sabihavni
Aktif Üye
- Tepki
- 55
- Bisiklet
- Merida
Fren sisteminiz ne marka ve model?
Fren yağını kaç ayda Bir değiştirmek gerekiyorçok sağolun
@halil ibrahim duran
Belirli bir süresi yok. Fren kolları süngerimsi hissi vermeye başladığı zaman değişim vakti gelmiştir. Tabii fren balatalarının eskimediğini varsayarsak.Fren yağını kaç ayda Bir değiştirmek gerekiyor
Fren yağını kaç ayda Bir değiştirmek gerekiyor
Aylık değişen birsey degil yıllar içinde yapılıyor. Benim iki hidrolik var ikiside 3. SenesındeFren yağını kaç ayda Bir değiştirmek gerekiyor
Bebe yağ zeytin yağ koyanlar var. Bende direksiyon hidrolik yağı aldım degıstırecem zaman kullanırım diyeShimano mineral yağ yerine Atf direksiyon yağı koysak sorun çıkarır mı? Onlarda mineral diye geçiyor
Bende koyanları gördüm ama riske atmak istemedim açıkçası hangi markayı aldın rica etsem söyleyebilir misin?Bebe yağ zeytin yağ koyanlar var. Bende direksiyon hidrolik yağı aldım degıstırecem zaman kullanırım diye
Tavsiyem hiç girmeyin o işlere. Ben aldım yağı geçen sene kullanmak için 2-3 sene sonrayı bekliyorum diyebilirim. Yani kullanacağım beklentisiyle alınacak birşey değil Prof birı değilseniz (sürekli antrenman yapan). Shimano yağı olan bi bisikletçi bulun yaptırın tertemizBende koyanları gördüm ama riske atmak istemedim açıkçası hangi markayı aldın rica etsem söyleyebilir misin?
Kış ayları haftada 120km civarı sürüyorum ama yazın 400-500 sürüyorumdur ve arka fren kolu çok yumuşadı hava yaptı büyük ihtimal 3 yıldır yağ değişmiyordu kendim değiştirmeyi biliyorum fakat shimano mineral yağı çok pahalı o yüzden mineral direksiyon yağı kullanabilir miyim diye sormuştum.Tavsiyem hiç girmeyin o işlere. Ben aldım yağı geçen sene kullanmak için 2-3 sene sonrayı bekliyorum diyebilirim. Yani kullanacağım beklentisiyle alınacak birşey değil Prof birı değilseniz (sürekli antrenman yapan). Shimano yağı olan bi bisikletçi bulun yaptırın tertemiz
Benim bisiklette kendim eksıltmıstım bi ara. Bisikletçide takviye yaptım ücret almadı. Çok aşırı sürüsunuz yokmuş. Konum istanbul gözüküyor. Orada çok rahat ucuza bu işi yapan bulursunuz. Hatta akort göbek bakımı zamanı geldiyse hepsini beraber yaptırırsanız yağlar için ücret almayabılırler bile. Geçen hafta motorex gres aldım 850 gram. 5 seneden önce bitiremem heralde 4 bisikletim olmasına rağmen.Kış ayları haftada 120km civarı sürüyorum ama yazın 400-500 sürüyorumdur ve arka fren kolu çok yumuşadı hava yaptı büyük ihtimal 3 yıldır yağ değişmiyordu kendim değiştirmeyi biliyorum fakat shimano mineral yağı çok pahalı o yüzden mineral direksiyon yağı kullanabilir miyim diye sormuştum.
Siz montaja hazır şekilde satın almışsınızdır ama gönderen o şekilde göndermemiş. Eğer hortum, kadro ve/ya maşa içerisinden geçmeyecekse, hortum ölçülerini alıp , yapabilecek bir bisikletçiye, ya da aldığınız yere gönderin, yapsınlar. Sizin yapabileceğiniz bir işlem değil.merhaba henüz üyeliğim yeni bir sorum olacak sizlere, shimano deore m6100 fren seti aldım kol ayrı(kola kablo daha bağlanmamış),kaliper ayrı duruyor burdaki bisikletçilerde yapamam ben havasını almak falan lazım dedi anlamadım ben bu olayı. yağı dolu montaja hazır şekilde almıştım bunu nasıl takacağım?
Shimano’nun servis kılavuzlarında ve resmi bakım dökümanlarında önerilen yöntem şu şekildedir:Hidrolik fren yağı değişiminde genel olarak iki yöntem var sanırım. İlki önce aşağıdan yukarı yani şırınga ile kalipere yeni yağı basmak ve üstte hunide toplanan eski yağı bertaraf etmekle başlıyor.
Diğer yöntemde ise üstten yeni yağı koyup yerçekimi ile kaliperden eski yağı boşaltma şeklinde.
Shimano hangi yöntemi tavsiye ediyor ve tecrübesi olanlar nelere dikkat etmek gerektiğini paylaşabilir mi?