Scudo Sports

Hidrolik Fren Yağı

sabihavni

Aktif Üye
Tepki
55
Bisiklet
Merida
Bisikletimin hidrolik frenini yağının değişmem gerekiyor.Erzurmda şuan doğru yağı bulamadım.benim hemen ihtiyacım var.Arabalarda kullanılan fren yağını kullana bilir miyim?Yoksa bekliyip internetten mi şipariş veriyim.

Scudo
Dot4 yağ kullanacaksınız, benzinliklerde veya sanayide de bulabilirsiniz. İlla bisikletçiye gerek yok.

Fren yağını kaç ayda Bir değiştirmek gerekiyor
Belirli bir süresi yok. Fren kolları süngerimsi hissi vermeye başladığı zaman değişim vakti gelmiştir. Tabii fren balatalarının eskimediğini varsayarsak.

Fren yağını kaç ayda Bir değiştirmek gerekiyor

2 yılda 4 takım balata ve 1 rotor değiştirdim henüz yağ takviyesi veya hava alma ihtiyacı olmadı - Ultegra 8070

Shimano mineral yağ yerine Atf direksiyon yağı koysak sorun çıkarır mı? Onlarda mineral diye geçiyor

Shimano mineral yağ yerine Atf direksiyon yağı koysak sorun çıkarır mı? Onlarda mineral diye geçiyor
Bebe yağ zeytin yağ koyanlar var. Bende direksiyon hidrolik yağı aldım degıstırecem zaman kullanırım diye

Bebe yağ zeytin yağ koyanlar var. Bende direksiyon hidrolik yağı aldım degıstırecem zaman kullanırım diye
Bende koyanları gördüm ama riske atmak istemedim açıkçası hangi markayı aldın rica etsem söyleyebilir misin?

Uygunsuz yağ contaları, o-ring’leri bozabilir

Bende koyanları gördüm ama riske atmak istemedim açıkçası hangi markayı aldın rica etsem söyleyebilir misin?
Tavsiyem hiç girmeyin o işlere. Ben aldım yağı geçen sene kullanmak için 2-3 sene sonrayı bekliyorum diyebilirim. Yani kullanacağım beklentisiyle alınacak birşey değil Prof birı değilseniz (sürekli antrenman yapan). Shimano yağı olan bi bisikletçi bulun yaptırın tertemiz

Tavsiyem hiç girmeyin o işlere. Ben aldım yağı geçen sene kullanmak için 2-3 sene sonrayı bekliyorum diyebilirim. Yani kullanacağım beklentisiyle alınacak birşey değil Prof birı değilseniz (sürekli antrenman yapan). Shimano yağı olan bi bisikletçi bulun yaptırın tertemiz
Kış ayları haftada 120km civarı sürüyorum ama yazın 400-500 sürüyorumdur ve arka fren kolu çok yumuşadı hava yaptı büyük ihtimal 3 yıldır yağ değişmiyordu kendim değiştirmeyi biliyorum fakat shimano mineral yağı çok pahalı o yüzden mineral direksiyon yağı kullanabilir miyim diye sormuştum.

Kış ayları haftada 120km civarı sürüyorum ama yazın 400-500 sürüyorumdur ve arka fren kolu çok yumuşadı hava yaptı büyük ihtimal 3 yıldır yağ değişmiyordu kendim değiştirmeyi biliyorum fakat shimano mineral yağı çok pahalı o yüzden mineral direksiyon yağı kullanabilir miyim diye sormuştum.
Benim bisiklette kendim eksıltmıstım bi ara. Bisikletçide takviye yaptım ücret almadı. Çok aşırı sürüsunuz yokmuş. Konum istanbul gözüküyor. Orada çok rahat ucuza bu işi yapan bulursunuz. Hatta akort göbek bakımı zamanı geldiyse hepsini beraber yaptırırsanız yağlar için ücret almayabılırler bile. Geçen hafta motorex gres aldım 850 gram. 5 seneden önce bitiremem heralde 4 bisikletim olmasına rağmen.

2-3 senede yapılacak birşey için bence almayın sürekli gittiğiniz bazı işleri yaptırdığınız bir bisikletcınızın olması da işinize yarar. Benim bisiklet sayım fazla olmasa (kardeşim babamda ara sıra kullanıyor diğerlerini) gres yagınıda almazdım 400-500 tl verip

• Beğen
Tepkiler: Eren16611
Hidrolik fren yağı değişiminde genel olarak iki yöntem var sanırım. İlki önce aşağıdan yukarı yani şırınga ile kalipere yeni yağı basmak ve üstte hunide toplanan eski yağı bertaraf etmekle başlıyor.
Diğer yöntemde ise üstten yeni yağı koyup yerçekimi ile kaliperden eski yağı boşaltma şeklinde.
Shimano hangi yöntemi tavsiye ediyor ve tecrübesi olanlar nelere dikkat etmek gerektiğini paylaşabilir mi?

merhaba henüz üyeliğim yeni bir sorum olacak sizlere, shimano deore m6100 fren seti aldım kol ayrı(kola kablo daha bağlanmamış),kaliper ayrı duruyor burdaki bisikletçilerde yapamam ben havasını almak falan lazım dedi anlamadım ben bu olayı. yağı dolu montaja hazır şekilde almıştım bunu nasıl takacağım?

merhaba henüz üyeliğim yeni bir sorum olacak sizlere, shimano deore m6100 fren seti aldım kol ayrı(kola kablo daha bağlanmamış),kaliper ayrı duruyor burdaki bisikletçilerde yapamam ben havasını almak falan lazım dedi anlamadım ben bu olayı. yağı dolu montaja hazır şekilde almıştım bunu nasıl takacağım?
Siz montaja hazır şekilde satın almışsınızdır ama gönderen o şekilde göndermemiş. Eğer hortum, kadro ve/ya maşa içerisinden geçmeyecekse, hortum ölçülerini alıp , yapabilecek bir bisikletçiye, ya da aldığınız yere gönderin, yapsınlar. Sizin yapabileceğiniz bir işlem değil.

Son düzenleme:
Hidrolik fren yağı değişiminde genel olarak iki yöntem var sanırım. İlki önce aşağıdan yukarı yani şırınga ile kalipere yeni yağı basmak ve üstte hunide toplanan eski yağı bertaraf etmekle başlıyor.
Diğer yöntemde ise üstten yeni yağı koyup yerçekimi ile kaliperden eski yağı boşaltma şeklinde.
Shimano hangi yöntemi tavsiye ediyor ve tecrübesi olanlar nelere dikkat etmek gerektiğini paylaşabilir mi?
Shimano’nun servis kılavuzlarında ve resmi bakım dökümanlarında önerilen yöntem şu şekildedir:

-Fren koluna huni takılır ve içine yeni mineral yağ eklenir.
-Kaliper tarafındaki tahliye vidasına şeffaf bir hortum takılır ve uygun bir kaba yönlendirilir.
-Tahliye vidası açılır ve yerçekimi/şırınga yardımıyla eski yağ dışarı atılır.
-Hava kabarcıkları tamamen çıkana kadar fren kolu birkaç kez sıkılıp bırakılır.
-Kaliper tarafında temiz ve kabarcıksız yağ akmaya başladığında tahliye vidası kapatılır.
-Huni içindeki fazla yağ alınır ve sistem kapatılır.

Bu yöntem, Shimano’nun Mineral bazlı fren yağları için geliştirdiği ve en yaygın kullanılan yöntemdir. Bu sayede havanın yukarı doğru çıkması sağlanır ve hava kabarcıkları fren kolu tarafında toplanarak sistemden daha kolay atılır.

• Beğen
Tepkiler: ratm ve krank
Geri