Scudo Sports

husky bizam vs Quickhiker2

hashus1099

Deprem Dede
Tepki
1.396
İsim
hashus1099
Bisiklet
Canyon
arkadaşlar geçen hafta decathlon'da çadır bakarken quickhiker 2 çadırı beğenmiştim, hafifliği ve hızlı kurulumu nedeniyle. ama o kadar para veriyorken başka çadırlar da bakayım dedim, daha iyisi varsa onlara yönelirim diye.

(link)

aynı zamanda husky bizam da aklımda,
(link)

iki çadırı da karşılaştırırsak hangisi üstün? başka öneri var mı muadilleri?

Scudo
Ben yaklaşık 2 senedir Husky Bizam Light 2 kullanıyorum.

Fiyatına göre çok iyi bir çadır, en önemlisi kokmuyor. 2.-7-3.0kg civarı ağırlığı var. Kendi çantası var oraya katlayıp koyabiliyorsunuz.

Decathlonda satılan hakkında pek birşey söyleyemeyeceğim. Bizamı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
kesinlikle husky bizam 2, bende kullanıyorum, kendi pratik taşıma çantası çok kullanışlı ve 150 kişilik kamp yaptık, alanın yarısından fazlası husky i kullanıyordu. herkes gayet memnun.

• Beğen
galiba ben de husky alacağım, ama diğeri hakkında fikri olanlar varsa onları da dinlemek isterim.

Bende husky bizam kullanıcısıyım. Bisiklet turlarımda kullanıyorum bu çadırı. Tavsiye ederim. Kurulum kolaylığı olsun taşıma kolaylığı olsun malzeme kalitesi olsun güzel bir çadır. Ayrıca 2 kişilik diğer çadırlara göre iç alanı daha geniş ve ferah. Dış tenteyi kullanmadığınızda yıldızları seyretme imkanı var. İç kısım tabandan 30-40cm e kadar kapalı. Çadırın tavanına kadar olan kısım sineklikle kaplı. İki girişi bulunmakta ve girişlerde sineklik var. İsterseniz soğuk gelmesin diye sineklik kısımlarıda kapanabiliyor. Ayrıca çantaları koymak için bagaj bölümüde mevcut. Birçok kullanım artısı olan bir çadır. Quechua arpenez 2 den bu çadıra geçtim ciddi kalite farkı hissettim. Ayrıca Gürkan Genç de turlarında north face in bir çadırını ve zaman zaman husky bizamı kullanmakta

Düşünmeye bile gerek yok ki, Husky Bizam binlerce kişinin kullandığı, dünya turcularının bile kullandığı, kendini kanıtlamış ve popüler bir model.
Eğer doğrudan hoşunuza gitmeyen bir özelliği yoksa hiç vakit harcamaya değmez.

Aynı şey bence diğer ürünler için de geçerli. Mesela heybe alacaksan ve paran da varsa Ortlieb mi alsam, Xlc mi alsam, Topeak mı alsam diye vakit kaybetmeye hiç gerek yok. Ortlieb çok popüler, inanılmaz kaliteli, yine aynı şekilde hoşuna gitmeyen bir yanı yoksa, düşünmeden al.

Yani alışveriş yaparken araştırılır evet, ama mesela iphone mu alsam, g3 mü alsam diye araştırırsın. Ama bazı ürünler de açık ara çok iyidir, hiç uğraşmana bile gerek yok.

Yeni bir bisikletçi olarak ilk çadırımı geçen hafta aldım. Husky Bizam. İlk kampımı yaptım. Diğeri ile kıyaslayacak tecrübem olmadı ama kesinlikle mükemmel. Tavsiye ederim.

husky bizam internette ortalama 280 lira fiyatı var. şimdi merak ettiğim konu, karaköy'deki kamp malzemecilerinden daha ucuza bulabilir miyim? yoksa hiç uğraşmayıp hepsiburada'dan sipariş vereceğim.

@hashus1099 n11 den satış yapıyor o mağazalar, oradan bakabilirsin fiyatlara.
Ben n11 üzerinden Sportcity den satın almıştım, kendi sitelerinde de aynı fiyat.
Ama karaköy şubelerinden alır ve nakit verirsen, sitenin komisyonu da olmayacağı için belki 20-30 düşürebilirler.

Mesela : (link)
Belki mağazadan alsan, 250 olabilir.

2011'den beri Husky Bird kullanıyorum. Çok memnunum. Bizam alırsanız memnun kalacaksınızdır.

@hashus1099 eline hızlı geçmesini istiyorsan n11 den al, sporcity den aldım gün içiinde kargo ertesi gün teslimat. ama sen istanbulda oturuyorsan sportcitynin mağazasına git direk ordan al daha sağlıklı belki pazarlıkla ucuza alırsın

@serkanoz87 merhaba. Çadırın bagaj alanı olan kısmı arka tarafı mı oluyor?

@hashus1099 çadırın 2 girişi var, yani bagaj olan alanı arkaya verir diğer çıkışıda ön kullanırsın, ama benden bir tavisye çadır aldığın zaman çadır altlığı al derim ben brandacıya diktirdim, 155-215 ölçülerinde ve öne ve arkaya da 50 cm lik üçgen uzantı eklettirdim, çadırın altı vs pisleniyor ben ayar oluyorum o duruma böyle bir çözüm ürettim, hazır altlıklar da satılıyor tabi tercih senin, köşelerden çadırın kazıklarına denk gelen yerlere yuvarlak metalli yer açtırdım bana maliyeti 20 liraya geldi.

• Beğen
@serkanoz87 mat + tulum + çadır zaten 4 kg yapıyor, bir de bagaja branda atmak işime gelmiyor. 10 kg limitim var zaten. Onun haricinde şu an için bir sorun yok ama evde açıp temizlemem gerekecek.

@hashus1099 benim ayarladığım branda 400-500 gram geliyor, dediğin gibi çadır+mat+tulum 4kg daha az hatta benim, yanına alınacak eşya konularında çok pintiyimdir, şu da lazım olur mu alayım mı diye düşündüğüm hiçbir şeyi almam,

@serkanoz87 mat 450 gram, tulum 700. Çadır 2,6~2.9 diyor, tam olarak kaç olduğunu bilmiyorum. Aslında branda için de yer açılabilir, bir hesabımı tekrar yapmam lazım.

@serkanoz87

Cadir altligi super.
Bir gun islak cimlerin ustune kamp attik, ertesi gun tozlu ahsap zemine kamp attik ve cadirin alti komple camur oldu.
Eskiden yuk olmasin diye almiyordum ama bir ihtiyac. Biraz kalin olursa sisme mat icin de koruma olur.
Siz bir fotograf ekleyebilir misiniz fikir vermesi acisindan.

@Özgür K. hocam fotoğrafları bunlar, husky çift girişli diye önden ve arkadan üçgen şeklinde uzantı yaptım, çizimi filan ben yaptım amatörce, tanıdık brandacıya verdim abi bunu yap dedim yaptı :) kazık çakılacak yelere denk gelecek şekilde brandaya metal yerleri de yaptırdım, tam ölçüleri verdim ama klasik tanıdık esnaf muhabbeti büyük yapmış :) 2. fotoğraftada görüleceği gibi mat eğer boyutunda katlarsanız (ben evde durduğu için öylesine katladım) matın ortasına yerleşecek şekilde olabilir ve taşınma için hiç yokmuş gibi hissedebiliriz.
https://i.hizliresim.com/7bRJQr.jpg
https://i.hizliresim.com/gAmgGR.jpg

Geri