Scudo Sports

İç Lastik Dış Lastiğe Yapışmış... Bu Nasıl İş? Çözemedim :)

Tepki
29
İsim
muratbah
Bisiklet
Cube
5 Yıldır Tekeri Patlamayan Bisikletimin Tekeri Nasıl Olduysa Patladı. Bisikleti arkadaşa vermiştim. Diken batmış.

Ancak Tekeri Yapmak için sökünce ilginç bir durumla karşılaştım.

Çünkü iç lastiğin yaklaşık 3 cm'lik kısmı dış lastiğe yapışmış. Yırtılır diye de pek yüklenemedim. Lastiği o vaziyette tamir edip tekrar montajladım.

Bisikletin tekeri yaklaşık 5 yıldır patlamıyordu... 5 yıl sökmeyince böyle mi oluyor acaba :)

http://t1310.hizliresim.com/1g/r/tukth.jpg

Merak edenler için Lastiğin marka modelini de vereyim. bisikleti aldığımdan beri ilk kez markasına baktım geçen gün :D

CST TRAVELLER CITY CLASSIC // INFLATE TO 50 - 75 PSI. (345-515 KPa) // 40-622 (700X38C) C-1118-8

Scudo

Birbirine yakın nitelikte her madde uygun koşullarda çözünme belirtisi gösterirse kaynaması olasıdır. Rutubet gören çelik bir bisikletin seleborusunun kadroya kaynaması ve sıkışmsı gibi. Yeter ki bu çözünme için uygun koşullar olsun.

Yamanın sırtı dış lastiğe yapışmış. Yamanın izi fotoğrafta belli oluyor zaten. Benim de oluyor sık sık. Dikkatlice ayırırsanız yamayı kavlatmadan iç lastiği çıkarabilirsiniz.

Surtunme kuvvetınden mutlaka ısınır ve surekli değiyorsa 5 yıl gibi bir sürede normaldir.

raf ömrü kaç seneymiş o lastiğin ben onu merak ettim.

orada yama yok ki... lastiğe sadece bugüne kadar 2 yama yaptım... 2si de yapışan bölgeden farklı yerlerde.... yani oraya yapışacak 3. bir yama yok :D

2008de bisikletçi kafasına göre taktı.... raf ömrünü bilemem artık :D

Geri