Scudo Sports

Hidrolik fren mi mekanik fren mi?

@DrKrush

Böyle şartlı bir önerme ile dediğiniz doğru olabilir ki, yine de tartışılır derim. :bilmiom: (alt seri hidrolik-üst seri mekanik gibi...)

Eğer iki sistemi kıyaslayacaksanız dengi dengine kıyaslayınız... Aksi takdirde şunu da diyebiliriz;
"Seramik jant ve uygun pabuç ile üst sınıf bir v fren her koşulda sağlam frenler..." Bu önerme de doğru ama bir çok disk fren sisteminden de pahalıdır.

Özetle demek isterim ki; Ball Bearing 7 mekanik disklerin şahıdır ve iyi çalışır ancak bu durum mekanik ve hidrolik disklerin genel anlamda kıyaslamasını değiştiremez kanımca.:in:

Scudo
arkadaşlar hidrolik şöle böle demişler ama tektro auriga larımla bir kez sorun yaşamadım.defalarca tekerlek söküp takmama rağmen ciddi bişi olmadı.en kötü ihtimalle 5 alyan anahtar ile ince ayarını yapıyorsunuz.o yumuşak haraketler ile bisikletin çivi gibi durması bence hiç birşeye değişilmez.buna soğuk havalarda rotorların dumanlanması da eklenebilir.:)

Fren gücü ne olursa olsun çabuk durmamız sürtünme kuvvetine de dayanıyor. Ortalama seviyede bir kullanıcıyım V-fren kullanıyorum ve tam frenleme de genelde lastikler kaymaya başlıyor. Hidrolik de olsa tam güç veremeyeceğim, mekanik de, V-fren de. Islak zeminde de çok nadir kullanıyorum. Lastiklerim daha geniş profilli zemine daha iyi tutunan lastikler olsa belki hidrolikler işe yarayacaklar ama şu an mevcut düzenimde gereksizler. Gerektiği zaman özelikle ıslak zeminde kullanmaya başlarsam kesin geçiş yaparım ama şimdi aynı fiyat için daha hafif oldukları için V-freni tercih ediyorum.

Geri