu ve ANKARA Çamlıdere deki kaynak suyu
Özellikle Çamlıderedeki suda resmen Çam kokusu alıyorsunuz on numara su:)
ama ph a hiç dikkat etmedim

toprakec,
Teşekkürler, değerler benim ezberimde kalanlar ile oldukça benzer yanlız Damla alkali idi diye hatırlıyorum, bir de Pınar'ın iki suyu vardı biri madran ötekini hatırlamıyorum, bir alkali biri asidik di diye hatırlıyorum...

toprakec,

daha dün içerken baktım Nestle 8.1 ph.

Tik oldu bende bu 2 günde :D Aldığım bir ürünün imal ve son kullanma tarihlerine bakardım herzaman. Şimdi su alırken de direk Ph değerine bakıyorum ;) Bilinçli tüketim en güzeli :D

Bizleri bilinçlerdiğiniz için bir kez daha teşekkürler Hakan abi..

• Beğen
@toprakec

@ondert

Yoksa her seride farklı mı oluyor bu ph

@ Nestlé Waters sitesinde
işlenmiş veya doğal su olsun demiş nestle yani işledikleri içn phları il oynuyorlardır.

bakarsanız (link) 2007 yılı Nestlé Waters'ın ph değeri yazıyor : 7.2

Merhaba arkadaşlar gördüğüm kadarı ile doğru suyu içememişsiniz,içme suyundan gerçekten anlayanlar için doğru bir adres var önünüzde inceleyin bi,ve işlenmiş sulardan uzak durun derim...toprakec arkadaşın dediği gibi ph değerlerinin oynanmadığından eminmisiniz ???....(link) ve ayrıca kesin karar vermeden önce bi daha inceleyin bakalım görüşleriniz çok değişecek eminim... (link)

• Beğen
Tepkiler: Uggns19
Geri