Hakan Yazman
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 5.312
Merhaba, ph derece ölçeğinde değerlendirme 0-14 arasındadır, 0 saf asit (çelikde delik açabilecek kadar kuvvetli) ve 14 saf bazik (alkali) dir, ortası 7 dir (nötr), kanımız ve bir çok organımız hafifçe alkalidir (7 nin biraz üzerindedir) ph 7.14-7.2 gibi. İçtiğimiz suların analiz değer tablosunda ph değerleri verilmektedir, vücudumuzda ekstra asitlik oluşturmamak için ve zararlı asitleri notrleştirmeye yardımcı olmak açısından ph değeri 7 den yüksek suları (7 den ne kadar yüksek olursa o kadar iyi) tüketmek daha sağlıklı olacaktır. Genelde gördüğüm sular ph 5-9 değerleri arasında değişmektedir. Ph olarak şöyle bir tablo oluşturursak;
5-6 : çok kötü (bu değerleri genelde sentetik üretilen sularda görmekteyim)
6-7 : kötü
7-8 : iyi
8-9 : çok iyi
Burda bir veritabanı oluşturalım ve herkes evinde kullandığı (veya elinde boş şişesi varsa) suyun markasını ve ph değerini yazarsa bilinçli ve sağlıklı bir su tüketimi açısından yönlendirebiliriz kendimizi. Ben Kullandığım ve elimde bulunan şişelerdeki değerleri ekleyerek açılış yapıyorum, siz de burda bulunmayan değerleri eklerseniz sevinirim. Not : bu aynı markanın analiz değerleri zaman içinde değişebilmektedir, bir sene önceki ph değerlerinden bazen farklı çıkabilmektedir ama yine iyi bir referans tablosu oluşturacaktır, bu notu aldığınız zaman yine de kontrol edin diye yazma gereği duydum...
Aroma : (şu an kullandığım) Ph: 7.9
Erikli: ph: 7.3
Özkaynak: ph 6.42
Gürpınar: ph 8.86
5-6 : çok kötü (bu değerleri genelde sentetik üretilen sularda görmekteyim)
6-7 : kötü
7-8 : iyi
8-9 : çok iyi
Burda bir veritabanı oluşturalım ve herkes evinde kullandığı (veya elinde boş şişesi varsa) suyun markasını ve ph değerini yazarsa bilinçli ve sağlıklı bir su tüketimi açısından yönlendirebiliriz kendimizi. Ben Kullandığım ve elimde bulunan şişelerdeki değerleri ekleyerek açılış yapıyorum, siz de burda bulunmayan değerleri eklerseniz sevinirim. Not : bu aynı markanın analiz değerleri zaman içinde değişebilmektedir, bir sene önceki ph değerlerinden bazen farklı çıkabilmektedir ama yine iyi bir referans tablosu oluşturacaktır, bu notu aldığınız zaman yine de kontrol edin diye yazma gereği duydum...
Aroma : (şu an kullandığım) Ph: 7.9
Erikli: ph: 7.3
Özkaynak: ph 6.42
Gürpınar: ph 8.86