Scudo Sports

İç lastik nasıl alınır

Tepki
7
Bisiklet
Scott
Merabalar.1 hafta önce lastiğim patlamıştı çok uğraştım tamir etmek için ama olmadı.Neyse şimdi yeni bi iç lastik alacağım.Fakat neye göre nasıl alacağımı bilmiyorum.Yeni başladım biisklet sporuna.Bisikletim sedona 321 ve iç lastiğim 700x19/23c internette aradım.Genelde böyle bi iç lastik yazmıyo nasıl yapmalıyım bu seçimi.Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Seyha07
Scudo
(link) buradan bakabilirsiniz

CST marka almayın da ne alırsanız alın. erdoğanlar bisiklet biraz pahalıya satar. başka dükkanları araştırmadan almayın sakın.

Merhaba, sedona 321lerde genelde 700x38 dış lastik bulunuyor. iç lastik alırken dikkat etmeniz gereken 700'lük olması ve ikinci kısımda belirtilen değerin (benim örneğimde 38) iç lastik üzerinde belirtilen ikili değer aralığında yer alıyor olmasıdır. Gerçi bazen düşük aralıklardaki (19/23 gibi) iç lastikleri de daha yüksek değerlerin arasındaki (örnegin 33, 35, 38 gibi) dış lastiklerin içine koyabiliyorlar. BEn yine de dış lastik üzerinde yazan değere bir göz atın ve bu değerin iç lastiğin üzerinde belirtilen aralıkta olmasına özen gösterin derim.

Ayrıca içiniz rahat olsun, aradığınız aslında zor bulunan bir iç lastik değildir. Ankara'dasınız sanırım siz de, eskisehir yolu, sizinde yolunuzun üzerindeyse dechatlon'da, cankaya sancak mh. civarındaysanız erdoganlar bisiklet'te , balgat civarındaysanız güngörler bisiklette, yenimahalle civarındaysanız performans bisiklette, batıkentte iseniz atlantis arka tarafında doğa bisiklette, emek cayyolu ya da eryaman civarındaysanız delta bisiklette rahatlıkla bulabilirsiniz. bunlar aklıma gelenler.. Tabii bunlar haricindeki bisikletcilerde yada mahalle bisikletcilerinde de bulabilirsiniz. Mahalle bisikletçilerine 700 dediğinizde manasız bakışlarla karşılaşıyorsanız "28jant icin" ya da "yol yarış pisikleti için (p yi bastırarak)" derseniz gösterirler ve üzerindeki değerin dış lastiginize uyup uymadıgını kontrol edip alabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken başka bir husus da iç lastiğin sibop şeklidir; eğer şu anki lastikleriniz schrader (yani yaygın deyimle araba sibobu, amerikan sibop, kalın sibop) ise seçim önemli değildir FAKAT kullandığınız iç lastik sibobu presta (yani yaygın deyimle iğne sibop ya da ince sibop) ise yine iğne sibop almanızı tavsiye ederim. Lastik inmesinin en az olduğu sibop çeşididir, ayrıca presta sibop kullanılan bisikletlerde genelde jantta sibop deliği ona göre delinmiştir ve schrader sibop o delikten geçmeyebilir; bisikletçiler böyle durumda o deliği matkap ile büyütme girişiminde bulunabiliyorlar. Bence izin vermeyin; çünkü delim esnasında janta zarar verebiliyorlar ya da deliğin etrafı çapaklı kalabiliyor. Bu çapaklarda iç lastiğin siboba yakın yerden delinmesine sebep verebilir. Kaldı ki bilen bilir sibop dibine yama tutmaz yeni iç lastik almanız gerekir.

İyi günlerde pedallamanız dileğiyle..

700X35c lastiğe 37/47 - 622 MB iç lastik verdi bisikletçi. olmaz dedim ama ısrarla olur dedi. adam 40 yıllık bisikletçi mecbur aldım. sorun olurmu?

benim lastik 28 * 1.40 nerden hangi iç lastiği alabilirim

Ya dostum Ankara da yaşayıp da nereden iç lastik alırım denir mi
Decatlon a git.
Batıkentteysen uğrak çarşısında karaani bisiklet var ona git
Olmadı, anıt iş merkezinde doğa bisiklet var
YA YİBA ÇARŞISI DİYE BİSİKLETÇİLER ÇARŞISI VAR BE YA

Geri