Scudo Sports

Hidrolik Diskime yanlışlıkla pas çözücü döküldü:(

Sezer İmamoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
83
Bisiklet
Sedona
Hidrolik Diskime yanlışlıkla pas çözücü döküldü:( şimdi çok az tutuyor ve durmaya yakın ken dıııııııırrrrr diye ses geliyor:( Lütfen yardınm edin...

Scudo
zamanında benimkinede wd40 bulaşmıştı daha doğrusu ben sıkmıştım bi yararı yokmuş meğersem. en hızlı yöntem pudra yöntemi. bebek pudrası al bi tane diske iyicene sür bol bol. bi süre öyle kullan zamanla düzelicektir sonra balata ve diske su tut derim pudra kalmasın. pudra sıvıyı emdiğinden alır yağı. ama önce peçete ile temizle. ben bu yöntemi yapmıştım belki daha güzel yöntemler vardır ama ben bilmiyorum..

• Beğen
Tepkiler: Sezer İmamoğlu
Benimkine de hidrolik yağı bulaşmıştı, fren balata temizleyici sıktım; ama o ses devam ediyordu. Ben de pabuçları değiştirdim, ses bitti :) Cenkay Bey'in yazdıkları aklıma gelmemişti...

Eczaneden alacağın alkol ilede silebilirisin. Yağ bulaştığında o şekilde sorunu çözmüştüm.....Geçmiş olsun..

Bu durumlarda balata temizleyici ile temizlemek daha hızlı ve etkili olmuyor mu? (HD kullanmışlığım yok, bilmediğimden soruyorum, deneyen varsa diye...)

Kaliper ve rotorları sıvı sabun ile yıkayabilrsiniz. Balatlar organik ise pense yardımı ile tutarak ateş üzerinde biraz yakınız, ben mutfaktaki ocağı kullanmıştım, ardından balatlar soğuyunca, ince zımpara ile biraz zımparalayınız. Metal balalta için Cenkay beyin çözümünü kullanabilirsiniz.

diskteki hafif paslanmayı silmek için wd-40 kullandım ve frenler sizin gibi tutmadı. Kesinlikle pudrayı öneriyorum.

Geri