Scudo Sports

Hobbit 3 Beş Ordunun Savaşı (19 Aralık 2014)

Scudo
akdivan vs sauron, tam şölen olacak. sauronla yaşanacak hesaplaşma sırasında galadriel'in, yüzük kardeşliğindeki "cadı kraliçe" formunda görüneceğini tahmin ediyorum. galadriel, yüzüklerin efendisi serisinde saruman'la hiç yüzleşmedi. akdivan vs sauron savaşında saruman'ın savaşın sonucunu divan lehine çeviren son hamleyi çok geç yapacak olması bunun en önemli sebebi. sonrasında elbette kendini kaybetmiş, hırçınlaşmış, aman vermeyen beorn.

3 5 ordunun savaşı... yaran yanlış okumalar.. bekliyoruz!

Beorn iyi olmuştu. İkinci filmdeki en olumlu taraflardan biriydi bana göre (link). Zaten Yüzüklerin Efendisi, Yüzük Kardeşliği filminde (link)'i görmeyince büyük hayal kırıklığı yaşamıştım. Beorn ile ilgili aynı şüphelerim vardı.

Hobbit daha masalsı bir hikaye benim için. Yüzüklerin Efendisine göre daha çocukça fakat daha güzel.

orc lar ve uruk lardan hıncını almak isteyen ve celebrimbor un macerasını bir film gibi yaşamak isteyenler, shadow of mordor isimli yeni çıkan video oyunu tavsiyedir ^^

Tolkien büyük bir yazarmış. Yüzüklerin Efendisi'ni okurken hiç bitmesin istemiştim. Yıllar sonra okuyabilmek için tadı kaçmasın diye tekrar okumuyorum. O derece :)Bu nasıl bir hayal gücü, nasıl bir edebi kuvvet? Boşuna profesör olmamış. Her ne kadar Hobit kitabı çocuklara yönelik hazırlandığından daha masalsı olsa da bu seriyi her zaman sinemada izliyorum.

Benim en sevdiğim ırk Elfler. Özellikle bu Mirkwoodlu olan Elfler. Okçulukta ve gizlenmede en maharetli olanlar. Attığını vuran uzun görüşlü Legolas onlardan biri. Adamım bu sefer neler yapacak göreceğiz. Hobbit serisinin son bölümü diğerlerinden daha iyi olacak. Kitaba göre orası kesin.

Bundan sonra başka Tolkien kitabı film yapılır mı bilmiyorum ama diğer kitapların filme uyarlanması çok zor görünüyor. Normal bir zaman örgüsü yok ve karakterleri nasıl desem... Daha fantastik. Yinede Orta Dünya olsun da ne olursa olsun izlerim.

• Beğen
Tepkiler: Burcuu
İlk kez bir filmin kitabından çok daha iyi olduğuna tanık oldum Yüzüklerin Efendisinde.

Hobbitleri Rusca ve kötü çekimle internetten seyrettim, tam tadına varamadım. Üçleme tamamlanınca dvd sini alacağım ama. Tek kollu org liderinin Kriksus (spartacus) olması ayrı bir güzel. Yüzüklerin efendisine göre fazla iyi değil doğal olarak.

Hevesle bekliyoruz !!! ( zamanında Return of the King' i bile bu kadar hevesle beklememiştim)
Bir yandan üzülüyorum Orta Dünya' ya veda edeceğimiz için.

Benim karakterime en uygun ırk hobbitler ama en sevdiğim ırk cüceler. Çünkü Tolkien' in Silmarillion adlı eserinde cücelerin yaratıcısı olan Aule karakterini çok sevmiştim. Tabii Yüzük Kardeşliğinden Gimli var bir de. Peter Jackson' ın şahane kostüm, kılıç, karakter tasarımları cüceleri daha da karizmatik yaptı bence Hobbit filminde. Hele Thorin o karizmasıyla herkesi eziyor valla. Adamın (Richard Armitage) sesi yeter zaten :rolleyes:

Filmi ve kitabı çok sevmemin nedeni Bilbo Baggins karakteri ve onun büyük değişimi. PJ çok güzel yansıttı bunu ilk filmde. Bilbo' nun davetsiz misafirler gidince rahatlaması ama ardından pişman olup koşturması, "bi dakka geri dönmeliyiz mendil almayı unutmuşum" demesi :D Gollum' un canını bağışlaması, barışı sağlamak için arkentaşını seve seve feda edecek olması... harika bir karakter.

Gandalf' ın Bilbo' ya Sting' i verdiği sahnede sölediği replik hala o kadar etkiliyor ki beni : True courage is not knowing when to take a life, but to spare one.

Yaw o değilde kitaptan ya da oyundan uyarlama dendiğinde aklıma hep acaba diablo ve fallout filmleri ileride çekilir mi sorusu aklıma gelip duruyor.

Belki daha da destansı olan Silmarlion de çekilir ne dersiniz.. Sonrada güç yüzüklerine dair.

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin Kara
3.bölümüde izledim ama ilk üçlemenin tadını alamadım.

Final kötüydü. Lotr'e güzel bağlamışlat lakin özellikle Tauriel'in son hali son tartışıldı. Ama başka son yapsalar lotr'e uymazdı onunda etkisi var biraz. Saruman'ın nasıl anlaştığı bile belli edilmiş. Filmin finali ve bağlanacağı olaylar belli olduğu için mecburen sadece detaylarla oynama şansları vardı. Bir lotr değil ama çok güzel bir seriydi..)

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
Geri